Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod andreasbaader 26. 10. 2021 14:58

17.10. uzavreno, pravdepodobny termin zahajeni dodavek je 8.11.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Osobnee 26. 10. 2021 15:56

Vy co máte požádáno o dodávku u Čez, co máte v Cez online webu v "Přehled požadavku" uvedeno ve "Stav", máte jen "Založeno" nebo ???
Už před týden jsem na tel. linku Čez opakovaně volal a uzavřel smlouvy, popohnal nasledujím telefonátem, že to operátorka jak sama říkala poslala k vyřizování na obchodní oddělení.
Mate mě že mám Požadavek "Bez zmeěny dodavatele" což u elektřiny tak je,ale logicky u plynu ne.
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 26. 10. 2021 17:56

Osobnee: "Probíhá zpracování požadavku" a "změna dodavatele s přepisem". U druhého odběrného místa, které taky jde od Kolibříka pak to samé a "změna dodavatele". Řekl bych ,že vše sedí. Měním totiž u jednoho z míst odběratele a v obou případech jde o změnu dodavatele. DPI se asi nebere v potaz, resp. žádost jsem podával 18.10., tj. den před DPI.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 26. 10. 2021 18:34

Uz vam dosel taky email od CEZ s tim, ze

K přechodu na standardní smlouvu z režimu dodavatele poslední instance na adrese XYZ, dojde během dvou až tří týdnů a budeme Vás o tom informovat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod bado 26. 10. 2021 19:07

19.10 uzavřena smlouva telefonem ,obratem poslány naskenované dokumenty.
25.10 přišlo emailem :.......jsme rádi, že jste se rozhodl odebírat elektřinu od nás.
Všechny podklady, které jste nám dodal, dorazily v pořádku a my můžeme začít připravovat změnu dodavatele. Vše zařídíme my, Vy se nemusíte o nic starat.
Jakmile bude požadavek schválený, e-mailem Vám potvrdíme datum změny dodavatele.
Při uzavírání smlouvy mluvila slečna něco o 10.11, ale jestli se tomu dá věřit netuším.

Informace o DPI, záloha atd. doposud nepřišlo nic.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 10. 2021 20:04

bado: me rikala po tel ze 16.11. pri sjednavani 25.10. ale kdovi
v CEZ mam toto v systemu videt
Pro dané zákaznické číslo nebyla nalezena žádná odběrná místa.
Nemáte žádné otevřené požadavky.
Změna dodavatele z DPI
Stav Uzavřeno – nevyřešeno
Datum založení 25. 10. 2021
Datum vyřešení 25. 10. 2021

papiry jsem poslal a muzu jedine cekat :D

u PPAS po prihlaseni do online portalu mam jen toto:
19. 10. 2021 - 19. 4. 2022
Typ smlouvy na dobu určitou
Produkt Smlouva je v režimu DPI

a je tam tlacitko schvalit :D To vis ze jo, schvalim to a pak nebudu uz moct z DPI rezimu odejit :(

-- 26. 10. 2021 21:34 --

A dnes prislo... :)

Dobrý den,

potvrzujeme Vaši žádost o zrušení plné moci, kterou jste uzavřel v rámci registrace do projektu Skautská energie. Nadále Vás již nezastupujeme v oblasti dodávek energií, veškeré další kroky ohledně Vašeho odběrného místa jsou již jen na Vás.

Tým projektu Šetříme občanům
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mimonik 26. 10. 2021 21:15

Nevim, jestli uz to tu bylo, ale zitra by skauti meli neco poslat.
Kód: Vybrat vše
Ve středu odpoledne plánujeme rozeslat nové nabídky.  Vyčkejte, je zvytečné nás zatím v tomto kontaktovat.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 10. 2021 22:17

ripper6 píše:Dik za info, tak pro nas v klidu, pokud to musi proste pak vratit, tak jim tam das 100 000czk a pak ti 98 000czk klidne vrati a je to 8-) Budes to brat jako ulozeni uspor, penize jako odepises a potom se budes tesit na to :D
Já příliš v klidu nejsem. Ano, peníze za to co se nespotřebuje budou při odchodu z DPI muset vrátit což je dobře. Já bych ale raději kdyby mi tyto peníze ležely na mým bankovním účtu a něco málo se úročily než někde na účtu DPI s čehož nic nemám a nemohu s nimi podle potřeby disponovat. Ne příliš rád sleduji jak mi z účtu mizí takové velké částky.
ripper6 píše:Jeste vtip by bylo jim rict, ze jsem byl vozralej a kopnul do kamen a ted me ty kamna stejne nejdou... jestli to musim stejne platit? :D
Já jsem sice ožralej nebyl a do ničeho jsem nekopal a přes to mi letos před necelým měsícem odešel na věčnost 21 let starý plynový kotel a i kdybych plynem chtěl topit tak mám bohužel smůlu. DPI to ale nezajímá. Paní z innogy jsem to dnes po telefonu mluvil, ale údajně mi ty vysoké zálohy nemohla kvůli tomu o více než těch 20% na 2 měsíce (listopad, prosinec) snížit. Nyní za takové situace přemýšlím jestli si pořizovat nový plynový kotel což je další neplánovaná nemalá investice.

Nyní jsem zvědavý jak vysoké zálohy mi určí DPI za elektřinu. Prozatím mi nic nezaslali a doufám, že snad na poslední chvíli nebudou chtít i zálohu za říjen tak jak innogy za plyn.
Také čekám jestli nám Kolibřík zašle nějaké koncové vyúčtování a jestli budou a kdy vracet i případné přeplatky. Předpokládám, že s tím asi nebudou nijak spěchat pokud se na to nevykašlou.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kolya999 26. 10. 2021 23:09

Mimonik píše:Nevim, jestli uz to tu bylo, ale zitra by skauti meli neco poslat.
Kód: Vybrat vše
Ve středu odpoledne plánujeme rozeslat nové nabídky.  Vyčkejte, je zvytečné nás zatím v tomto kontaktovat.

Dnes jsem se jich ptal a nebyli schopni rict, kdy to poslou.

-- 27. 10. 2021 00:11 --

Mimochodem, ja jsem platil 1090 Kc zalohu za plyn, Innogy nyni chce 6800 Kc do 30.10., jinak pokuta. Dalsi zalohu chteji 15.11. zase 6800 Kc, jinak zase pokuta.
kolya999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 27. 10. 2021 05:50

Jestli něco nabídnou, tak to bude další vojebávka typu kolibřík, z které budou mít milionovou provizi. Nepostřehl jsem, že by dělali výběrová řízení, kam může dát nabídku jalýkoliv dodavatel, místo toho osloví pár nejdražších dodavatelů, vyzkoumají, který z nich dá nejvyšší provizi a odběratele jen přesvědčí, že poctivě porovnali nabídky dvou až tří dodavatelů a vybrali z nich toho nejlevnějšího a nejspolehlivějšího.
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod frelichl 27. 10. 2021 09:41

Jezis to jsou zase stesky na netrasparentnost vyberu a na jejich provize. Jestli nekdo nechapal, jakou motivaci skauti pro tenhle business meli, tak je to hlavne jeho problem. Charita to pres pohadky kteryma nas zkousel krmit Kolibrik nemela byt nikdy a Skauti vzdycky to davali jasne najevo.

Dokud nabizeli super cenu, tak s jejich vyberem byli vsichni spokojeni az ted je problem. A problem to samozrejme je, ale jde vyresit snadno - odejdete od Skautu jinam. "Krach" Kolibrika je separatni problem, ktery vnimam jako selhani pravniho prostredi a regulara trhu, ale pochybuju, ze z nekoho nekdy neco dostaneme.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 10. 2021 10:03

vlazy píše:Nyní jsem zvědavý jak vysoké zálohy mi určí DPI za elektřinu. Prozatím mi nic nezaslali a doufám, že snad na poslední chvíli nebudou chtít i zálohu za říjen tak jak innogy za plyn.

Take se mi to nelibi, ale co uz, me zase se to ani nevyplati litat mezi dodavateli rok co rok :(
Elektrika me zajma vic, jelikoz tu pouzivam celej rok, ale podle zaloh co tu sem tam nekdo zverejne to vypada ze to vse bude tak x6 :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 27. 10. 2021 10:08

Ze by to byl posledni nadech nad vodou?
:arrow: https://archiv.hn.cz/c1-66991680-dalsi- ... zsi-tarify
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Chercheur 27. 10. 2021 10:09

Z jiného soudku - dorazilo konečné vyučtování od Kolibříka za elektřinu, předpokládám, že dlouho nebude trvat ani plyn.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 10. 2021 10:25

ERÚ především varuje, aby lidé při sjednávání nové smlouvy na dodávky energií nevěřili zprostředkovatelům. Ti totiž mnohdy patří k takzvaným energošmejdům.
Může to být kdokoli, nabízí nějaké zprostředkování smlouvy nebo pomoc s jejím zařízením, nabízí poradenství při výběru nového dodavatele

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/deve ... jdy-178908

zprostředkovatelům - Skauti? :D
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka