Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 07:54

Tu jejich kalkulaci klidně můžeš ignorovat. Pro tebe jsou a budou důležité jejich měsíční ceníky, které se budou odvíjet od budoucího vývoje cen elektřiny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 14. 7. 2023 08:58

Takže navíc k velkoobchodní ceně komodity chtějí cca 50 haléřů za kilowatku + 150 Kč poplatek za měsíc .
Je to výhodné ?
Počítal to někdo ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 09:14

Pokud ceny na burze nevyletí nahoru a tím pádem nevyletí nahoru i měsíční ceníky, tak to výhodné je :-) Stačí si udělat porovnávací kalkulaci například přes https://kalkulator.tzb-info.cz/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 12:43

Milos píše:Tu jejich kalkulaci klidně můžeš ignorovat. Pro tebe jsou a budou důležité jejich měsíční ceníky, které se budou odvíjet od budoucího vývoje cen elektřiny.

No to asi nemuzu, protoze jejich ceniky nevychazi z aktualnich cen ale z prumernych cen za Q1 a o to jde...,. kdyz jsem argumentoval tim ,ze ze srovnavace mi vysla uplne jina nabidka, tak mi napsali toto:

Vážený pane,
V zaslané kalkulaci vycházíme z průměrné velkoobchodní ceny za první čtvrtletí roku 2023.
Ceny ze srovnávače jsou patrně z aktuálních cen.
Jak se ceny u "fixní"produktové řady pohybují jsme Vám zaslali v předchozím emailu.
S pozdravem a přáním hezkého dne

Takze kdyz bych se rozhodl k nim ted jit, tak nedostanu cenu aktualni ale pul roku starou, ktera je ale prakticky stejna jako u meho soucastneho dodavatele a to je to co se tady snazim celou dobu rict ze neni v poradku i s ohledem na to co napsali v predchozi odpovedi o usporach atd...

Pokud je to ale tak ze mi nikdo nenabidne aktualni ceny, tak je otazka jestli ted dava smysl odchazet jinam a nepockat jestli Fonergy s tou cenou jeste dolu taky nepujde a nebo pripadne az to tedy budou pocitat z cen za Q2...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 13:14

Pořádně si přečti, co uvádí na webu. Cena je fixovaná na měsíc a každý měsíc bude jiná, dle aktuálního vývoje cen na burze. Takže v červenci ti budou kalkulovat spotřebu dle červencových cen, v srpnu dle srpnových cen, v září dle záříových atd. Tu nabídku/kalkulaci s průměrnými cenami za Q1 ignoruj :-)
Přílohy
Bezdodavatele-elektřina 2023-07.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 13:58

Ano to bych si taky myslel, ale to co mi psali v tech emailech tomu neodpovida... jsem si to z prstu nevycucal...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 14:51

Z těch úryvků e-mailů mi nepřijde nic, co by bylo v rozporu s tím, co uvádějí na webu. Ty jsi se prostě jenom zasekl na té kalkulaci, ve které použili průměrné ceny z Q1 :roll: Přitom ta kalkulace vůbec nic nepředstavuje.
Pokud se ti nelíbí, co ti napsali a nevěříš tomu, co uvádějí na webu, klidně si vyber jiného dodavatele. Firem, které nabízejí měsíční ceníky, je několik :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 15:10

Tak prece kdyz nejakeho dodavatele pozadam o nabidku a on mi ji posle tak nelze prece tvrdit, ze je bezpredmetna, navic kdyz je par dni stara, proc by mi ji teda davali a predevsim delali z jinych cen nez maji jak rikas na webu... mas pravdu tomu proste neverim :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 15:57

Za prvé, je rozdíl mezi nabídkou a kalkulací.

Za druhé, součástí smlouvy s dodavatelem energií nebude žádná taková kalkulace ani nabídka, ale jen ceník (název ceníku a odkaz na web). Kalkulaci tedy klidně můžeš zmačkat a hodit do koše :-)

Kalkulaci ti poslali, protože jsi o ni požádal a chtěli ti vyhovět. Zároveň k ní připsali vysvětlující informace. Kdyby do kalkulace uvedli průměrné ceny za Q2 místo Q1, nebo aktuální červencové ceny, tak by jsi byl spokojený? Přestože účtovat ti pak budou ceny platné pro jednotlivé budoucí měsíce, které budou jiné než ty ceny v kalkulaci? Nebo by jsi to pak reklamoval, že ti v kalkulaci uvedli takové ceny a na faktuře máš jiné ceny?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 16:35

Ne, pokud prece uvazuji o zmene dodavatele, tak me nezajima kalkulace na zaklade cen pul roku starych, kdyz jak ty rikas pri podpisu smlouvy bych za tyto ceny jiz energii od nich nenakupoval a i presto ze jsem je na to upozornil, tak me slusne receno vyfakovali, takze porad ti to prijde normalni? ocividne tedy o nove klienty nestoji, kdyz jim tedy posilaji kalkulace na zaklade starych nevyhodnych , podle tebe jiz neplatnych cen..., mne to tedy neprijde vubec normalni ani v poradku...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 7. 2023 17:27

Z těch jejich e-mailů mi vůbec nepřišlo, že by tě nějak vyfakovali. Ty víš, že průměrné ceny v Q3 či Q4 nebudou třeba stejné, jako průměrné ceny v Q1? Že pořád argumentuješ tím, že ta kalkulace není správná? :hm

Jestli víš, jaké budou na burze ceny elektřiny v jednotlivých následujících 12 měsících (já tedy ne, jelikož nemám křišťálovou kouli), dokážeš si sám spočítat, kolik přesně u nového dodavatele ušetříš (v tom kalkulátoru https://kalkulator.tzb-info.cz stačí jako stávajícího dodavatele vybrat "Individuální cenová nabídka" a zadat zprůměrovanou cenu). Vůbec k tomu nepotřebuješ kalkulaci od dodavatele 8-)

Třeba nemají zájem o zákazníky, se kterými je víc starostí a komplikací, než užitku ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 14. 7. 2023 18:39

No očividně je diskuze s tebou o koze a o voze, dal nemá žadný smysl :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 14. 7. 2023 20:36

No, myslím, že Miloš se ti to snaží vysvětlit jasně a názorně (až ho obdivuji jakou má s tebou trpělivost), ale ty to prostě nechceš pochopit, takže další diskuze je opravdu zbytečná. :)
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 15. 7. 2023 09:03

Dnešní SPOT cena je 781, vládní strop je 5000 Kč a průměr dodavatelů hádám na cca 4900 Kč?

Za předchozí rok (12 měsíců zpět) byla průměrná měsíční cena Spotu vyšší než strop pouze v srpnu, září a prosinci 2022 a jinak výrazně pod stropem.

Letošní průměrná cena Spotu vychází zatím na 2566 Kč, tedy cca 50% stropu.

Každopádně byla nebetyčná hloupost v prosinci si ten spot nesjednat (když bylo jasné jeho zákaz sjednat od ledna), protože byl stále chráněn stropem.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 15. 7. 2023 13:18

Dnešní článek na iDNES: "Přehled cen elektřiny: nejlevnější je měsíční fixace, ale pro každého se nehodí" https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... B76C4DF51E
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka