Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Osobnee 18. 10. 2021 21:42

ripper6 píše:Me by zajmalo jestli ten Kolibrik bude vracet preplatek a nebo zda nebude :( Dokud ale neni v insolvenci, budu myslet pozitivne az ruzove :D

Osobně to pojistím příslušnou optimalizací stavu počítadla měřidel. "Nebot tak je to správné, tak to má bytt" :D
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jirka.2 18. 10. 2021 22:02

Osobnee píše:
ripper6 píše:Me by zajmalo jestli ten Kolibrik bude vracet preplatek a nebo zda nebude :( Dokud ale neni v insolvenci, budu myslet pozitivne az ruzove :D

Osobně to pojistím příslušnou optimalizací stavu počítadla měřidel. "Nebot tak je to správné, tak to má bytt" :D

Jen jestli ti to vyjde, hodně elektroměrů dneska umí dálkový odečet, tam si v háji a pokud budou chtít fotku tak nevím nevím, to už je asi celkem o hubu photoshop už neomluvíš omylem a dobrou vírou, když to bude škoda nad 5000 tak je to TČ, to bych si nelajsnul, to pak už můžeš rovnou před hodinama udělat odbočku a jet na černocha ;-) A kluci když už to chcete dělat, tak o tom aspon nepište na veřejných forech, ne že bych trpěl paranoiou, ale co když si to tu nějací kolibříci čtou...
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Osobnee 18. 10. 2021 22:06

Nepsal jsem nic o fotu, holt mám už špatnější zrak, tak se můžu splésti. :D

Ptactvo má tak akorát právo cokoliv o hubu rozporovat, sami mají desítky tisíc másel na svém ptačím Tunel mozečku.
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 18. 10. 2021 22:11

Rozporovat to bude distributor.

nikko: můžu se to někde dočíst?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jirka.2 18. 10. 2021 22:43

Osobnee: Já tě chápu, jen tě raději upozornuju, že to má úskalí s dálkovým odečtem(doporučuji se ujistit co mám za elektroměr) a s tím, že někteří distributoři chtěji fotku rovnou, některý ji můžou chtít dodatečně. A tam se už na jednání v dobré víře nevymluvíš. Samozřejmě když budu dost king budu mít elektroměr doma, tak mi je to šumák, nemám foták a co jako? Jsem jak ježíš bez bot a bez fotáku, zakázaný to není...a zrovna když nečekaně přijdou na odečet, tak nejsem doma at mi skočej na cara. Ale takovejch štastlivců je myslím celkem pomálu, protože cokoliv co je venku ti přijdou odečíst kdykoliv budou chtít.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 10. 2021 00:00

https://armexenergy.cz/clanky/dodame-en ... akaznikum/

Naše společnost ARMEX ENERGY a.s. ujišťuje své zákazníky i ty, kteří zvažují, že se jimi stanou, že i v současné mimořádné situaci na energetickém trhu zůstává spolehlivým a férovým dodavatelem elektřiny a zemního plynu.

To není ani vtip, to je k pláči.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 10. 2021 05:39

Neskutecne
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod medzin 19. 10. 2021 07:45

Dobrý den, tak jsem teď volal na ČEZ kvůli přechodu s energiemi a paní na info říkala že se nám prodejci můžou ozvat nejdříve v pondělí ☹️ Nemáte radu jak to urychlit. Děkuji
medzin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kockopes 19. 10. 2021 07:49

Díky za tip na PIN 911 po spojení s IVR. O víkendu jsem se nechal odpálkovat s tím, že mi v pátek zavolá někdo z prodeje a takhle to napodruhé vyšlo hned. Počátek dodávek mám mít k 1.12.2021, protože jsem nyní ve výpovědi a čekal jsem na přechod ke Kolibříkovi. Co se chci ale zeptat, nikde na smlouvě nevidím info o datu počátku. Na lince jsem prodejci sdělil, že počátek má být k 1.12.2021, ale na smlouvě to není.

Otázka zní: Koukám špatně nebo na smlouvách není uveden počátek dodávek?
Díky. Hezký den.

-- 19. 10. 2021 08:51 --

medzin píše:Dobrý den, tak jsem teď volal na ČEZ kvůli přechodu s energiemi a paní na info říkala že se nám prodejci můžou ozvat nejdříve v pondělí ☹️ Nemáte radu jak to urychlit. Děkuji

Po spojení S IVR stačí vymačkat na telefonu kod 911 a pak trvat, že to chcete sjednat po telefonu hned. Např. že už takhle se převedlo hned. Operátorce se do toho nejdřív moc nechtělo, ale nakonec to proběhlo. Teď vyzkoušeno. viz. můj předešlý příspěvek.
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 10. 2021 08:05

včera jsem se bavil s kolegou a říkal mi, že na Slovensku vyřešili jak nepoškodit klienty zkrachovalé SE
https://svethospodarstvi.cz/ekonomika/s ... elektrina/

-- 19. 10. 2021 09:18 --

dr._lukas píše:https://armexenergy.cz/clanky/dodame-energii-nasim-stavajicim-i-budoucim-zakaznikum/

Naše společnost ARMEX ENERGY a.s. ujišťuje své zákazníky i ty, kteří zvažují, že se jimi stanou, že i v současné mimořádné situaci na energetickém trhu zůstává spolehlivým a férovým dodavatelem elektřiny a zemního plynu.

To není ani vtip, to je k pláči.

Jejich chování je skutečně nehorázné. Dokud u nás nebude uzákoněna možnost hromadných žalob, tak se takové firmy budou i nadále dělat co chtějí naprosto beztrestně. Bohužel.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 19. 10. 2021 08:19

Skončil už Kolibřík oficiálně a přešli jsme na DPI? V komunikaci nemohu žádný termín najít, 19. října vidím jen na webu Skautů. ERÚ sice celkem dobře informuje o konci BE, ale o Kolibříkovi ani slovo.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod andreasbaader 19. 10. 2021 08:25

Gasnet posilal dopisy, kde pise o datumu 19.10. u plynu.

Vážený zákazníku,

dovolte, abychom Vás informovali o ukončení Smlouvy o zajištění služby distribuční soustavy s Vaším stávajícím obchodníkem s plynem. Důvodem ukončení je oznámení Operátora trhu, který v souladu s § 118 odst. 5 vyhlášky č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, pozastavuje možnost nominovat, přenášet a přebírat odpovědnost za odchylku a účastnit se vnitrodenního trhu s plynem společnosti Kolibřík Energie a.s..

Tímto Vám oznamujeme, že s účinností od 19.10.2021 není pro Vaše odběrné místo EIC , umístěné na adrese: , zajištěna dodávka a distribuce plynu.

Současně Vám sdělujeme, že pokud si nejpozději v termínu do 19.10.2021 nezajistíte dodávku plynu od jiného Vámi zvoleného obchodníka s plynem, bude Vám v souladu s § 12a zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), ve znění pozdějších předpisů, (dále jen "EZ"), s účinností od 19.10.2021 zajištěna dodávka plynu v náhradním režimu a to dodavatelem poslední instance (DPI), obchodníkem s plynem společnosti innogy Energie, s.r.o.

Poznámka:

Upozorňujeme na skutečnost, že dodavatel plynu poslední instance (DPI) není povinen (dle ustanovení § 12a zákona č. 458/2000 Sb., EZ) zajistit dodávku do Vašeho odběrného místa v náhradním režimu DPI v případě, že je na tomto odběrném místě evidován neoprávněný odběr plynu (NOP).

Dále Vám uvádíme, že dle ustanovení § 12a EZ je dodavatel poslední instance oprávněn do Vašeho odběrného místa dodávat nejvýše po dobu 6-ti měsíců. V této době je tak nutné si zajistit řádnou dodávku a distribuci plynu u Vámi zvoleného obchodníka s plynem. Současně Vám níže uvádíme odkaz na webové stránky Energetického regulačního úřadu: http://www.eru.cz/, kde jsou uvedeny všechny subjekty, které mají platnou licenci na obchod s plynem.

Děkujeme za využívání našich služeb.

S pozdravem

GasNet, s.r.o.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 10. 2021 08:28

Sjednat neco je docela problem, treba PPAS Prazska Plynarenska hlasi ze klidne online, ale realne ma tam stare ceny, jak uz to napsal nnnokiaE52, ani se mu neozvali. Takze to potom clovek resi po telefonu kdyz ma stesti ze se dovola plus pokud natrefi na nekoho vubec ochotneho kdo se s tim bude do 10dnu zabejvat :(

Me se podarilo dovolat, takze to me rekla na PPAS, ze toho je moc, ze to sjednat ani snad nemuze ale potom rikala tak dobre ze mi to posle na email.
Sleva 5% na elektriku na 2roky a sleva 11% na plyn po dobu 3 let... takze jsem to odkejval, zhruba vim ten tarif, ale ceny... no ani se nikdo neptejte, mam to nahrane takze neco jsem odkejval a vim ze to bude podobne asi jako vsude ted :D

tak nabidka PPAS je snad brutalnejsi nez PRE mi prijde... :(
Cena za silovou elektřinu 5 885,25
Stálý plat 960,00
CELKEM [Kč/rok]** 6 845,25
PLATBA CELKEM za jednotku (bez DPH) 4627,83 [Kč/MWh] 4,63 [Kč/kWh]
PLATBA CELKEM za jednotku (včetně DPH)* 5599,67 [Kč/MWh] 5,6 [Kč/kWh]
PLATBA CELKEM [Kč/rok] (včetně DPH)* 16 799,02

u PRE tam to psalo u tarifu s DPH (3 960,33) pokud ten cenik plati...
https://www.pre.cz/cs/domacnosti/elektr ... -produktu/
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 10. 2021 08:43

Mám od nich nabídku v mailu a ceny jsou plus mínus stejny jako u čezu u plynu u elektřiny jsou dražší ale čez od 1.1. ceny upraví takže budou plus mínus nastejno všechno se bude hejbat.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 19. 10. 2021 08:43

ripper6: nejak nerozumim tomu, co zde pises a zejmena, co na tom ma byt racionalniho, se uvazovat do nesmyslnych ceniku uz ted?

Vzdyt je snad naprosto zrejme, ze prevazujici vetsina nas je uz u CEZ za podminek 750 Kc/MWh u plynu a nejakych 15xx Kc/MWh u elektriny.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka