Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 8. 10. 2024 10:56

Dlouhodobé trhy však naznačují pokles i v příštích letech. Na roky 2025 až 2028 obchodníci nakupují za nižší cenu než v současnosti.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... pak-262097
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 8. 10. 2024 12:49

No ale když ti dá nyní obchodník bonus 3000 Kč nebo 4000 Kč, tak se vyplatí zafixovat, hlavně u elektřiny u bytu/chaty/garáže cena komodity už přestává hrát (hlavní) roli.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 8. 10. 2024 16:44

Záleží na spotřebě, u mini spotřeb ano. Ale teď jsem si dělal kalkulaci na tzb a i s bonusem 2tis vycházel podpultový tarif vlivem nižšího měsíčního paušálu skoro stejně.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 8. 10. 2024 16:55

TZB začíná být na nic, mají v tom spoustu chyb. Řadu bonusů neuvádí, anebo např. u Yello Watt - elektřina bonus 3000 Kč uvádí, ale zde ho nelze uplatnit.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 8. 10. 2024 16:56

Já dostal celkem dobrou cenu za odběr a +
Na každé odběrné místo bonus po 5 tis na plyn a 2 tis na energii
To mi přijde solidní
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 10. 2024 17:11

curvecardik3 píše:TZB začíná být na nic, mají v tom spoustu chyb. Řadu bonusů neuvádí, anebo např. u Yello Watt - elektřina bonus 3000 Kč uvádí, ale zde ho nelze uplatnit.

Na to jsi přišel kde, že u jejich základního (nevýhodného) ceníku Watt nejde uplatnit bonus 3000Kč?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 10. 2024 20:45

Ozvala se vám teď někdy retence PPAS s nabídkou? ČEZ co vím zde z fóra dává 2.630 Kč za MWh.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod M4Touch F1 9. 10. 2024 06:37

Mufinmufi píše:Ozvala se vám teď někdy retence PPAS s nabídkou? ČEZ co vím zde z fóra dává 2.630 Kč za MWh.

Jo včera mi volali z retence z PPAS, primárně s fixem na 2 roky, já chtěl jen rok, roční fix vycházel 3090 Kč/MWh (D02d - plzeňsko), dvouletý myslím 2990 Kč/MWh (a to mi automaticky poslali nabídku emailem FIX NA 2 ROKY 05_24 za 2790 Kč/MWh a týpek říkal, že tuhle cenu neumí nabídnout, ale že toho můžu využít, ale chtěl jsem fix jen na rok).
Peněžní bonus nelze (jen pro nové zákazníky), jako jedinou výhodu uvedl, že už to začne platit od 1.11. (tedy o měsíc dříve, než mi končila fixace).

Takže jdu k ČEZ za 2890 Kč/MWh s fixem do 9/25 a bonus 2000Kč pro spotřebu 2MWh.
M4Touch F1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 9. 10. 2024 06:58

Vypadá to, že pro dosažení férové ceny je nutné po každé fixaci měnit dodavatele. Ok, já s tím problémy nemám. Vloni jsem 1 místo převedl z ČEZu pod PPAS (a letos k dalšími dodavateli), letos jsem z ČEZ pod PPAS převedl 3 místa s 2letou fixací, takže mě čeká za 2 roky změna dodavatele zase.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 9. 10. 2024 07:51

Milos píše:
curvecardik3 píše:TZB začíná být na nic, mají v tom spoustu chyb. Řadu bonusů neuvádí, anebo např. u Yello Watt - elektřina bonus 3000 Kč uvádí, ale zde ho nelze uplatnit.

Na to jsi přišel kde, že u jejich základního (nevýhodného) ceníku Watt nejde uplatnit bonus 3000Kč?

Přímo od obchodního zástupce Yello, protože jsem to chtěl na garáž, díky malému měsíčnímu poplatku mě to vycházelo níže než STYX. V podmínkách akce je "Smlouva bude uzavřena na dobu určitou v délce alespoň 24 měsíců." a tarif WATT je na dobu neurčitou s 3 měsíční výpovědní lhůtou.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 11. 10. 2024 09:33

M4Touch F1 píše:
Mufinmufi píše:Ozvala se vám teď někdy retence PPAS s nabídkou? ČEZ co vím zde z fóra dává 2.630 Kč za MWh.

Jo včera mi volali z retence z PPAS, primárně s fixem na 2 roky, já chtěl jen rok, roční fix vycházel 3090 Kč/MWh (D02d - plzeňsko), dvouletý myslím 2990 Kč/MWh (a to mi automaticky poslali nabídku emailem FIX NA 2 ROKY 05_24 za 2790 Kč/MWh a týpek říkal, že tuhle cenu neumí nabídnout, ale že toho můžu využít, ale chtěl jsem fix jen na rok).
Peněžní bonus nelze (jen pro nové zákazníky), jako jedinou výhodu uvedl, že už to začne platit od 1.11. (tedy o měsíc dříve, než mi končila fixace).

Takže jdu k ČEZ za 2890 Kč/MWh s fixem do 9/25 a bonus 2000Kč pro spotřebu 2MWh.

Měl jsi podanou výpověď?

ČEZ mi pro jedno OM byl ochotný poslat retenci i bez podané výpovědi. Mám tam ele za 2.630 při 2 letém fixu a 2.730 Kč při 1 letém. Plyn pak za 990 Kč při 2 letém a 1.020 Kč při 1 letém. Jdu do jednoletého.

V případě PPAS to ale je nezbytné vypovědět a pak z nich teprve vypadne o něco lepší cena. Teď čekám s podanou výpovědí na opětovný kontakt ze strany retence. Čekám tedy na 2.790 Kč za ele a 950 Kč za plyn. Někdo to tady na fóru psal. Fix nevím na jak dlouho ho v tomto případě vyžadují.

Jinak to vypadá, že retence je skutečně výhra (ČEZ i PPAS). Tj. ke stávajícímu zákazníkovi se chovají lépe než k novému. To platí jak pro ČEZ, tak PPAS. Přijde mi, že doba se mění a nový zákazník nemá výhodnější postavení.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 11. 10. 2024 12:30

Měl jsem 4 odběrná místa u PPAS (3x el. 1x plyn), smlouvy končí v listopadu 2024 a retence PPAS mně nabídla jen oficiální ceníky. Komici, si jim vadilo, že mi dali 10000 Kč.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 11. 10. 2024 17:07

Asi si tam měl nízkou spotřebu, mě taky nabídli pouze podpultovou Garanci, případně tarify pro nové zákazníky, ovšem bez bonusu.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 10. 2024 17:24

Mám PPAS.
DAl jsem výpověď a přecházím jinam.
Volali mi, asi z retence, že mi udělají nabídku.
Chtějí, za kolik to budu mít u nového dodavatele.
Tak jsem jim to poslal.
Uvidím, co mi nabídnou.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubocz 13. 10. 2024 09:04

Ozvala se mi opět Skautská energie s novými cenami:

Elektřinu od dodavatele Yello u nás získáte od 2 499 Kč/MWh +DPH a plyn od Pražské plynárenské za 1 226 Kč/MWh +DPH. Ceny vám dodavatelé garantují na dva roky, během nichž nejsou oprávněni je měnit.
bubocz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka