Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 25. 10. 2024 09:11

Zkoušet to takhle je absolutně naivní postup a to u jakékoliv služby.
Základ je podat výpověď (ideálně přes Můj ČEZ) a uzavřít případně jinou smlouvu a vyčkat na reakci, která ovšem v případě ČEZu kolikrát přijde až pár dní před koncem výpovědní doby, nezřídka i po.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod PaulPaul 25. 10. 2024 09:58

Nebudu se podřizovat nefunkčnímu trhu, buď se chtějí normálně domluvit nebo ne. To samé s mobilama, kde sice všichni v Čechách brečí, ale zároveň se všichni jako otroci podřizují "specifickému trhu", místo toho, aby je poslali i s podpultovýma nabídkama do háje a přešli na nějakou alternativu.

Jak si lidé nechávají kálet na hlavu, tím to akorát bude horší.

Tím, že všechno řeší až retenční a na pobočce mi nemůžou nic nabídnout, je ojeb. Někdo zavolá za 14 dní, když už jsem musel něco udělat pro sehnání jiného dodavatele, to je z mé strany těžký nezájem.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 25. 10. 2024 10:04

se chovas jako stado, a hykas jako stado = ses stado… ja delam veci jinak (a je mi uplne fuk co si stado mysli a co remca), ale ty na to nemas jak sam uvadis:

viewtopic.php?p=13806918#p13806918
viewtopic.php?p=13806890#p13806890

Uvedom si, ze vsichni uspesny lidi delaji veci jinak nez stado, nedodrzuji “pravidla”.
Blik. :idea:
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PaulPaul 25. 10. 2024 10:10

Ne, chovám se jako zákazník.

vpe píše:se chovas jako stado, a hykas jako stado = ses stado… ja delam veci jinak (a je mi uplne fuk co si stado mysli a co remca), ale ty na to nemas jak sam uvadis:

viewtopic.php?p=13806918#p13806918
viewtopic.php?p=13806890#p13806890

Uvedom si, ze vsichni uspesny lidi delaji veci jinak nez stado, nedodrzuji “pravidla”

Tyhle kecy alá prodavači hrnců jsou úsměvný :D

A nezapomeň si 10x zeditovat post.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 25. 10. 2024 14:20

Retence ČEZ výborná. Sice jim to trvalo, ale ani nevynucovali podání výpovědi. Jedno OM jsem u nich ponechal za 2.630 bez DPH u elektřiny a 1.020 Kč bez DPH u nevyužívaného plynu. Úspora je ale ihned ještě tento měsíc, tak se to snad vykompenzuje vyšší cenou oproti konkurenci.

PPAS se mi konečně podařilo přesvědčit, aby poslali také nabídku z retence a dostal jsem 852 Kč bez DPH / 80 Kč měsíčně za plyn, což mi udělalo radost. Co mi neudělalo radost je elektřina za 2.790 Kč bez DPH. Je to totiž na 2 roky.

Komunikace s Yello je naprosto tristní a tarif za 2.450 Kč bez DPH snad koncákům ani neumí nabízet a je to pro zaměstnance. To mi ale řekli na info lince, protože už týden mi nebyl schopen zavolat obchodníl. Mám jít rovnou s elektřinou ke Skautům, aby to za 2.499 Kč bez DPH pak bylo u Yello? Je tam oproti PPAS úspora cca 300 Kč na MWh, tj. pro mě zhruba 1.200 Kč za rok = 2.400 Kč za 2 roky. Nevím jestli mi to za to stojí.

Nedal vám PPAS obdobně jako tomu bylo dříve nějaký bonus ke smlouvě?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 25. 10. 2024 15:19

Nesmysl, normálněš jsem to minulej měsíc domluvil....u Yello, ale musíš tam zavolat.

Poslal jsem ti SZ
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 25. 10. 2024 16:28

Já tam jak už jsem psal volal asi 2-3x, ale pokaždé mi řekli, že to předají obchodníkovi a ten se mi ozve. Doteď se nikdo neozval. Už to je několik týdnů.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod miromen4 25. 10. 2024 17:59

Od YE jsem dal ruce pryč ta značna prodleva v komunikaci a když už tak nesolidnost až podezřelost. Od takovych společnosti se držim dal, cena neni to jedine.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zivan 25. 10. 2024 19:12

Ja si tedy na komunikaci s Yello nemuzu stezovat. Odpovedi emailem nekdy i ten samy den, treba i v patek v pul desate vecer. Nejpozdeji druhy den.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 26. 10. 2024 20:10

Tak až díky kontaktu od TECH se mi ozval obchodník. Zjevně to operátoři nebyli schopni předat, nebo to předávali nějakému, co měl dovolenou.

V každém případě je to 2.450 Kč vs 2.790 Kč u PPAS a to je už poměrně velký rozdíl. Měsíční plat je tam u Yello o pár desítek Kč větší, ale to jsou detaily.

Jde z Yello z pohledu nového zákazníka dostat i pro tento tarif cca 3.600 Kč bonus do fakturace?
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 26. 10. 2024 20:51

Cena 2450Kč je ceník Boreas a ten je bez bonusu 3000Kč (3600Kč s DPH).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 26. 10. 2024 23:05

Díky. Pokud ani PPAS retence na elektřinu nedává bonus, tak můžu zřejmě uzavřít na 2 roky alespoň plyn tam a elektřinu u Yello.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 27. 10. 2024 11:55

Zdravím vespolek,
dotaz pro kamaráda, jaké jsou všechny "vícenáklady" spojené s přechodem od jednoho dodavatele elektřiny k jinému?

Známý je nájemce bytu, kde elektřina/plyn je psaný na majitele bytu v jednom maloměstě...nikdy tyto služby neřešil, ale teď se podíval na vyúčtování a zjistil že platí daleko víc, než by měl u konkurence. Majitel bytu to samozřejě neřeší, protože to nejde z jeho kapsy a proč by se díval po lepší nabídce. Aktuálně má 2r fix končící myslím leden 2025.

A dotaz tedy zni:
Pokud by přešel od Innogy třeba k PPAS, musím podat výpověď u Innogy a jak potom takový přechod probíhá a co je s tím spojeno za další náklady, někdo musí dojet změřit stav elektroměru, technik od nového poskytovatele zase něco někde nastavit, zapojit, aby plynule přešel k jinému poskytovateli? A známy si je jistý, že pronajímatel ty další náklady hodí na něj, tak chce vědět kolik to bude a zda to třeba pokryje ta prémie od PPAS - 3000,- pro nové zákazníky. Díky
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 10. 2024 12:44

Při řádném ukončení smlouvy se stávajícím dodavatelem je přechod k jinému dodavateli zdarma. Stav elektroměru ke dni přechodu nahlásí zákazník distributorovi, případně starému dodavateli. Žádní technici při změně dodavatele nikam nejezdí a nic nepřenastavují.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 27. 10. 2024 12:54

Ještě jsem neviděl smlouvu od Yello ale předpokládám, že tam bude něco podobného jako u PPAS, kdy cituji:
"z důvodů provozních a technologických změn či změny situace ohledně ceny
služeb a výše poplatků na poli vymáhání pohledávek, je možné, aby z podnětu Obchodníka došlo ke zvýšení obchodní ceny dodávky plynu
produktu STANDARD, předepsaných záloh, ke změně OP nebo CNS"

Jinými slovy vyhrazují si právo změnit cenu i při fixu.
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka