Třeba od někoho nakoupím za méně.”
No třeba, a když sdíleč nevyrobí (třeba v 18 hodin v zimě ) tak budeš nakupovat třeba za 7000 za spot a neovlivníš to (dnes v 18h to bude pouhých 3200 Kč Ale tam budou ceny někdy i daleko vyšší, když zrovna zhasne slunce), Opravdu tohle Sdílení chápeš správně?

Vím to jen pokud on ve stejné čtvrthodině vyrobí a ty odebereš, Pokud to chápu správně já, tak se párují ty čtvrt hodiny proti sobě! Navíc se musíte vyrovnávat (za silovku) vy dva mezi sebou.
A to je podle mě už moc podmínek, takový ten spot s M průběhový měřením, versus tohle, tak to je nebe a dudy.
Dobré to je v případě, že ta elektřina neprojde přes pojistky do sítě, tady je to v rámci jednoho baráku třeba činžáku. Pak se totiž, jestli jsem to správně pochopil, neplatí ani ty distribuční poplatky, to se platí jen když to “přeleze” přes hlavní pojistky do sítě.
Jenže tam je zase limit 10 + 1, Takže pokud by bylo víc než 10 ve skupině, tak už to je zase úplně jinak, potřebuješ licenci.
Jestli mě někdo doplni, tak tím lépe, jsem se tím nezabýval protože to je o ničem pro mě… Hlavně že za to všichni platíme od července.
-- 19. 10. 2024 11:36 --
Mufinmufi píše:2.450 Kč nabídne obchodník Yello, nebo retence? Odkázali mě na vyplnění formuláře na webu. Poslal jsem jim už předtím email, tak doufám ,že to nebude nabídka z jejich ceníku. Docela zvažuji se uvázat na 2 roky.
Rád bych zároveň převedl plyn, ale tam bohužel nečekám, že to asi bude taková hitparáda.
1) Zavoláš na infolinku Y, že chceš ten a ten produkt, A můžeš rovnou nahlásit všechny údaje ať si je zapíše
2) Do dvou dnů se mi ozvala osoba, že ať si vyplním formulář na netu, řekl jsem že to na diktuju co jí chybí a ona mi poslala za 0,5 hod. podpisu plnou moc a smlouvu, takže vyřešeno 3. den od indikativního telefonátu na infolince, 4. pracovní den už to má dle dohody letět do OTE tak uvidíme. Což většinou lidi netrápí, protože neřešíš znovupřipojení

Takže - není nezbytný vyplňovat formuláře, jen doplnit podpis a datum hotovo. Zkusil jsem charon s odměnou 3K, za 2550, Tzn bez fixace ceny, bo malá spotřeba a nic lepšího jsem ve středu nenašel.