Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 10. 2021 10:32

dnes v 9:50 prevod 2 odbernych mist plynu na dobu neurcitou - puvodne nechteli, ale nechali se zlomit argumentem ze pred hodinou to slo a at si to overi. po kratke konzultaci se supervizorem to proslo.
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 17. 10. 2021 10:41

napoprvé se mě snažili také odpálit až na ten pátek že to je první volný termín asi se bude něco dít
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Chercheur 17. 10. 2021 10:59

Jakožto držitel průkazu ZTIP/P jsem se rozhodl také na Skauty nečekat a přejít na ZTP tarify ČEZu. Pochybuji, že je nové podmínky Skautů dokážou přebít.

U mne bude vše řešeno poštou s tím, že je to prý rychlejší cesta než e-mail, tak uvidíme.
Naposledy upravil Chercheur dne 17. 10. 2021 11:02, celkově upraveno 1
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Taki 17. 10. 2021 11:00

jumpmans píše:dnes v 9:50 prevod 2 odbernych mist plynu na dobu neurcitou - puvodne nechteli, ale nechali se zlomit argumentem ze pred hodinou to slo a at si to overi. po kratke konzultaci se supervizorem to proslo.

Ta moje paní byla úplně v pohodě.. Jsem zvědav, kdy doby neurčité, po vzoru innogy stopnou..

Chercheur píše:Jakožto držitel průkazu ZTIP/P jsem se rozhodl také na Skauty nečekat a přejít na ZTP tarify ČEZu. Pochybuji, že je nové podmínky Skautů dokážou přebít.

I kdyby to přebili nějakým pochybným třeba Albatrosem Energie, k těm šmejdoskautům už se nevrátím. Leda, že by jim dodával někdo z větších - a to vždy přebije nebo minimálně dorovná ta retence větších..

Slavík se nebyl schopen ani slůvkem omluvit na stránkách šmejdoskautské energie. Alespo malou omluvu bych považoval za samozřejmost. Měl by to zabalit..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 17. 10. 2021 11:08

Nevidím důvod, aby dobu neurčitou stopli, ale z druhé strany ani nevidím důvod, proč by to bez fixu mělo být levnější než fix. Prostě doba neurčitá bude asi odrážet při nákupu i prodeji aktuální cenu na burze, tedy nic příjemného. U toho fixu mohou nakoupit levněji na 2023-2024, takže tam teoreticky je důvod pro nižší cenu. Samořejmě ale burza může jít dolů (což ale moc u elektřiny nepředpokládám, možná tak z aktuálních 135 na 110).

Jako mnohem smysluplnější než se snažit honit tarify mi přijde jít do akcií ČEZu, což jsem ve větší míře udělal. Ty by se měly pohybovat spolu s cenou a tak mi náklady na energie kompenzovat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 17. 10. 2021 11:12

Tak jestli jsi nakoupil akcie před půl rokem tak ok
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 17. 10. 2021 11:15

Přecházel už někdo s plynem k Innogy? Právě čekám prvních 45 min na info lince a mám v plánu se zeptat na tarif Plyn Extra+, co mi vyjíždí v kalkulátoru. Měl by to být fix.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jirikaplan 17. 10. 2021 11:18

No, tak nakonec jsem za cez zavolal, presel s obojim. Pani me tvrdila ze vnejblizsi dobe oznami nove ceny neurcita a budou zrejme vyssi jak fix, ale s tim, ze fix by se asi do konce roku nemel menit, nicmene pak se asi bude menit taky. Tak tezko rict co bude. Asi plynule prejdu na forum o FVE.
jirikaplan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 17. 10. 2021 11:18

bufalobil1 píše:Půjde určitě nahoru a to rychle. Jenom trochu doufám, že na smlouvě na dobu neurčitou budou další stasíce klientů a že si netroufnou to tak napálit jako fixy.

No to si klidně troufnou napálit, ČEZ měl napálené ceny, i když všude klesaly.
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Chercheur 17. 10. 2021 11:19

Taki píše:Já to nechávám vyhnít. Spíš by mě zajímalo, jestli si bude Kolibřík dál strhávat ze SIPO zálohy? Je třeba to SIPO natvrdo zrušit?

Spoléhám na to, že nebude, protože nám už neposkytuje žádné protiplnění.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod andreasbaader 17. 10. 2021 11:21

jirikaplan píše:No, tak nakonec jsem za cez zavolal, presel s obojim. Pani me tvrdila ze vnejblizsi dobe oznami nove ceny neurcita a budou zrejme vyssi jak fix, ale s tim, ze fix by se asi do konce roku nemel menit, nicmene pak se asi bude menit taky. Tak tezko rict co bude. Asi plynule prejdu na forum o FVE.

Smlouvu na FVE jsem podepisoval 11.10., ale fungovat to bude az nejdriv v unoru.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 17. 10. 2021 11:22

Taky od pohledu pěkně z-k-u-r-v-e-n-e-j šmejd:
https://decinsky.denik.cz/zpravy_region ... 70217.html
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 10. 2021 11:26

Dvě místa pro elektřinu mám přepsané k ČEZu. Napřed zkoušeli, že se mi ozvou příští týden, ale po argumentu, že to běžně přepisují, jsme to s operátorkou nakonec udělali.

Plyn zatím ne, ten prý nedělá, k němu se mi ozvou. Tak uvidím, možná ještě odpoledne zkusím zavolat znovu, jestli nenatrefím na někoho, kdo plyn zvládne. Teď to ale celé trvalo přes hodinu, mají tam hodně plno.

Skautské energii pošlu výpověd udělené Dohody o zastupování (plné moci). Je až příliš obecná. Kdyby přišli s další zajímavou nabídkou, raději ji podepíšu znovu, než ji nechat takhle aktivní.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 17. 10. 2021 12:04

Innogy má stopku pro smlouvy na dobu neurčitou, dávají jen tarif Optimal s cenou 2.604 Kč za MWh v prvním roce a plyn převedou až k 1.12, takže si na nás pěkně vycucnou z toho DPI co jen půjde. Jdu zkusit štěstí u ČEZ.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 17. 10. 2021 12:28

dave_no píše:Jak je možný, že jednomu řeknou to a druhýmu tamto? To je tak random? To nemůže být ani podle ksichtu, když ho nevidí :D

Je dost možné, že ke svým bývalým zákazníkům se chovají jinak. Případně je to podle distribučního území (tam kde např. budou DPI, tak třeba nebuduou spěchat). Ale to jenom spekuluju.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka