Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Fialovedobro 15. 11. 2024 11:13

Spotřeba 1,8MW D45d, 3x16A
Druhá retence Encall: 2603/99 + 2500Kč bonus 2R fix, což je zřejmě nejlepší nabídka.
ČEZ druhá retence - 2530/128 + 1000Kč bonus, 1R fix, slabota....
Astronomická Fialová distribuce, přemýšlím o budoucím odpojení od distrubuční sítě zcela, neb výhled cen obou hl. složek elektřiny je v násobcích. Direktivní byrokrat odstavení nejmodernějších odemisněných uhel. elektráren nejen v německu, ale hlavně v česku, likvidace JE v německu, nejen že bude elektřina v násobcích ceny, ale ona ani nárazově nebude, nebude odkud dovést. Nebude li foukat, svítit Občasné Zdroje Elektřiny tak nějak nic nedodají... :tleskani
Fialovedobro
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod aadata 15. 11. 2024 11:55

PPAS má do konce listopadu akční nabídku "Black Friday" 3 134 Kč za 1 MWh včetně DPH, fix 1 rok.
Navíc 1500 Kč bonus při přechodu od jiného dodavatele.
aadata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomitaCZ 15. 11. 2024 14:11

dr._lukas píše:
nikko píše:ČEZ zlevňuje:
Od 15.11.2024
Plyn na 1 rok: 1149 Kč bez DPH (1390 Kč s DPH)
Elektřina na 1 rok: 2690 Kč bez DPH (3255 č s DPH)

Od 1.1.2025
Plyn na dobu neurčitou: 1346 Kč bez DPH
Elektřina na dobu neurčitou (D02): 3388 Kč bez DPH

Blíže: https://www.e15.cz/finexpert/bydleni/cez-opet-zlevnuje-od-patku-snizi-ceny-energie-s-fixaci-1420069
a také: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-elektrina-a-plyn-zlevnuji-na-trhu-pribyl-novy-cenik-264457

To je hezký, včera mi na retenci nabízeli na 1 roční fixaci vyšší cenu, ať mě nikdo netvrdí, že o změně pikolík na retenčním nevěděl :-(

Na 100% vím, že to v ten moment bylo známo. O to víc to nas,,e. IMHO jediná cesta, jak se dostat k nejnižší retenční ceně ČEZ, je :
1. distančně podepsat s jiným dodavatelem, ta nejnižší retenční cena je údajně pouze pro zákazníky od konkurence
2. doufat, že si toho ČEZ všimne a hlavně zareaguje,, není to vždy
3. v lhůtě do 14 dní, souhlas s novou, DISTANČNÍ, smlouvou odvolat
TomitaCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fialovedobro 15. 11. 2024 14:26

Stačí napsat na retence@cez.cz patřične jasný a stručný důrazný text , o nejlepšich nabidkách a bonusech konkurence, a od určitých hladin spotreby dáva ČEZ bezkonkureční celkové bonus ceny.
Doplneni k memu predchozimu prispevku: Mám tarif Varuna a také jde přeprodejce Yello Encall pěkně přitlačit a dostat k levnejšimu měsičnimu paušálu i velmi slušný bonus, celkova cena je rovna kmenovemu Yello s 3000 bonus. Nechtel jsem pokouset stesti primo u Yello, neb maji v Podminkach bonusu 3000, že nesmí být smlouva s Yello na odber misto, což já už fakticky mam podepsanou s prostřednikem Encall tarif Varuna. (Smlouvu poslal primo Yello) I kdyz bych ji vypoveděl, Yello by mohlo argumentovat, ze nesplnuji jejich Podminky, navic maji jasně uvedeno, že nelze bonus vymáhat.
Naposledy upravil Fialovedobro dne 15. 11. 2024 14:33, celkově upraveno 1
Fialovedobro
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bado 15. 11. 2024 14:31

V prosinci odcházím od čezu protože jejich nabídka kterou jsem sám inicializoval někdy v září byla směšná. Od té doby mě nikdo nekontaktoval, ale výpověď už mají. Jdu k Yello. Co je zajímavé. Dnes mi přišel poštou do schránky dopis od Yello něco ve smyslu, že stávající dodavatel dostal výpověď a pravděpodobně na mne bude působit nátlak. Že v případě nějakých problémú že by nechtěli akceptovat výpověď nebo nátlaku mám je odkázat přímo na Yello, nebo je kontaktovat na speciálním tel. čísle.
Že by konkureční boj, protože Čezu utíkají zákaznici ? Dostal někdo něco takového taky? Jo a je to tedy znovu přes "skauty".
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 15. 11. 2024 18:21

Měl jsi jít napřímo k Yello 2690 kč komodita bez DPH + 3000 kč bez DPH bonus

No jasně že to posílají, můžeš furt zůstat tam kde jsi byl, když dorovnají cenu...
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 11. 2024 23:12

Elektřina – obchodní část

· 2 530 Kč (3 061,3 Kč s DPH) = individuální cena ve vysokém tarifu za 1 MWh

· 128 Kč (154,88 Kč s DPH) = stálá měsíční platba

· 1 rok nebo 2 roky = délka fixace

Od 19.11.2024 budete zákazníkem obchodníka PRE a k 16.12.2024 bychom dokázali zajistit návrat k ČEZ s touto výhodnou cenou.

Jsem ji poslal skoro nekam, ze tam nejsem a nemam cas a ze me zdrzuje :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 11. 2024 12:21

Dnes jsem volal na retenční ČEZ znovu, sám, zdůraznil jsem jim změny v cenících, které v týdnu nastaly a dostal jsem nabídku 2630,- na rok, 2530,- na roky dva. Bonus zase nic, že ten nabízí až výpovědní oddělení. Nechal jsem si poslat smlouvu na ten roční fix a zvážím eventuální přechod k PPAS. Na podpis dodatku je 14 dní, výročí 3letého fixu mám až 30.12.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 11. 2024 14:27

Jak dlouhá může být přetržka? Vypověděl jsem nedávno smlouvu do 15 dnů po zahájení dodávek, takže 15. 12. bych měl být volný. Novou smlouvu si ale budu sjednávat až po 1.12. (eon, doporučení v rodině), takže se to patrně nestihne.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 19. 11. 2024 15:04

Hrozit odpojením začnou po měsíci, takže i dva by to mohlo jít.
Někdo tu ty přetržky vyhledává, protože mu neběží paušál :)
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hannys85 20. 11. 2024 08:35

Nabízí někdo nějakou výhodu v podobě bonusu i pro nové odběry (myšleno odběr kde nebyl nějakou dobu elektroměr, nájemce bude odlišný od posledního)? Veškeré bonusy které jsem dohledal jsou totiž pouze při převodu od jiného dodavatele. Vedl jsem s PPAS a Čezem na toto téma rozhovory ve stylu, že zákazníka nutí si vzít chvilku tarif na neurčito a pak přejít ke konkurenci s bonusem za přechod + lepší cenu. PPAS má aspoň pro nové odběry tu vánoční cenu bez bonusu, ale na ČEZU mi nenabídla nic jiného než ceníkové ceny. Úplný rozdíl oproti třeba mobilním a internetovým tarifům, kde je mnohdy zvýhodněn ten co si bere novou službu. Řeším teď mamce přihlášení nového odběru, očekávaná spotřeba tak 1 MWh, tak mi pořád jako nejvýhodnější varianta přijde, vzít si někde produkt na neurčito (netušíte, kde to jde nejvýhodněji?), pak podat hned výpovď a přejít s bonusem třeba k PPAS. Napadají Vás ještě jiné možnosti?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 20. 11. 2024 09:51

Nové odběrné místo splňuje podmínky pro přiznání bonusu, minimálně u PPAS určitě.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod hannys85 20. 11. 2024 10:15

Mají v pravidlech, že se odměna týká POUZE při přechodu od jiného dodavatele.Volal jsem i na infolinku PPAS, kde mi sdělili, že pro nové OM se bonus netýká.
Cituji z jejich pravidel:

1. Podmínky přiznání nároku na Odměnu
1.1 Zákazníkem se pro účely přiznání Odměny rozumí nový nebo stávající Zákazník (dle definice v platných
Obchodních podmínkách dodávky zemního plynu a elektřiny a v obecně závazných právních předpisech), který
na základě nabídky PP, a. s. učiněné v období promoakce uzavřel s PP, a. s. platnou Smlouvu o sdružených
službách dodávky plynu nebo elektřiny (dále je „Smlouva“) se změnou dodavatele. Promoakce se nevztahuje
na přepis odběrného místa.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jerry7650 21. 11. 2024 14:02

T.E.CH píše:Měl jsi jít napřímo k Yello 2690 kč komodita bez DPH + 3000 kč bez DPH bonus

Tohle je nějaký individuál po zavolání? Na webu mají jen ten jejich Wello Watt s cenou 3999Kč... bez DPH
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 11. 2024 15:28

Je to neveřejný ceník Styx, dostupný je ale pro všechny, stačí si u Yello o něj říct. Viz. pár stránek zpět viewtopic.php?p=13779439#p13779439
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka