Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 14. 12. 2021 15:09

Všeobecné podmínky jsou podřízené smlouvě. A ve smlouvě je jasně daný ceník pro prvích 36 měsíců. Takže bych to neřešil. Na druhou stranu je dnes krásně vidět že ať budete mít ve smlouvě co chcete tak je to vždy jen cár papíru.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod abyx 14. 12. 2021 15:19

Tohle máme asi všichni ve smlouvě fix 3r ...
Cena elektřiny se po dobu prvních 36 měsíců účinnosti Smlouvy řídí Ceníkem produktu Elektřina pro smlouvy uzavřené na 3 roky, který je platný ke dni X. 12. 2021

Bohužel, za porušení smlouvy je pokutován jen odběratel :-|
Pokud Zákazník tento závazek poruší, má Obchodník právo požadovat po Zákazníkovi smluvní pokutu ve výši násobku 140 Kč a počtu kalendářních měsíců (i započatých) ode dne porušení tohoto závazku do konce sjednané doby trvání Smlouvy.
Naposledy upravil abyx dne 14. 12. 2021 15:26, celkově upraveno 1
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 14. 12. 2021 15:25

Otázkou je, jestli to není jen nějaké "slovíčkaření". O fixu nemám nikde žádnou zmínku. Jen že mám smlouvu na dobu určitou.

PRODUKT
AKTUÁLNÍ PRODUKT Elektřina ÚČINNÝ DO 9. 12. 2024
PRODUKT A PLATNOST SMLOUVY
SMLOUVA JE SJEDNÁNA NA DOBU
• URČITOU DO 9. 12. 2024. Po uplynutí doby trvání Smlouvy se její platnost i účinnost prodlouží, a to o 36 měsíců. Smlouva
s výpovědní lhůtou 3 měsíce před uplynutím doby jejího trvání.
Přílohy
aaa.JPG
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrholecR 14. 12. 2021 16:30

Pravý Tomáš Marný píše:A jedeme dál...
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/k ... nomika_rie

ERÚ skončil v režimu DPI :lol: Tohle se může stát fakt jenom u nás.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 14. 12. 2021 16:43

Jo, to je vtipný. Docela jim to přeju..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod Disident 14. 12. 2021 16:51

Nechci se v žádném, v žádném případě ERÚ zastávat, ale tady je v tom zřejmě nevině, jednal dle platného paskvilu zákonu o veřejných zakázkách a výběr řízeních, vybral nejlevnější nabídku.
Ale vedení tohoTO úřadu by jsme měli defenestrovat za neplnění funkce regulátoru trhu a zejména cen a pak Strakovku vč. bývalých osazenstev. :D
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod abyx 14. 12. 2021 17:18

Taki píše:Jo, to je vtipný. Docela jim to přeju..

Přát jim to můžem, ale zaplatíme to stejně zase my, z našich daní. ERU je finacovaný ze státního rozpočtu. Ty lidi z ERU to DPI určitě netrápí jako nás.

Ale jinak se z byznysu s energiemi stává zajímavá vždy výnosná činnost. Když se daří, tak pěkně roste konto. A když se nedaří, tak to ukončíš a hotovo. Vyděláno je ... A zákazníky pošleš do DPI, ať si měli smlouvy jaké měli (i s tím fixem)
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 14. 12. 2021 18:20

Tak jsem včera večer volal na infolinku, že chci fix na 3 bez akce. Paní mi řekla, že to ona udělat nemůže a že mi zavolají z retenčního. Dnes volali a vzali mi vítr z plachet ... řekl jsem požadavek, oni řekli že to udělají a za 20 minut jsem to měl v mailu. To jsem fakt nečekal.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2021 18:48

Rop: takze podle vseho opravdu metoda s tim, ze clovek pozada, ze "by byl rad, pokud by jej mohl kontaktovat nekdo z obchodniho za ucelem domluveni zmeny smlouvy a cen" by mohla byt ucinna!.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod k41ous 14. 12. 2021 18:59

Dnes úspěšně sjednáno přes retenční oddělení E + P na míru na 2 roky (plyn - 859 Kč/MWh bez DPH, elektřina D02d - 2179 Kč/MWh bez DPH). Přechod z DPI byl 25. 11. 2021. Stačilo včera na zákaznické lince říct, že kvůli zvýšení cen k 31. 12. uvažujeme o odchodu / využití konkurenční nabídky. Na další den objednán hovor z retenčního. Tam rovnou operátorkou představena tato nabídka, hovor vyřízen během 5 minut. Po odeslání podepsaných smluv emailem ještě popostrčeno zpracování požadavku přes zákaznickou linku. Nyní již produkty nastaveny v CEZ online s platností od 31. 12. 2021. Za mě spokojenost. :-)

Ceník Plyn na 2 roky na míru - https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/plyn-2021/web_cez_plyn_plyn-na-miru-na-2-rok-gasnet-102021.pdf

Ceník Elektřina na 2 roky na míru - https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2021/moo/web_cenik_elektrina_elektrina-na-2-rok-na-miru_moo_202110_cezdi.pdf
k41ous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2021 19:04

Jeste takovy prakticky dotaz, kdy budete hlasit stavy meridel? Samozrejme mysleno zpetne k datu zmeny smlouvy :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod abyx 14. 12. 2021 19:28

Já asi nic hlásit ani nebudu. Mi vyhovuje ten jejich systém odhadů. U mně to nějak optimalizují sami. Dle odhadu distributora spotřeba v DPI = 0kWh ;-)
Stejně jde o pár kaček. Já jsem hlavně rád, že ušetřím cca 20tkč za ty 3 roky ...
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 14. 12. 2021 19:34

bufalobil1 píše:Všeobecné podmínky jsou podřízené smlouvě. A ve smlouvě je jasně daný ceník pro prvích 36 měsíců. Takže bych to neřešil. Na druhou stranu je dnes krásně vidět že ať budete mít ve smlouvě co chcete tak je to vždy jen cár papíru.

Přesně tak. Ustanovení smlouvy mají přednost před všeobecnými podmínkami.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod halentech 14. 12. 2021 20:18

Přes obchodníka - retence to lze a včera jsem to vyřešil s fixem na 3 roky. Díky za návod!
halentech
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Disident 14. 12. 2021 20:23

No a podařilo se někomu sjednat Fix 2R s "Plyn jen pro vás" 1. 10. 21 ??
Disident
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka