Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 4. 6. 2024 18:40

no Innogy rozhodně ne, buď obojí u PPAS s bonusem, případně ČEZ Extra, kde je výhodný především plyn.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaischa 9. 6. 2024 21:34

Rychlý dotaz, ČEZ, když pošlu vyšší částku než je běžně nastavená záloha, započte se plná výše v čez online ? (už nestihnu zvýšit zálohu online do vyúčtování... jen se ptám) u prarodičů očekáváme větší nedoplatek a mají trošku problémy něco ušetřit tak kdyby teď poslední zálohu poslaly větší.. měli by menší nedoplatek..

díky :-)
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 10. 6. 2024 09:16

Ano započte, platit více než jsou předepsané zálohy není problém, můžeš poslat i 2 platby, přehled došlých plateb (ale i další) lze shlédnou na mujcez.cz. Aktualizuje se za 1x za den, dnes zaplatím ok.platbu, zítra to vidím připsané - obvykle dopoledne (po 13h určitě).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaischa 10. 6. 2024 09:19

Moc děkuju, pošleme tam více, to nám pomůže :-) doufal jsem že to tak je ale chtěl jsem mít jistotu abych pak někde na infolince neřešil že platbu nenašly páč má špatnou výši (a automat to nespároval)
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaischa 11. 6. 2024 12:28

tak zatím v cez online nic.. ani přijaté ani záloha nezaplacená :-(
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 6. 2024 20:16

Firma EPET a její dceřinka DOBRÁ ENERGIE mají teď celkem zajímavou akviziční nabídku Happy Holiday https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5439.pdf s cenou 2390Kč/MWh + 130Kč/měsíc, ceny jsou bez DPH a fixované na 12 měsíců. Termín zahájení dodávky nejpozději do 01.04.2025, roční spotřeba maximálně 10MWh.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LukB 20. 6. 2024 09:47

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s touto situací:

- menší bytový bytový dům, jedna přípojka, C45D, roční spotřeba cca 4MWh VT a 36MWh NT
- aktuálně smlouva u PPAS na 1 rok, končí 11/24

Chtěl bych u smlouvy změnit ceník FIX NA 2 ROKY 05_24, který je jen pro nové zákazníky. Zvažoval jsem, že bych na měsíc odešel k jinému dodavateli (např na spot) a pak se vrátil k PPAS. U PPAS je 10 tis Kč sankce za předčasné ukončení smlouvy. Vzhledem k výrazně nižší ceně za silovku a k výši spotřeby by se sankce vrátila za cca 2 měsíce.

Existuje lepší způsob, jak u stávající smlouvy změnit ceník? Nebo je třeba fakt odejít a vrátit se?
LukB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaischa 20. 6. 2024 09:55

Milos píše:Firma EPET a její dceřinka DOBRÁ ENERGIE mají teď celkem zajímavou akviziční nabídku Happy Holiday https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5439.pdf s cenou 2390Kč/MWh + 130Kč/měsíc, ceny jsou bez DPH a fixované na 12 měsíců. Termín zahájení dodávky nejpozději do 01.04.2025, roční spotřeba maximálně 10MWh.

máš s nimi nějakou větší zkušenost, ? recenze po netu sou dešny :D
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 6. 2024 09:58

Žádnou zkušenost s nimi nemám.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vtde295 20. 6. 2024 17:30

aaischa píše:
Milos píše:Firma EPET a její dceřinka DOBRÁ ENERGIE mají teď celkem zajímavou akviziční nabídku Happy Holiday https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5439.pdf s cenou 2390Kč/MWh + 130Kč/měsíc, ceny jsou bez DPH a fixované na 12 měsíců. Termín zahájení dodávky nejpozději do 01.04.2025, roční spotřeba maximálně 10MWh.

Otázkou je, jaký dodavatel má na běžných recenzních místech dobrá hodnocení? Nabídka se zdá být skoro až překvapivě dobrá a zajímává na roční fix. O tomto dodavateli jsem doposud téměř nevěděl, aktuální čísla uvádí, že pod sebou mají 58 tisíc OM, což je poměrně dost a řadí je to hned za PPAS.

Díky za info, Milosi.

//Máte někdo aktuální zkušenost, jak rychle EON reaguje na podanou výpověď zaslanou emailem? V pondělí jsem odeslal a stale bez potvrzeni/akceptace.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filas81 20. 6. 2024 19:41

aaischa píše:

Teď mi u nich končí smlouva, vše bylo v pohodě, mají teď i novější software na obhospodaření zákaznického účtu.
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mojmax 21. 6. 2024 07:41

//Máte někdo aktuální zkušenost, jak rychle EON reaguje na podanou výpověď zaslanou emailem? V pondělí jsem odeslal a stale bez potvrzeni/akceptace.

Ano, EON reaguje na výpověď cca po týdnu, kdy ji akceptuje. Z retence se pak ozvou cca po měsíci.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod audiobullys 2. 7. 2024 20:26

odcházím s jedním odběrným místem od Innogy fixu 3 letej kde byla cena kolem 1700-1800 korun za MWh k ppas na 2 letej fix s bonusem 2500 kc.normálně vyčůránci nechtěj ukázat cenu nakou retenční, maj to promyšlený, prej klikněte v Innogy světě na zustat s námi a zobrazí se vám nabídky nižší ceny, tak takovou vycuranost jsem nečekal , víte někdo kolik nabízejí ?
na druhém odběrném místě se mi podarilo zdarma ukončit předčasně 3 letej fix za 5900 MWh od armex a přecházím pod ppas. furt jsem studoval kolik me bude stát pokuta, maj to pekne mastný asi bych platit kolem 7800 kč, naštěstí jsem si to tak blbě ošefoval že to budu mít zadarmo.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 2. 7. 2024 20:32

Innogy novej fix v květnu na 1 a čtvrt roku 2,618kč nebo tak nějak.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 3. 7. 2024 09:55

aaischa píše:Moc děkuju, pošleme tam více, to nám pomůže :-) doufal jsem že to tak je ale chtěl jsem mít jistotu abych pak někde na infolince neřešil že platbu nenašly páč má špatnou výši (a automat to nespároval)

Třeba tam můžeš ulejt 1 000 000 před rozvodem a po rozvodu požádat o přeplatek. Holt spoření pro některý lidi no… takový, který neudrží korunu, buďto se jí moc třesou ruce, anebo Kč je kulatá, tak se rozkutálí, jak mi neustále říkají lidi, co mají hluboko do kapsy
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka