Proto rikam ze nejlepe je se vyvarovat se preplatku u takoveho dodavatele.
A co maji ve VOP?
Posles oznameni o snizeni zalohy a zacnes platit mene. Pokud nemas zrovna SIPO, nevidim v tom vetsi problem.
Pokud by chteli zalovat/vymahat, museji dorucit predzalobni vyzvu - tedy museji zacit komunikovat.
Nebal bych se toho.
Horsi je si umet zkontrolovat fakturu, myslim ze ERU tu kontrolu faktury ani kalkulator uz neposkytuje? A zkontrolovat polozky na fakture je asi mimo schopnosti 99% obcanu.
Nejprehlednejsi faktury melo myslim yello, ti ostatni to maji tak slozity ze vyznat se v tom je i pro mne docela narocne, vyhledat vsechna data a cisla, bez vlastnich poznamek to nejde si pamatovat.
Jo a pokud mi za 13 mesicu nevystavi vyuctovani, a ja bych ho z nejakeho duvodu potreboval, tak jim zdvorile oznanim:
do doby doruceni radneho vyuctovani pozastavuji zalohove platby na odberne misto XY
a nazdar… ty mas ze zakona narok na vyuctovani kazdych 12 mesicu, jestli jsou tak levny, tak chapu ze treba nestihaji a resi jen to, co hori… důležitý je nemít U takovéto firmy přeplatky, že tam budu mít závazky, mi vůbec nevadí…
A pokud je chceš potrápit, no tak jim budeš dávat každý měsíc žádost o mimořádné vyúčtování
)
V uzemi Cezu byla mimoradna za elektrinu zdarma, otazka je co si za to rekne dodavatel (pokud to nema v ceniku tak je to 0), ceny dodavatelu byvaly od 0 do 100 Kc…
No a mimoradnym vyuctovanim zrusis splatnost zalohy (vyuctovanim totiz bezi nova splatnost
, takze pokud ti zadne vyuctovani nedoruci, no tak fakticky nemusis platit zadn zalohy
) chci videt takoveho dodavatele
Jak vidis staci se vyznat. Kdyz bude 99,9% odberatelu ovce, beee, no tak se niceho nedomohou…
Ja myslim ze bych je rozkomunikoval velice rychle
asi komunikovat umeji viz jejich skutek neni prestupek
https://www.eru.cz/sites/default/files/ ... edesas.pdf