Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2021 18:16

ripper6: nejak nerozumim tomu, co resis. My si proste pockame na 1.1.2022, kdy CEZ vytahne svuj cenik plynu, kde bude cena cca 1500 Kc/MWh a my se bud rozhodneme, jestli v teto cene budeme pokracovat nebo jestli zvolime libovolnou konkurenci.

V cem je lepsi/vyhodnejsi tvoje cesta?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 18. 10. 2021 18:21

Cenik Cez myslim ze musi zverejnit mesic (30 dnu?) predem. Takze typicky to byva posledni pracovni den v listopadu, do kdy vyjdou i regulovane ERU ceny. Aby bylo vse v jednom ceniku (tabulce).
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mach.k 18. 10. 2021 18:40

Moje zkušenost s ČEZ:
1. PIN 911 funguje
2. Lze založit smlouvy na dobu neurčitou na plyn i elektřinu - ani jednou se mi nestalo, že by mě přemlouvali na fix. rovnou jsem řekl, že počítám se zdražením od 1.1.2022.
3. Pokud si necháte poslat smlouvu e-mailem a obratem ji zašlete podepsanou e-mailem zpět, tak vám přijde do e-mailu potvrzení o tom, že přijali zprávu a je tam číslo požadavku.
4. Když se dovoláte zpět na linku a požádáte o přednostní zpracování toho požadavku a sdělíte číslo uvedené v e-mailu, který jste dostali, tak to rovnou zpracují a máte hotovo.
5. Pro smlouvy z dnešního dne je reálný termín na začátek dodávky tak 7.11.2021, ale to budu moci potvrdit, až to budu vědět.
6. Nezkoušel jsem se ptát na to, co píšou ve FAQ na Skautské energii: "Pokud Kolibřík Energie přestane dodávat od úterý 19. října, může podle § 59 odst. 2 nový dodavatel v součinnosti se zákazníkem podat do pondělích 24.00 hodin podat žádost o zrychlenou změnu dodavatele. Když žádost o o zrychlenou změnu dodavatele projde, od úterka bude zákazník u nového dodavatele a úplně se vyhne dodávce od DPI."
To jsem nevěděl a nevím, zda by to ČEZ dokázal řešit...
mach.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 18. 10. 2021 18:44

mach.k: pokud ses prednostne zpracovan, priskoci ti to odberne misto v tom CEZ Online?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 10. 2021 18:49

mach.k: tak to nehrozi :D Kdyz vidim ze Kolibrik dal info umyslne nekdy na Sobotu, kdy je clovek nekde pryc venku a prijde realne nekdy v Nedeli tak fakt toho moc nestihl :D
Pondeli to zada online jelikoz se nedovola, nikdo se neozve a kdyz se dovola tak vecer a to reknou ze ma zavolat dalsi den :D
Mno a stat nekde u obchodniho mista, taky ne kazdy chce.

-- 18. 10. 2021 19:54 --

halentech píše:Dle mého názoru je dobré odvolat i na TGC.CZ, kolibrik a setrimeobcanum.cz text:

Vsak to pisou na webu...
skautska.energie@setrimeobcanum.cz

https://www.skautskaenergie.cz/jak-se-odhlasit
:)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 10. 2021 19:11

Tuto informaci museli přidat někdy teď večer, takže stačí co jsem psal před 17 hod, zavolat a oni obratem pošlou potvrzení o opuštění skautské energie. Asi budu za debila a volnou formou to vypovím pro jistotu ještě dle sdělení na webovkách.
Naposledy upravil dr._lukas dne 18. 10. 2021 19:49, celkově upraveno 1
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 10. 2021 19:45

dr._lukas: myslim ze neni kam spechat, Skauti asi ihned nesepisou vsem smlouvy k 20.10. s firmou Garaz Energy s.r.o. :D
Tady je stejne celkove problem vubec neco sjednat, online se to vse tvari jako ze kliknu jak pojisteni, podpis a je dodavka. Jenze pak tam zavolam a smutne me reknou, jooo to je uz pozde, to ted nemam tady pristup do systemu, nevidim na vasi smlouvu a zavolejte zitra :(
Budu rad pokud vubec neco alespon s tim PRE nebo s PPAS sjednam :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 10. 2021 19:49

Využiji role admina: O fotovoltaice tady prosím nediskutujte. Založte třeba vedle samostatné téma. Už stačí, že se teď v tématu o Skautské energii řeší především ČEZ :)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 18. 10. 2021 20:16

nikko: insolvenci Kolibříka jsem zatím nezaznamenal

Taki: Odstoupení při zvýšení ceny je dle § 11a odst. 5 energetického zákona:
Zvýší-li držitel licence na obchod s elektřinou, obchod s plynem, výrobu elektřiny nebo výrobu plynu cenu za dodávku elektřiny nebo plynu nebo změní-li jiné smluvní podmínky, je zákazník oprávněn bez uvedení důvodu odstoupit od smlouvy do 3 měsíců od data zvýšení ceny nebo změny jiných smluvních podmínek. To neplatí, pokud držitel licence oznámí zákazníkovi zvýšení ceny nebo změnu jiných smluvních podmínek nejpozději třicátý den přede dnem jejich účinnosti a současně zákazníka poučí o jeho právu na odstoupení od smlouvy. V takovém případě je zákazník oprávněn bez uvedení důvodu odstoupit od smlouvy nejpozději desátý den přede dnem zvýšení ceny nebo změny jiných smluvních podmínek. Právo na odstoupení od smlouvy podle tohoto odstavce zákazníkovi nevzniká v případě zvýšení regulované složky ceny, daní a poplatků, a dále v případě změny jiných smluvních podmínek v nezbytném rozsahu z důvodu zajištění souladu s obecně závazným právním předpisem.

Plná moc:
a) udělili jsme plnou moc společnosti Občanům s.r.o. (dohoda o zastupování)
b) udělili jsme plnou moc společnosti Kolibřík energie a.s. (tu za nás jako naši zástupci uzavřela společnost Občanům s.r.o.
Já budu rozhodně vypovídat obě plné moci. A pravděpodobně to udělám datovou schránkou. Přece jen cena 10 Kč mě nezabije.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod nikko 18. 10. 2021 20:45

Rop píše:nikko: insolvenci Kolibříka jsem zatím nezaznamenal
...

V tuto chvíli je Kolibřík v hrozícím úpadku, to ještě není insolvenční řízení.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 10. 2021 21:00

S474N píše:V cem je lepsi/vyhodnejsi tvoje cesta?

Cem? Tak pokud to nebude fixovano, tak ti hrozi ze roce 2022 to nebude treba 1500czk / MWh ale kdovi kolik, kdyz uz jen sam CEZ avizoval ze klidne o 50% jeste zdrazi, elektrika klidne o 30% :(
Znamena to ze, ano odejit muzes ale kam? :D Pujdes k PRE? nebo to zkusis u Garaz s.r.o. kde cena bude levnejsi ale za 5 mesicu ti skonci a budes zase u DPI? :)
Ze to bude levnejsi, to lze pochybovat, jo mozna za rok a pul :)
Proto jsem chtel klidne fixaci, ale jak vidim stejne moc na vyber nemam, takze skoncim podobne, nekde s PRE / PPAS na neurcito :( Navic ta dodavka lze casto az od nekdy 04.11. takze ted uz pojedu stejne na DPI tarifu.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod medzin 18. 10. 2021 21:00

Dobrý večer. Přecházím na DPI od skautské a narazil jsem na vaše fórum. Původně jsem chtěl pár dní vyčkávat na dpi za ty šílené ceny ale tady čtu že dost z Vás přechází k ČEZ. Můžete mi prosím v kostce nastínit jak dál postupovat? Příspěvky jsem pročítal ale nějak se v tom ztrácím ☹️ Mám šanci zítra sjednat smlouvu třeba s ČEZ? O kolik jsou reálně levnější plyn + el. proti dpi. Jsem z Ústeckého kraje. Moc děkuji za jakoukoliv radu
medzin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 10. 2021 21:01

Me by zajmalo jestli ten Kolibrik bude vracet preplatek a nebo zda nebude :( Dokud ale neni v insolvenci, budu myslet pozitivne az ruzove :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 18. 10. 2021 21:12

medzin: Tady jsou ceníky pro vaši distribuční oblast:

Elektřina: https://www.cez.cz/edee/content/file/pr ... -cezdi.pdf

Plyn: https://www.cez.cz/edee/content/file/pr ... 2-2020.pdf

Teď má asi smysl uvažovat jen o tarifu na dobu neurčitou. Jestli vás zaujme, zavolejte na infolinku ČEZu a požádejte o změnu dodavatele, přesně o tento tarif. Před tím by se hodilo poslat Skautům a Kolibříkovi výpověď plné moci.

K telefonátu si nachystejte smlouvy s Kolibříkem. Budete diktovat údaje k zákazníkovi, kód a adresu odběrného místa, u elektřiny distribuční sazbu a jistič, u obou odhad roční spotřeby, návrh výše měsíčních záloh. Jestli se mají přeplatky vracet na účet, tak číslo účtu.

ČEZ pošle do e-mailu smluvní dokumenty. Podepíšete plnou moc a smlouvu. Případně jestli chcete odebírat obchodní sdělení, tak i souhlas s využitím osobních údajů. Pošlete mu to zpět ideálně opět e-mailem.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod medzin 18. 10. 2021 21:26

Moc děkuji za radu. Zítra ráno to začnu řešit �
medzin
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka