Bohemia Energy a podomní prodej - šmejdi

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 11. 2021 09:52

Přesně jak píše článek, podvod, minimálně co se napojení na starou iniciativu týče. Byl jsem jedním z prvních klientů, který byl před lety zapojen do iniciativy Poplatky zpět (poplatky u hypotečních úvěrů), a tak dobře vím, že třeba jejich web byl bez pomlčky v adrese atd. Tato stará iniciativa sice vrácení již zaplacených poplatků tehdy nevymohla, ale přiměla aspoň banky, aby je už novým klientům neúčtovaly (nebo i současným, kteří si o to asertivně řekli třeba emailem jako já).
Někdo zase parazituje na starém projektu, bohužel.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 26. 11. 2021 01:23

Proooc takhle? Kdyby jim aspon napsal nez to vypusti… Mozna si nekdo chtel udelat pruzkum, kolik lakotnych blbu naleti na takovy nesmysl neco vysoudit anebo jen socialni studie :-) Venoval tomu 2 hodiny a asi 20$ za domenu a novinar mu to takhle pokazil, aby mel ctenost. Pritom mohla byt sranda…

Ta puvodni iniciativa taky moc koser nebyla https://www.novinky.cz/finance/clanek/s ... ide-260131 Lojerum se nechtelo platit. A pak jim neco verte…

pavels84 píše:Nebavíme se tu o žádné konkrétní smlouvě, ale o obecném právním režimu náhrady škody a započítávání pohledávek, ohledně čehož tu opakovaně vyjadřuješ nějaké své (převážně mylné) soudy způsobem, jako by se jednalo o objektivní fakta. Nevadí mi Tvůj mylný názor, ale to, jakým způsobem ho prezentuješ, protože takto se šíří dezinformace.

Nějaká nevymahatelnost jejich pokuty nemá s tím, jestli z nich nějakou náhradu škody vyrazím já, nic společného. To, že mě dají k soudu automaticky neznamená, že se vezu a platím. Jednoduše předložím soudu doklad o provedeném započtení a platit budu jenom tehdy, pokud svou vlastní chybou prohraju (např. proto, že mám ve smlouvě ujednáno, že nejsem oprávněn k jednostrannému zápočtu apod.).

Anebo treba proto, ze ve smlouve NENI ANI P GARANCE CENY! Clovece kolik nahrad skod jsi za svuj zivot vymohl ty a kolik prumerny obcan?

Kazdy trochu znaly vi, ze prokazat skodu obecne je velmi narocne, a projit si tim co rikas, je temer nemozne pro 99,999 % obcanu i v pripade, ze by to smluvni podminky nevylucovaly.

Cetl jsem na toto tema asi jen 1 clanek na e15 a vyplynulo, ze BEE najimali profesionalni pravniky a ze tedy by museli byt uplne blbi. V neposledni rade i kdyby byli, tak nebude kde brat a proto tve domnenky, jak je to snadne, tady jen nekomu davaji planou nadeji a pritom sance je asi tak 1: milionu.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 1. 12. 2021 10:23

Tak mě přišel přeplatek od BE na účet ... to jsem tedy nečekal 8-D ... ještě je otázka, jestli dnes proběhl přesun k Innogy od DPI ... v účtu Innogy vidím, že se čeká na zahájení, v ČEZ distrubuce vidím, že jsem u DPI, ale v ČEZ virtuální kanceláři vidím, že nemám žádná odběrná místa ... tak snad se systémy prošťouchnou a synchronizují a BE epizodku mohu uzavřít. I přes nynější prekérku svého zákaznického angažmá u BE nelituji. Teď snad u Innogy přežiju 30 měsíců za "normální" včas zasmluvněné ceny ... V té době musím vyřešit výstavbu atomové minielektrárny ve sklepě a odpojení od distribuční soustavy, abych mohl s radostí konstatovat, EU ekoteroristi, polibte mi p..el :D 8-P.
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod flekmatik 2. 12. 2021 09:47

kolik cca vratili? kdy doslo vyuctovani?
flekmatik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 2. 12. 2021 10:27

Vyúčtování dorazilo e-mailem 7. 11. 2021, přeplatek cca 3600 kč byl splatný do 30. 11. 2021, na účet přišel 1. 12. 2021. Hned 13. 10. 2021, jak BE oznámila, že na to fakuje, jsem zadal ČEZ distribuci samoodečet, tento stav ke dni 14. 10. 2021 převzal DPI a byl také zohledněn v konečné faktuře BE.

Jinak v distribučním portálu ČEZ distrubuce již mám uvedeno, že jsem od 1. 12. 2021 u Innogy, v ČEZ virtuální kanceláři již nemám odběrné místo ... a v zákaznickém účtu Innogy mám stále uvedeno, že se plánuje přechod k 1. 12. 2021 a přechod nebyl dokončen :D 8-) ... tak snad se dráty brzo prošťouchnou 8-P
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod abyx 8. 12. 2021 09:07

Tak se mi konečně podařilo BE dotlačit k vyučtování OM s přeplatkem a zaučtování zápočtem s již delši dobu vyučtovaného jiného OM s menším doplatkem. Tak teď již jen čekat na vrácení toho výsledného přeplatku :)
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flekmatik 8. 12. 2021 15:58

Zajímavé, jaký způsob nátlaku zabral?
flekmatik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod abyx 8. 12. 2021 16:43

Využil jsem ukecanosti jejich mluvčí ;-) .

"V případě, že na stejném zákaznickém účtu identifikujeme přeplatek i nedoplatek, automaticky děláme i zápočet. Pokud ale jsou na odběrném místě plyn a elektřina vedeny pod různými zákaznickými účty, není možné identifikovat, že je na daném odběrném místě zároveň nedoplatek i přeplatek. O zápočet nás však může zákazník vždy požádat a vyhovíme mu," uvedla pro TN.cz mluvčí Bohemia Energy Hana Novotná.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/449809-bohemia-energy-taha-z-zeny-penize-za-nedoplatek-pritom-ji-dluzi-tisice

Přes měsic to s něma řešim a marně. Teď jeden email s odkazem na uvedený citát a za dva dny vyřešeno.
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flekmatik 9. 12. 2021 18:31

dnes mi poslali vyúčtování na všechny odběrné místa s různými zákaznickými čísly (i bez nátlaku). Zároveň udělali všude zápočet, třetí upomínka mi nedošla.

Připadne mi, že na něco čekali do prosince. No hlavně že je to vyrovnané ... jestli skutečně pošlou zbylý přeplatek už pro mě není zásadní.
flekmatik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 10. 12. 2021 12:14

Vyuctujte milion odberu najednou a parujte rucne zapocty pod ruznymi ucty :-))

Nekteri mali dodavatele nebyli schopni ani za rok provest spravne vyuctuvani par nizsich stovek OM…
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 14. 12. 2021 21:18

Tak dnes vyúčtování u DPI a tečka za BE angažmá ... sazba D45, za měsíc a půl spotřeba 295 VT a 1657 NT za lidových 15.349,- Kč :shock: ... to je samo o sobě likvidační brutus, pokud by člověk měl ihned naskočit na EU ekomagory deformované tržní ceny ... na druhou stranu z toho minus 2663 DPH, 2 x 3700 Kč ušetřená záloha u BE a nějakých 3400, nebo kolik vrácený přeplatek od BE, takže nyní to až taková likvidační tragedie není 8-P . Letošní Jéža už to nestihne, ale tomu příštímu budu muset poslat do číny dopis, aby mě naježil hooodně solárů ... , protože za chvíli to tu bude na energo pos.ání 8-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Disident 14. 12. 2021 22:50

Proboha, to elektřinou topils?
Vždyt je to moje 7M spotřeba....
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 15. 12. 2021 05:36

Ja, ja ... plně elektrifikovaná domácnost, zateplený baráček, cca 140m2, u BE za poslední rok cca 40000 Kč ročně, rok před tím kolem 35000 Kč. Žádný plyn, žádný čmoudy z komína, vyjma malých krbovek v obýváku. Teplota optimalizovaná, takže tady prostor k úsporám není, led žárovky všude, takže maximálně obměnit spotřebiče, ale to velkou úsporu nepřinese. Každopádně v kožichu doma sedět nehodlám a pokud Polsko neprosadí bobek emisním povolenkám a aktuální EU ekomagoriádě, musím do skončení fixu nějak pořešit ... soláry, možná tepelné čerpadlo ... pár set metrů pod barákem mám černé uhlí ... tchýně má pár metrů pod barákem hnědé uhlí ... možná se na stará kolena stanu horníkem :D .
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 15. 12. 2021 16:45

“ takže těch 6 bytů by prakticky s bezdodavatele.cz měli pokrytou celoroční spotřebu”

A to vis anebo si to myslis? To by me docela zajimalo, jak bys to chtel udelat, kdyz u bezdodavatele by zaplatili jen na pausalu tak 50% sveho dosavadniho nakladu na panelakovou elektrinu?

Tahle problematika je slozita a IMHO smysl to melo do roku 2010 zkolaudovat na panelaku a prodavat to do site (tehdy byl vynos snad 20 Kc za kWh) a vytezek cely pouzit na spravu domu. To by vydrzelo fungovat 20 let a bez baterek a problemu.

Toho vyuzilo maximalne 11 SVJ pokud vubec, s tim uctovanim to nepochopili jeste o 2 roky pozdeji: http://www.portalsvj.cz/diskuse/fve-na-strese-domu-svj

To si pocti.

Jak bys to chtel delat ty nevim. Kolik je prumerny rocni ucet za elektriku v panelaku? 3-4 tisice? Predloz nejaky propocet a uvidi se. Stejne ho budes muset zpracovat, pokud chces k necemu primet SVJ, ale IMHO to nemas domyslene…

“ Regulovanou slozku platis vzdy a vsude, na vsech tarifech, co resis?”

Tohle … u jakych sazeb se vyplati akumulovat do site (doplacet cenu za distribuci), uz chapes, proc se to v D01,02,61 moc nevyplati, kdyz tam je az skoro 2000 Kc vs 280 Kc / MWh za “prenos”? Dost rozdil a take ty sazby maji v prumeru 20 hodin NT.

Na druhou stranu prekomplikovane domacnosti s TČ FVE rekuperaci a dalsimi systemy, tam uz je to o tom obhajit si to ci ono, takze ty mas urcite drahou sazbu pro TČ, tak tu ale nekecej, ze na sazbe nezalezi krze “akumulaci do site”.

ERU zakazal D01 sazbu pro malou spotrebu pro FVE, takze scenar ostrova s moznosti levneho nouzoveho dobiti baterek taky padla. A vyhledove, to se mysli tak 5-10 let, az bude hodne solaru (tak bude nadbytku proudu ve slunnych dnech).
Přílohy
52107707-646F-4818-9E97-0A61FE1ED0E0.jpeg
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod yowie 15. 12. 2021 17:37

Co vím, tak bezdodavatele je nejpopulárnější mezi FV geekama, právě proto, že je to aktuálně asi nejvýhodnější dodavatel pro výkup FV energie. Jinak ale máš pravdu, bohužel se to u nás chytilo za špatný konec a třeskutě na tom vydělali různí Michalici a podobní, a možná ještě někdo na Kypru...

Byla to zcela špatná cesta, namísto toho, aby to bylo výhodné pro domácnosti se na tom napakovalo pár solár kmotrů napojených na různé strany. Třeba Poláci mají soláry už na víc, než na milionu střech. Jsem zvědavý, jestli nová vláda s tím něco bude dělat, především když teď řešíme energetickou krizi.

Jinak u těch bytových domů je pak celý dům jedno odběrné místo a rozúčtovává se to podle spotřeby = měřák pak v každém bytě, už jen na tom se dá ušetřit dost. 6 odběrných míst platí celkem jistě víc, než jedno.

No a taky 6 bytů, tam se neustále někde spotřebovává, čili není třeba, jako u jednotlivce co to má v RD, nějak moc přemýšlet nad tím, abych zapnul pračku v poledne, dal Teslu nabíjet ráno atp. Prostě 6 kombinovaných ledniček, sem tam praní atp., pěkně se to rozprostře a většina se spotřebuje přímo v domě + baterie, jako rezerva na pár hodin provozu při výpadcích atp.

Jako za 300k mi to nepřijde vůbec marné, to máš 50k na byt. Podotýkám, že odhadem ta roční výroba 10kwp solárů zhruba odpovídá roční spotřebě el. energie v domě, samozřejmě třeba pražský panelák s desítkami bytů, tam by to asi smysl nedávalo, neb nemají tak velkou střechu v poměru na to, kolik lidí tam bydlí.

Ale máš pravdu svým způsobem, jen jsem se tak zasnil, k ničemu takovému v tom domě nedojde nejspíš, a to i přes to, že polovina osazenstva je teď u DPI nebo po přechodu od DPI na mimořádně drahých smlouvách.

-- 15. 12. 2021 17:40 --

Dobře popsáno tady:

https://www.estav.cz/cz/8409.bytovy-dum ... ii-proc-ne
yowie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka