Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 10. 2021 13:26

bufalobil1 píše:Dobře, tak jim pošlu odejmutí plné moci a co dál? Jak se možný dodavatel dozví, že jsem jim plnou moc už odejmul když se budou ohánět tou, kterou jsem je splnomocnil?

Já se pak mohu ohánět tím odejmutím. Ale asi by bylo nejlepší, kdybych Skauty donutil k písemnému potvrzení, že udělená plná moc už není platná. Ještě to budu muset prozkoumat.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 10. 2021 13:29

Bod č.7 plné moci říká, že jsem splnomocnil Obcany s.r.o ke zrušení či odvolání plné moci která byla učiněna mnou (občanem) dodaveteli energii vě vecích spojených s dodávkami energií ..... není to nijak časově omezené

rozumím tomu správně, že ikdyž jsem zmocnil nyní ČEZ tak to Obcane.sro mohou v klidu zrušit?

-- 18. 10. 2021 14:31 --

Marek Lutonský píše:
bufalobil1 píše:Dobře, tak jim pošlu odejmutí plné moci a co dál? Jak se možný dodavatel dozví, že jsem jim plnou moc už odejmul když se budou ohánět tou, kterou jsem je splnomocnil?

Já se pak mohu ohánět tím odejmutím. Ale asi by bylo nejlepší, kdybych Skauty donutil k písemnému potvrzení, že udělená plná moc už není platná. Ještě to budu muset prozkoumat.

jenže mi jsme nezmocnili skauty,ale Obcany s.r.o.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 10. 2021 13:31

Hm, s těmi plnými mocemi to bude komplikovanější. Teď jsem ve smlouvě objevil, že jsme ji dali Kolibříkovi, ne Skautům.

Anebo spíš my jsme dali Skautům (Občanům, s. r. o.) a oni potom za nás Kolibříkovi. Musím to blíž prozkoumat.

21-10-18 14-29-36.png
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 10. 2021 13:34

No ty právě zmocnili Obcane s.r.o. za nás

-- 18. 10. 2021 14:36 --

Základní je zrušit plnou moc Obcanum a naše chyba, že sme jim to nedali časově ohraničené
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavels84 18. 10. 2021 13:50

Pobočka ČEZu v Praze dnes dopoledne - fronta stabilně cca 50 lidí především v důchodovém věku, odbavení za cca 1 hodinu. Pokud jste od zkrachovalého dodavatele, smlouvu na dobu neurčitou s vámi odmítají uzavřít, protože přece nemůžete chtít elektřinu za cenu, jakou mají jejich stávající zákazníci.

Zkoušel jsem argumentovat vším možným - že podle infolinky to jde, že se to jen aktivně nenabízí, že ještě nejsem u DPI, protože kolibřík ještě dnes funguje, že nemůže být žádný rozdíl, jestli přecházím od PRE nebo kolibříka nebo DPI, protože ve všech případech pro mě budou elektřinu teprve kupovat, že stejně budou tu levnou elektřinu od nového roku zdražovat. Nepomohlo ani to, když jsem chtěl, aby mi dal vizitku a udělal o tom záznam do systému, abych mohl nechat prověřit správnost takového postupu.

Následně přes infolinku uzavřena smlouva na dobu neurčitou bez jakýchkoli výmluv. Přepis aktuálně slibují k 09.11., ale prý by to mohlo být i dřív.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cinematic 18. 10. 2021 13:59

Marek Lutonský píše:To určitě ne. Neexistuje databáze plných mocí, kdy novější ruší starou. Skauti teď mají s tímto papírem právo za mě uzavřít smlouvu o dodávkách elektrické energie. Když dám někomu jinému stejnou plnou moc, může to souběžně udělat i on. Skautům je potřeba plnou moc odejmout.

No napsal jsem to trochu zjednodušeně, ale pokud si dobře pamatuji, tak vždycky, když jsem přecházel k novému dodavateli, tak jsem mu podepsal plnou moc, která mu v adekvátním rozsahu umožňovala za mě vyřídit ukončení a přechod od starého k novému. A nikde jsem žádnou předchozí plnou moc neodvolával, protože v nově podepsané PM bylo vždycky mj. uvedeno něco ve smyslu aby odvolal u stávajícího dodavatele elektřiny/plynu veškeré plné moci vystavené zákazníkem v souvislosti s uzavřením smlouvy o dodávce elektřiny/plynu. Tím samozřejmě nechci říct, že není dobré poslat odvolání PM.
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 10. 2021 14:16

pavels84 píše:Následně přes infolinku uzavřena smlouva na dobu neurčitou bez jakýchkoli výmluv. Přepis aktuálně slibují k 09.11., ale prý by to mohlo být i dřív.

Takze na dobu neurcitou je to vyhodnejsi a proc? :hm Vzdyt ta elektrika ma jeste zdrazovat do roku 2025 ne? Takze ten fix byse vyplatil spis? :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pavels84 18. 10. 2021 14:24

Na Občanům s.r.o. půjde:

S okamžitou účinností vypovídám veškeré dohody uzavřené v kalendářním roce 2021 s Vaší společností Občanům s.r.o., IČO: ___ se sídlem: _______, a zároveň s okamžitou účinností odvolávám veškerá zmocnění udělená v tomto kalendářním roce této vaší společnosti.

A na kolibříka půjde:

S okamžitou účinností odvolávám veškerá zmocnění udělená v kalendářním roce 2021 Vaší společnosti ______.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 10. 2021 14:38

Jo asi něco takového. No a skautíkům vlastně není ani co posílat ani proč posílat ti kluci ušatí s námi nemají vlastně žádný vztah krom toho, že za každý přivedený kus inkasují provizi. Chytré.
Jinak jak jsem někde našel, tak se připravovala novela zákona o ochraně spotřebitele, která měla omezit plné moci automaticky na dobu půl roku. Ale to asi ještě neprošlo přes parlament.

-- 18. 10. 2021 15:53 --

uzavřeli jsme dohodu o zastupování podle ustanovení § 441 takže zmocnění zanikne jedině :

§ 448

(1) Zmocnění zanikne vykonáním právního jednání, na které bylo zastoupení omezeno; zmocnění zanikne i v případě, že je zmocnitel odvolá nebo zmocněnec vypoví. Zemře-li zmocněnec nebo zmocnitel, nebo je-li některým z nich právnická osoba a zanikne-li, zanikne i zmocnění, ledaže bylo ujednáno něco jiného.

(2) Dokud není odvolání zmocněnci známo, má jeho právní jednání tytéž účinky, jako by zmocnění ještě trvalo. Toho se však nemůže dovolat strana, která o odvolání zmocnění věděla, nebo měla a mohla vědět.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod caeron 18. 10. 2021 14:54

Tak Skauti mne zklamali musim rict, ale je to holt pouceni do budoucna. Kazdopadne dnes volano na linku CEZu kde po vytoceni infolinky jsem dal kod 911 a dostal jsem se prakticky ihned na operatorku. Te jsem rekl (jeste pred nahlasovanim jakychkoli udaju) ze chci prepsat elektrinu k nim a ze to chci na dobu neurcitou a ona ze OK. Takze podepsana elektrina na dobu neurcitou bez nejakych problemu. Uvidime co bude dal, zatim toto lepsi nez DPI. Spotrebu nastesti nemam velkou a ceny energii snad po zime a uklidneni situace zase klesnou.
caeron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dave_no 18. 10. 2021 14:58

caeron: Ten kód 911 funguje i na bezplatnou linku nebo jen na placenou 840 ?
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2021 14:59

dave_no: i na 800 :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 10. 2021 15:08

https://www.setrimeobcanum.cz/kontakty

Zavolal jsem na infolinku a registraci zrušil telefonicky.

Přišel mi obratem email.

"Vážený kliente,

potvrzujeme Vaši žádost o ukončení přihlášky do projektu Skautská energie. Pokud však kdykoliv v budoucnu změníte svůj názor, stačí se opět registrovat na webu www.skautskaenergie.cz.

Projekt Skautská energie je otevřený všem, kteří chtějí odebírat energie za výhodné, běžně nedostupné ceny a zároveň tím přímo podporovat činnost skautů. V případě dotazu nás neváhejte kontaktovat.

Tým projektu Šetříme občanům

Stav Vaší přihlášky:Potvrzujeme ukončení přihlášky do projektu Skautská energie."
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2021 15:13

Tak si tak rikam, jestli je to opravdu nezbytne, respektive jake nejhorsi mozne riziko by hrozilo, kdyby se na to clovek vykaslal.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 10. 2021 15:25

S tím kodem 911 je to dobrá finta jsem to zkusil a dovolal jsem se hned. Minule jsem trvdnul na lince půl hodiny :) Tak jsem alespon popostrčil ty smlouvy co jsem jim v neděli poslal.

-- 18. 10. 2021 16:26 --

dr._lukas píše:https://www.setrimeobcanum.cz/kontakty

Zavolal jsem na infolinku a registraci zrušil telefonicky.

Přišel mi obratem email.

"Vážený kliente,

potvrzujeme Vaši žádost o ukončení přihlášky do projektu Skautská energie. Pokud však kdykoliv v budoucnu změníte svůj názor, stačí se opět registrovat na webu http://www.skautskaenergie.cz.

Projekt Skautská energie je otevřený všem, kteří chtějí odebírat energie za výhodné, běžně nedostupné ceny a zároveň tím přímo podporovat činnost skautů. V případě dotazu nás neváhejte kontaktovat.

Tým projektu Šetříme občanům

Stav Vaší přihlášky:Potvrzujeme ukončení přihlášky do projektu Skautská energie."

nevím jestli je to úplně směroplatné odejmutí plné moci :D
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka