Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod yndezit 15. 10. 2021 18:59

Samoodečet si udělej i s čitelnou fotkou sám hned, a nahlaš distributorovi.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 15. 10. 2021 19:08

yndezit: netreba se vzrusovat, ukonceni dojde realne k 18.10., tedy az v pondeli.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Havers 15. 10. 2021 19:16

Plyn - aktuální cena v režimu DPI atakuje hranici 4 000 Kč/MWh bez DPH...
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 10. 2021 19:18

No potes. Takze se sejdeme vsichni nejspis u CEZu... nasmlouvat si na dva roky na jedne strane fix a na druhe nemit nic. Hezky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 10. 2021 19:20

Elektřina ještě víc. U ČEZu 5 720 Kč s DPH za MWH. A k tomu jsem někde viděl přes 200 Kč měsíčně.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod pepisis 15. 10. 2021 19:24

Situace je bezprecedentni, dalo by se toho napsat spousta, nicmene asi nema cenu nadavat.Ale snad si Skauti rozmysli, koho priste vyberou, maji taky maslo na hlave.
Co by me teda zajimalo, jak to bude s preplatky. Min u plynu ho bude mit naprosta vetsina.
To oznameni znamena krach kolibrika nebo budou preplatky vyplacet?
I to nacasovani oznameni je z jejich strany vychcane, pekne po zalohach (pocitam,ze je ma vetsina v prvni puli mesice).
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 15. 10. 2021 19:24

Havers: jj, taky jsem dneska ráno koukal, u Innogy plyn kolem 4100 a stálý plat asi 120, takže cca 7-8násobné zdražení, proti původní ceně u Skautů, která byla 530,- bez DPH a stálý plat 0.

Je to v pr....

A asi toho ještě popadá hodně...

Kolibřík si strategicky počkal, až odejdou SIPO platby, mi tak připadá....
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Havers 15. 10. 2021 19:26

Jj, zálohy za 10/2021 budou od většiny již mít.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaky777 15. 10. 2021 19:26

Tak jsem spoléhal na Skatskou Enegii, kde jsem měl být od 1.11.2021. Do současné doby jsem u Fonergy a.s., která mění od 1.11.2021 ceník.

Mám dotaz:

1) V současně době jsem ve fázi přechodu od Fonergy a.s. - Vaši žádost přihlášky - Kladně vyřízená žádost o ukončení smlouvy se stávajícím dodavatelem ( Fonergy a.s.), Další krok: Odeslání smlouvy s Vaším novým dodavatelem energií

Jestli to chápu správně, z důvodů ukončení činnosti Kolibříka se převod neuskuteční a zůstávám pořád u Fonergy a.s.?

2) Je hodně pravděpodobné, že podobně jako Kolibřík, dopadně i dodavatel Fonergy a.s. a nebude lepší přejít rovnou třeba k ČEZU? ( než být u Fonergy a třeba za měsíc přejít k ČEZ, když to Fonergy ukončí)

Díky za odpověď.
vlaky777
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 10. 2021 19:28

anonymni

Odeslat příspěvekod bado 15. 10. 2021 19:32

No dobře, ale jakou mám jinou možnost? Podle mne žádnou.

https://www.cez.cz/cs/dpi
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 10. 2021 19:37

Skauti to v mailu píšou dobře: teď se vyplatí počkat a třeba chvíli vydržet u nevýhodného dodavatele DPI. Teď je všechno vyšponované, nevýhodné fixy na tři roky. Za pár měsíců může být situace jiná.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod halentech 15. 10. 2021 19:41

Je to hustý, ale jak píše admin, asi to je správná cesta vyčkat. Akorát tedy nevím, zda se to týká jen elektrické energie, nebo i plynu...
halentech
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dave_no 15. 10. 2021 19:45

Žádal jsem přechod k EONu kvůli změně cen u BE 5.10. a doteď mě nikdo nekontaktoval, a to bylo ještě před krachem BE, takže asi není jiná možnost, než DPI a uvidíme.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 10. 2021 19:56

Je to i plyn.

Nelíbí, co udělali. Pokud dodavatel zkrachuje, je to jiná situace. Ale oni ukončili dodávky, aby nezkrachovali. Porušili smluvní podmínky, tato možnost odstoupení od smlouvy ve VOP v bodě 6.3 není.

Až přijde zmiňovaný dopis, obrátím se na Energetický regulační úřad a ČOI. Budou tam toho teď mít moc, ale jednou třeba i na mě příjde řada.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka