Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bado 15. 10. 2021 19:59

Tak mám d45, začíná zima.Vyúčtováni máme v lednu, tak mám aktuálně dost v zálohách přeplaceno. Doufám, že mi ten přeplatek alespoň vrátí. Nebo se s ním mám pomalu začít loučit?
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexx 15. 10. 2021 20:23

No já počítám s tím, že vrátí.
Lexx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas1107 15. 10. 2021 20:23

Me stale neni jasne, jak muzou byt takove skoky u dodavatelu, protoze elektrarny maji vetsinou vyprodano nekdy i vice nez rok dopredu a ta elektrina se nikam nevytrati.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 10. 2021 20:25

Spekulovali na to, že cena spadne a nenakoupili. Jenže ona místo toho několikrát narostla.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod lukas1107 15. 10. 2021 20:32

Nekdo to vykoupit musel.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 10. 2021 20:44

Treba nebylo co vykupovat. A proto cena vyletela nahoru...
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 15. 10. 2021 20:54

Marek Lutonský píše:Až přijde zmiňovaný dopis, obrátím se na Energetický regulační úřad a ČOI. Budou tam toho teď mít moc, ale jednou třeba i na mě příjde řada.

To se klidně obraťte, ale zkusil bych to nejdřív na lampárně na nákladním nádraží, tam to bude mít větší úspěch. Už jsem tady popisoval, jak se mnou ERÚ vyjebal, když se mnou před tím ČEZ vyjebal s nově zavedeným ceníkem u plynu... ERÚ opsal odpověď od ČEZu a doporučil mně, ať se s ČEZem soudím.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod JumpingJackFlash 15. 10. 2021 21:28

Super, tak Kolibřík dolétal. Tvl, prostě jste to nemohli nechat Yello, které dalo v té vaší vykutálené soutěži podobnou nabídku, a které jako firma z Pre by nikdy nelehlo. Prostě jste si museli založit úplně nového Kolibříka a chtěli to vydojit sami. Díky tomu teď pošlete desítky tisíc lidí, kteří vám věřili, do největších lejn, kdy budou platit ty nejhorší možné ceny na trhu v tu nejhorší možnou chvíli. V době, kdy ještě nikdo z těch výhodnějších dodavatelů nové klienty nebere. To jsme k vám chtěli přejít i s plynem, ještěže jsme to v tom září nestihli. Totální selhání celé této pofidérní struktury. Totálně jste to podělali. Ještě si to musím přesně propočítat, ale asi všechno, co jsme ušetřili v projektu Skautská, teď utratíme za několik měsíců, kdy se nejvíc propálí, za šílené ceny u DPI a bůh ví, kdy kde kdo jiný bude přijímat a za jakých podmínek. Dost možná bude nakonec působení v tomto projektu ještě nakonec i ztrátové. Kdybyste to aspoň ohlásili dřív než lehla Bohemka, tak teď těch cca 30 tisíc lidí už mohlo mít pohodlně podepsané nové smlouvy jinde za solidních podmínek, to by trh snadno absorboval. Jenže vyhlásit to v době, kdy je na trhu milion bezprizorních odběrných míst po BE, to byl totální finální oser, kterým jste vaše klienty dorazili a podělali úplně. Prý garance do konce roku 2022. Jsem naštván na nejvyšší možnou úroveň.
Naposledy upravil JumpingJackFlash dne 15. 10. 2021 23:23, celkově upraveno 6
JumpingJackFlash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 10. 2021 21:37

Neco mne rika, ze bude jeste hodne veselo.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaischa 15. 10. 2021 21:44

Lze to chápat tak že skauti nového dodavatele pro všechny ex-kolibriky hledali a nenasly a uz z jejich strany žádnou novou nabidku nelze očekávat? A každý se musí zařídit po svým?
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 10. 2021 21:49

Jsou to *****, už v době, kdy si vymysleli vlastního dodavatele jsem prskal..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 15. 10. 2021 21:56

Vybrat si jiného dodavatele než DPI je risk a musí se s tím počítat. Netřeba se rozčilovat.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jirka.2 15. 10. 2021 22:05

No to je velká radost. Vyčkávání myslím není moc na místě, jak už tu někdo psal DPI je nesmyslná cena, plyn mi vychází místo 37t asi na 154t, všichni se samozřejmě snaží zase nakrást si co jde. Nechápu že to nemůže když už tak přejít na jejich standartní ceník, což není sice žádná hitparáda ale člověk by aspon nemusel nikam spěchat.
Naposledy upravil Jirka.2 dne 15. 10. 2021 22:56, celkově upraveno 1
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saabik 15. 10. 2021 22:26

To je jednoduché. Pro stávající zákazníky mají již nakoupeno, pro nové musejí nakoupit na trhu za aktuální ceny. Co je na tom k nepochopení?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Havers 15. 10. 2021 22:29

Ceny DPI jsou prakticky aktuální tržní ceny za komoditu (plus nějaká ta marže a vysoký měs. poplatek za OM). Malí (levnější) dodavatelé nové zákazníky neberou a ti velcí zase nabízejí vysoké fixované ceny na 3 roky apod. Takže naopak, určité vyčkávání je na místě...
Havers
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka