Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lowend 15. 12. 2021 16:09

Dnes ráno voláno na 800 810 820, vyžádán telefonát z obchodního kvůli plynu, za půl dne volali, nabídnuto 869 Kč/MWh na dva roky, okamžitě akceptováno. Smlouva samotná podepsána v listopadu 2021, aktivní od 1. 12. 2021, a operátorka sama nabídla platnost od 1. 1. 2022 na dva roky. Uff
Škoda Fabia 1.9 SDI - jde do světa
Škoda Octavia Combi 1.9 TDI 81 kW - nový společník na dlouhé cesty
Lowend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdenk2 15. 12. 2021 16:55

Musím říci, že v PPAS mají docela bordel. Převedení OM jim trvalo měsíc a po dalším měsíci poslali mail, že se právě začínají zabývat mou žádostí, abych potvrdil, jestli mám stále zájem. Ještě k tomu se na ten mail nedá odpovědět jinak než tlačítkem "Mám zájem" nebo "Nemám zájem"...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 15. 12. 2021 17:31

Jo, mně to taky přišlo, žádost jsem zadával někdy na začátku listopadu. Mezitím jsem už samozřejmě dávno u ČEZu. :)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod cinematic 15. 12. 2021 17:31

Lowend píše:...nabídnuto 869 Kč/MWh na dva roky, okamžitě akceptováno

Jenom se zeptám, to je cena z nějakého ceníku, nebo to nabídli sami od sebe? Děkuji
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OldaT 15. 12. 2021 18:11

Je to obvykle Cenik Plyn na míru na 1 nebo 2 roky...na tri to nedavaji.
OldaT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod abyx 15. 12. 2021 18:35

Aktuální cena EE na PXE skoro 5300,- Kč/MWh. Za měsíc a půl nárust na dvojnásobek. V tomhle kontextu je cena kolem 2000,- Kč/MWh z říše snů 8-)

https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elektriny-graf-vyvoje-ceny/1MWh-czk-3-mesice?dat_field=1.11.2021&dat_field2=14.12.2021

A to je teprve půlka prosince ...
Naposledy upravil abyx dne 15. 12. 2021 18:36, celkově upraveno 1
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lowend 15. 12. 2021 18:35

cinematic píše:
Lowend píše:...nabídnuto 869 Kč/MWh na dva roky, okamžitě akceptováno

Jenom se zeptám, to je cena z nějakého ceníku, nebo to nabídli sami od sebe? Děkuji

Z ceniku, je pak prilohou dodatku. Jinak tri roky jsem chtel, ale jen 2 jsou mozne. I tak super, mam snad na 2 roky klid..
Lowend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Disident 15. 12. 2021 20:03

abyx píše:Aktuální cena EE na PXE skoro 5300,- Kč/MWh. Za měsíc a půl nárust na dvojnásobek. V tomhle kontextu je cena kolem 2000,- Kč/MWh z říše snů 8-)

https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elektriny-graf-vyvoje-ceny/1MWh-czk-3-mesice?dat_field=1.11.2021&dat_field2=14.12.2021

A to je teprve půlka prosince ...

Jen bych důrazně upozornil, :!: :!: :!: :!: že výsledná konečná cena elektřiny(plynu) je výrazně nad + dalších 100% navrch ceny obchodní bez DPH. Stačí se podívat na minulé faktury energií a vydělit prostou konečnou fakturovanou cenu/celkovými kW a vychází letos cena mezi 5-6Kč u elektřiny i ve srovnávaši TZB. (Počáteční cena obchodní jest cca 2Kč bez DPH D45d) :!: :!: :!:
Z toho lze odvodit, že při ceně obchodní nad 3Kč, bude výsledná končená cena někde kolem 7Kč.... u jednoduších sazeb snízkým platem "za jistič" je cena podobná, nebot je podstatně vyšší cena základní kW v obchodě a zejména distribuci
Naposledy upravil Disident dne 16. 12. 2021 09:13, celkově upraveno 1
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vpe 16. 12. 2021 00:07

Regulovana cast ceny elektriny je fixni a neroste linearne s rustem obchodni slozky. Neboli je stale STEJNA at silovku nakupujes za 0,89 (ja vloni) anebo za 5,30 (letosni maximum zde v grafu) - ceny bez DPH 21%.

Rekneme ze s DPH to bude v prumeru nekde mezi 2 Kc (vloni dobra cena) vs 6,40 Kc (letosni maximum zde v grafu).

V prumernem panelakobytu ta silovka ale nehraje moc roli, kdyz rocni spotreba je prumerne 0,6 az 1,4 MWh (udaj zde z fora, z vlastnich statistik a pruzkumu a to i pokud se na EL vari).

Tedy vysledne MAXIMALNI zdrazeni s DPH pro prumerny byt vidim na 4400 Kc za rok (= 366 Kc za mesic) za silovinu (+/- 40% dle spotreby) za podminky, ze by vsem strihem se zmenil cenik na tu maximalni silovinu 5,30 Kc - to nehrozi ani nahodou!!!

Podle me nic, co by melo prumernemu obyvateli bytu trhat zily :-)) Duchodcum se nacpalo daleko vic penez navic, statnim zamestnancum uz taky a sockam se v 2022 zvedne masivne Prispevek na bydleni (coz rikam od rijna, ze tento Prispevek resi implicitne i energie odjakziva a snizeni DPHcka jsou jen populisticke nesmysly)…

Ps: Jina vec je, pokud nekdo elektrinou ohriva TUV nebo snad topi. Ale to neni prumerny byt.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rejca 16. 12. 2021 07:14

Trhat zili mu to bude, kdyz mu 2x zdrazi plyn pro kotelnu, zdrazi jidlo, sluzby a vlastne vse. Jen elektrina by byla celkem v pohode. Ale vali se to vsude.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarKom 16. 12. 2021 07:41

S474N píše:MarKom: takze ty jeste nejsi ani klientem? Respektive neni tvym dodavatelem stale CEZ? V tom pripade se logicky snazis marne, vzdyt se o tom uz psalo v navodu.

Tusil jsem ze to tak na 95% nepujde, no zkusilo se, aspon nejakej pokec v cestine. Ziju v zahranici a blbe se tyhle veci resi, i kvuli casovemu posunu. Prave proto jsem byl u Skautu, aby nebylo treba hledat dodavatele kazdy rok, dva, a vsichni vime jak dopadli. Chovani Kolibrika nic moc, reklamace zaverecneho vyuctovani jim zabrala vic nez 3 tydny, meziti jsem spadl k PRE, CEZ samozrejme pekne vycurany, pro online prechod vubec nenabizi smlouvu na dobu neurcitou, takze se to sakra vleklo.
Smlouvu podepsanou uz chvili mam, ale zapojen budu udajne az kolem Vanoc. Mozna zkusim sledovat vase ohlasy a kdyz neuvidim ze vylozene zacali odmitat, tak po Vanocich tomu dam jeste sanci. Co myslite?
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cinematic 16. 12. 2021 11:27

Lowend píše:Z ceniku, je pak prilohou dodatku. Jinak tri roky jsem chtel, ale jen 2 jsou mozne. I tak super,
mam snad na 2 roky klid..

Díky za info...tak se mi podařilo domluvit plyn i elektřinu s retenčním oddělením podle ceníku Na míru z 8.10. Starší už prý nelze dávat.
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 12. 2021 14:47

vpe píše:Rekneme ze s DPH to bude v prumeru nekde mezi 2 Kc (vloni dobra cena) vs 6,40 Kc (letosni maximum zde v grafu).
V prumernem panelakobytu ta silovka ale nehraje moc roli, kdyz rocni spotreba je prumerne 0,6 az 1,4 MWh (udaj zde z fora, z vlastnich statistik a pruzkumu a to i pokud se na EL vari).

Covece jsme dva lidi, nevarime moc, je to konvicka na vodu, plotna takovej tej moderni indukcni varic kdyz neco chces udelat ve woku. Mala combi trouba.
Jenze pc desktop, monitor, lednice, AVR system to neco spotrebuje a nemusis elektrikou topit a je spotreba za rok cca 3 MWh :) Tedy z 12500czk /rok to dle ceniku CEZ nyni bude asi 21 000czk / rok.
To uz neni ten prumer 4400 :)

Jo preziju to, ale je to znat, kdyz mi ted chodi od PRE zaloha na rezim DPI, pak kdyz uz na to zapomenu sup tak faktura ze byla spotrebovana elektrika za cca mesic 237 kWh a ze jsem nezaplatil 2000czk. Takze najednou jim naposilam 10tisic a ani nevim jak :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 12. 2021 17:04

cinematic píše:
Lowend píše:Z ceniku, je pak prilohou dodatku. Jinak tri roky jsem chtel, ale jen 2 jsou mozne. I tak super,
mam snad na 2 roky klid..

Díky za info...tak se mi podařilo domluvit plyn i elektřinu s retenčním oddělením podle ceníku Na míru z 8.10. Starší už prý nelze dávat.

Ceny kopírují ceník elektřiny i plynu co máme na těch 3letých smlouvách a jako bonus máš levnější měsíční poplatky. Pokud bude a to kdo ví, ceník pro rok 2024 za elektřinu nějakých 3,5 tis. a plyn 1,5 tis., neproděláš na tom.
Sám jsem váhal jestli jít až na 3 roky nebo zvolil variantu dvouletou. Zpětně bych nejspíš poptával ten ceník pro vás s cenami od 1.10.. Ovšem dneska můžeme být vůbec rádi, že se s námi vlastně o nějakých cenách bavili.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod hardsoul 17. 12. 2021 06:18

Podařilo se vám včera přejít na ty výhodné ceníky? Z pobočky mám info, že to od včera už nemůžou a stejně tak na infolince - jen ceníky v akci. Může to někdo potvrdit?
hardsoul
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka