Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 16. 10. 2021 10:26

Cena silové elektřiny kopíruje burzu dnes stojí kWh 3,4 Kč to kopírují i to zhruba kopírují ceníky dodavatelů ikdyž to také napálili víc než museli ale ok to je byznis https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elek ... -czk-1-rok

proč je plyn jinak?

Podle mě by měl zasáhnout regulátor

-- 16. 10. 2021 11:29 --

Teď jsem volal na čez a možnost přechodu na smlouvu na dobu neurčitou je. Takže jsem o to požádal a budou mě kontaktovat, ale až v pátek dopoledne.
Fixy jsou prasárna, době neurčité budou stasíce zákazníků a pochybu že si budou moci dovolit napáli ceny jako u fixů.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 16. 10. 2021 10:33

PPAS snad stále ceník standard 1.1.2021:
http://www.ppas.cz/sites/default/files/ ... andard.pdf
Teď jsem zkusil uzavřít on-line smlouvu na dobu neurčitou. Je otázka, co mi od nich (jestli vůbec něco) přijde..
Zatím do mailu po vyplnění údajů jen obecné info do mailu:
"Dobrý den, děkujeme za váš zájem o nabídku (aktivita č. 0011xxxxxx), vytvořenou 16.10.2021 a níže posíláme její shrnutí.
...
V nejbližších dnech Vás budeme kontaktovat s informacemi o dalších krocích."
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 16. 10. 2021 10:36

Dasn píše:Nevím jaký graf si to dohledal, ale aktuální jedny z burzovních ceny plynu v ČR jsou ke dni 14.10. : 95,110 EUR/MWh (2.414,- Kč/MWh)
https://www.ote-cr.cz/cs/statistika/odc ... 2021-10-28
hledal jsem tady https://www.kurzy.cz/komodity/zemni-ply ... -czk-1-rok
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nikko 16. 10. 2021 10:42

bufalobil1 píše:Já se zeptám ještě jednou? Dnešní ceny plynu na burze... Proč ty brutální ceny?

Důvodem je velká poptávka a malá nabídka: Prudký vzestup ekonomik po loňském covidovém propadu - poptávka po energiích prudce vzrostla, ale dodavatelé nestíhají reagovat. Dlouhá zima nezvykle vydrancovala evropské i asijské plynové zásobníky, o to je všude poptávka silnější. Kvůli plánované údržbě, ukončení nebo omezování provozu klesla těžba plynu v Dánsku, Holandsku a Velké Británii. Plynové a uhelné elektrárny dnes v Evropě jedou naplno a ještě musí nakupovat emisní povolenky, jejichž cena rovněž trhá rekordy.
Blíže: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/analyza-evropu-drti-energeticka-krize-a-putin-za-to-nemuze-176796
Naposledy upravil nikko dne 16. 10. 2021 10:51, celkově upraveno 1
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Vlaj 16. 10. 2021 10:48

bufalobil1: zkus se podívat na "PXE Zemní plyn"
Vlaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 16. 10. 2021 10:49

Ještě cache Googlu z 15. říjen 2021 21:24:34 GMT

Aktuální situace k 15. 10. 2021
Jistě jste zaznamenali dramatickou situaci na trhu s energiemi. Cena zemního plynu a elektřiny vzrostla od loňského října zhruba pětinásobně. Globální energetická krize je zcela mimo kontrolu jak dodavatelů, tak odběratelů.

Podle našich informací se bohužel v následujících dnech chystá přistoupit k ukončení dodávek plynu a elektřiny i náš současný dodavatel Kolibřík Energie.

V tuto chvíli vyhodnocujeme další kroky a zároveň jednáme s dalšími dodavateli energií v ČR, abychom zachovali i ve stávající situaci pro zákazníky Skautské energie co nejvýhodnější možné ceny. Bohužel k dnešnímu dni jsme zatím žádnou přijatelnou nabídku na trhu nezískali.

Jsme si závažnosti situace plně vědomi, chápeme, jak dopadá na jednotlivé domácnosti, a děláme, co je v našich silách, abychom ji pro Vás vyřešili co nejlépe a co nejrychleji.

Co čeká v následujících dnech zákazníky Skautské energie:
Dosavadní dodavatel Kolibřík Energie ukončí dodávky všem odběratelům Skautské energie pravděpodobně k 18. říjnu 2021. Bude o tom informovat e-mailem.

V následujícím měsíci pošle Kolibřík Energie všem zákazníkům závěrečné vyúčtování. Ve všech otázkách vyúčtování a závazků je třeba komunikovat přímo s dodavatelem.

Pravděpodobně počínaje 19. říjnem přechází všichni zákazníci Skautské energie na tzv. dodavatele poslední instance. Ti je budou v nejbližších dnech sami kontaktovat ohledně nastavení záloh, cenových podmínek atd. Není tedy třeba podnikat žádné kroky.

Přechod od dodavatele Kolibřík Energie na dodavatele poslední instance proběhne automaticky a nedojde při něm ani na okamžik k přerušení dodávky energií.

Věnujeme energii zjištění, jaké kroky je třeba podniknout, pokud se v této situaci rozhodnete Skautskou energii opustit. Na webu k tomu připravíme jasný návod.

Co čeká zákazníky, kteří již mají smlouvu, ale čekají v nejbližších dnech na připojení
!!! Nepřechází automaticky na dodavatele poslední instance. !!!
Společnost Občanům s.r.o. jim pošle nabídku od společnosti Armex, kterou mohou přijmout.
Ve chvíli, kdy Kolibřík energie vyhlásí úpadek, mohou okamžitě přijmout také jakoukoliv jinou nabídku na trhu.
Co čeká žadatele, kteří pouze vyplnili plnou moc nebo formulář na webu
Nemají dosud uzavřenou smlouvu s Kolibřík energie.
Spadají stále pod svého dodavatele.
Je třeba si s ním domluvit pokračování dodávek nebo domluvit dodávky od jiného dodavatele.
Co čeká zájemce, kteří teprve plánují připojení do Skautské energie
Budeme je kontaktovat s novou nabídkou, jakmile ji vyjednáme.
Jsme s vámi a odpovíme na vaše dotazy
V tuto chvíli pro vás zřizujeme call centrum, o jeho spuštění budeme informovat na webu.
Všechny potřebné informace najdete v sekci “Otázky”. (připravujeme)
Pokud máte specifický dotaz, můžete nás kontaktovat
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Taki 16. 10. 2021 10:52

bufalobil1 píše:Teď jsem volal na čez a možnost přechodu na smlouvu na dobu neurčitou je. Takže jsem o to požádal a budou mě kontaktovat, ale až v pátek dopoledne...

Co to asi bude za cenu, když mi fix na rok říkala asi 2250 jestli si to pamatuju dobře.. :shock:
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaischa 16. 10. 2021 10:54

Hlavně na ČEZu chybí aktuální ceník na dobu neurčitou
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dasn 16. 10. 2021 11:08

Dasn píše: a stávajícímu dodavateli zpětvzetí výpovědí smluv u tohoto a žádost o pokračování

koukám, že mají asi všude pracovní sobotu :-D , teď mi stávající dodavatel zaslal dodatek smlouvy s pokračováním od 1.11.2021... takže zůstávám a chvíli vydržím na SPOTU na dobu neučitou, než se to přežene...
Dasn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaischa 16. 10. 2021 11:13

Dasn: konkrétně jsi tedy u Bezdodavatele.cz?
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cinematic 16. 10. 2021 11:15

Kolibřík Energie je dceřinou firmou společnosti Armex Energy. Ta podle dostupných informací v roce 2020 dodávala energie přibližně 55 tisícům zákazníků. Firma je na trhu od roku 2005 a pochází z Děčína. Firma se vloni umístila na třetím místě v průzkumu Nejférovější dodavatel energií roku 2020.
Armex: Máme silnou pozici

Armex Energy přitom ještě před pár dny uváděl, že má na trhu silnou pozici, ačkoliv v poslední době vnímá zájem o změnu poskytovatele energií.

„Zájem je obrovský. Rostoucí ceny energií, existenční problémy a krachy některých dodavatelů rozpohybovaly energetický trh, takže zájem o změnu zaznamenáváme i my. Naštěstí jsme v pozici, kdy díky naší startupové mentalitě a pozici silného hráče na trhu dokážeme nabízet produkty, které jsou atraktivní i v takto turbulentní době,” řekl ve středu ČTK Hynek Sagan, spolumajitel skupiny Armex Group.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... i-40375116

Takže nám Armex jistě nabídne jiný atraktivní produkt?
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 16. 10. 2021 11:16

cinematic: bezpochyb atraktivni bude, zejmena pro ne! :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 16. 10. 2021 11:18

Armex jsou z-m-r-d-i na n-tou. Dávám jim tak týden-dva, než taky skončí..
Doufám, že si Slavík příště lépe ohlídá s kým jde do holportu.
Jakto, že kolibřík nenakoupil dostatek energie dopředu když věděl, kolik cca zákazníků a GWh bude potřeba?
Stejní šmejdi, jako Písařík!
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 10. 2021 11:25

Přišel mi e-mail od GasNet, s.r.o. s informaci mj., že od 19.10.2021 mi bude zajištěna dodávka plynu v náhradním režimu a to DPI, obchodníkem s plynem innogy Energie, s.r.o.. Dále pak uvádí toto:
Dále Vám uvádíme, že dle ustanovení § 12a EZ je dodavatel poslední instance oprávněn do Vašeho odběrného místa dodávat nejvýše po dobu 6-ti měsíců. V této době je tak nutné si zajistit řádnou dodávku a distribuci plynu u Vámi zvoleného obchodníka s plynem.
Jak to mám chápat? Znamená to to, že pokud si do těch 6 měsíců nezajistím nového dodavatele plynu tak budu pak bez dodavatele plynu a můžou mi plyn odpojit?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaischa 16. 10. 2021 11:27

Ano DPI je max na 6 mes, pak odpojení
aaischa
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka