Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod beet 10. 7. 2023 15:02

beet píše:Mám u ČEZu výpověď k 31.8. Právě jsem mluvil s retenčním a dostal jsem "individuální" nabídku v sazbě D45d roční fix 4706Kč pro VT i NT. Ale pozor, platnost fixu od 1.1.2024 !!!

Tak jsem dostal novou nabidku od CEZu 4475Kc pro VT i NT. Coz je v podstate dorovnani EONu. O fousek lepsi ve VT. Fix do konce tohoto, nebo pristiho roku.
Tak ted nevim. Zustat u CEZu, nebo jit do SPOTu?
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vorryy 10. 7. 2023 15:58

Já dnes dostal nabídku od Centropolu .
Fix na 1 rok s nějakou 5% slevou vychází na 3884 bez dph + 95 bez DPH měsíční poplatek ,což jsem koukal vychází o cca 200 kč dráž než nabídka EON v tarifu variant 12. No jsem zvědavý s čím se vytasí ČEZ :-) .Končí mi to v půli října

Nabízeli i bez fixu cca 4200 bez daně ,ale to můžu jít rovnou k Tedomu na spot :-)
vorryy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sexmaxnamax 12. 7. 2023 14:21

Tak nevím přejít k Eonu (Elektřina online PRO na 1 rok 3/23)? Jestli se nepletu tak rozdíl cca 7 stovek? Nebo kam jít? Mám cca 2000kWh za rok.
sexmaxnamax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bond2 12. 7. 2023 14:53

taylor729 píše:Nikdo zadne negativni (nebo pozitivní )zkušenosti s Elimonem nebo TEDOM?

Já s ELIMON zatím pozitivní zkušenosti. Přecházel jsem k nim od DPI a i 1 den po platnosti ceníku mi dali ten předchozí lepší, takže mám stále elektřinu pořád za 2,99 Kč/kWh. Jednou trošku více mi zvedli zálohy, ale nakonec jsme se dohodli na kompromisu. Ted jdu k nim s plynem na MĚSÍC a i na základě naskenované smlouvy už reagují a fungují. Takže celkově dobrý.
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod taylor729 12. 7. 2023 15:41

Dik za zkusenosti. Mezitim jsem se rozhodl pro Tedom protoze jsou vetsi firma. Jsou sice o chlup drazsi, ale v mem případě to je zanedbatelne. Spis skoda ze dnes jiz nikdo nenabízí nizky nebo zadny měsíční paušál.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod sexmaxnamax 13. 7. 2023 10:09

Tak jsem Fonergy tam dneska poslal výpověď s tím, že mě zklamali s novými cenami ^^ a nic jiného mi nenabídli. A koukám, že výpověď k datu 31.8.23! Má být tříměsíční. No to nevadí, alespoň budu rychleji jinde. Otázka kde.. :lol: .

Porovnávač cen používáte tenhle?
https://kalkulator.tzb-info.cz

Tak mi vychází 41 dodavatelů s lepší cenou :shock: .
Prvních pět je v pořadí s největší úsporou:
In Energie -2725Kč (ovšem na 24 měsíců), Elimon -2475Kč, Tedom -2381Kč, Bidli -2236Kč, bezDodavatele -2117Kč ,ty jsou na měsíc.
O některých se tu píše o některých ne. Někdo, že to jsou šmejdi, jiný si je chválí, fakt nevím kam, aby to bylo dobře??
sexmaxnamax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tatar77 13. 7. 2023 11:27

Pockal bych jeste na novy srovnavac https://www.eru.cz/srovnani-nabidek-elektriny treba se budou dit veci :)
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bodyczech 13. 7. 2023 11:31

Obecně Fonergy vychází zajímavě pro malé odběry díky nízkému paušálu, typicky chalupy, chaty, garáže apod....
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod sexmaxnamax 13. 7. 2023 12:06

@Tatar77 jo na to jsem koukal už několikrát a spuštění v průběhu letních měsíců mi přijde trochu neurčité a hlavně už je půlka července..
A co máš konkrétně na mysli, že se bude dít?
sexmaxnamax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_76 13. 7. 2023 17:40

sexmaxnamax píše:Tak jsem jim tam dneska poslal výpověď s tím, že mě zklamali s novými cenami ^^ a nic jiného mi nenabídli. A koukám, že výpověď k datu 31.8.23! Má být tříměsíční. No to nevadí, alespoň budu rychleji jinde. Otázka kde.. :lol: .

Porovnávač cen používáte tenhle?
https://kalkulator.tzb-info.cz

Tak mi vychází 41 dodavatelů s lepší cenou :shock: .
Prvních pět je v pořadí s největší úsporou:
In Energie -2725Kč (ovšem na 24 měsíců), Elimon -2475Kč, Tedom -2381Kč, Bidli -2236Kč, bezDodavatele -2117Kč ,ty jsou na měsíc.
O některých se tu píše o některých ne. Někdo, že to jsou šmejdi, jiný si je chválí, fakt nevím kam, aby to bylo dobře??

Mě vyšlo např. ve srovnaní s bezDodavatele s aktuálními cenami roční úspora dokonce cca 10 tisic, tvari se fajn, tak jsem je pozadal o nabidku. Ta mi prisla a uspora byla cca 1200 s tim, že ji pocitaji z prumernych cen za prvni kvartal tohoto roku, tedy ne tech aktualnich, takze jeste pred zlevněním, to jsem tedy nepochopil... Nevim jestli to tak dela kazdy, ale pokud ano, tak nevim jestli to ted ma smysl, kdyz tu nabidku delaji ze starych cen 8-)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 7. 2023 21:27

S úsporou 10tisíc nepočítej, aktuální nízké měsíční ceny celý rok určitě nevydrží. Jaké budou ceny v budoucnu nikdo neví, proto nabídky počítají jako průměr z cen z předchozích období. Nabídka stejně nic neurčuje ani negarantuje, když se budou uplatňovat měsíční ceníky, nebo ne?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Tonddy 13. 7. 2023 22:14

Ceny se trochu zvednout můžou, ale 8000 Kč určitě ušetří.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 13. 7. 2023 23:48

Milos píše:S úsporou 10tisíc nepočítej, aktuální nízké měsíční ceny celý rok určitě nevydrží. Jaké budou ceny v budoucnu nikdo neví, proto nabídky počítají jako průměr z cen z předchozích období. Nabídka stejně nic neurčuje ani negarantuje, když se budou uplatňovat měsíční ceníky, nebo ne?

To si nemyslím, pokud někdo inzeruje že snižil ceny atd, ale pak davá nabídky ze starých vysokych cen, tak to neni podle me ok...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 07:30

A co přesně je ta "nabídka"? Je to dokument, který něco garantuje? Nebo to je jen kalkulace možných úspor, neboli porovnání cen s tvým aktuálním dodavatelem?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 07:49

Přesně toto:

Vážený pane,
těší nás Váš zájem o odběr energií u naší společnosti.
Na základě přijatých údajů Vám zasíláme vypracovanou kalkulaci ceny odběru elektřiny.
V zaslané kalkulaci vycházíme z průměrné velkoobchodní ceny za první čtvrtletí roku 2023 v produktu "Naše energie na měsíc". Vývoj ceny energií v jednotlivých měsících si můžete dohledat v interaktivních grafu na našich webových stránkách https://www.bezdodavatele.cz/cenik/
Cena produktu je fixní na daný kalendářní měsíc a stanovuje se dopředu a transparentně na základě velkoobchodních cen energie obchodovaných na následující měsíc za posledních pět obchodních dnů. Z desetileté historie víme, že se tato cena od spotových cen liší již jen velmi málo. Tyto produkty nejsou nařízením Vlády zakázané a proto jsme velmi rádi, že vám můžeme produkt respektující aktuální pokles cen nabídnout a umožnit Vám z poklesu cen profitovat okamžitě.
Smlouvu v případě zájmu pohodlně uzavřete přes tlačítko "připojit se" na našich webových stránkách v sekci "elektřina" v dolní části stránky.
Odkaz na tohoto tlačítka zasíláme pro usnadnění přístupu zde - https://kancelar.bezdodavatele.cz/onlinesmlouva/
V příloze tohoto emailu Vám zasíláme ceník a platné všeobecné obchodní podmínky.
S pozdravem a přáním krásného dne

V zasade si tam protireci... nejdrive rika, ze vychazeji z cen z Q1/23 a nasledne se chvasta, ze muzou nabidnout produkt respektující aktuální pokles cen a umožnit z poklesu cen profitovat okamžitě...
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka