Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 27. 10. 2021 21:11

Dnes mi přišel domů ceník elektřiny DPI E.onu. Je zajímavé, že nemá pevnou sazbu za jednotku, používá spotové ceny: https://www.eon.cz/domacnosti/zakaznick ... -instance/
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 10. 2021 21:12

Chercheur: nemaj s tim problem, vsechny emaily jsem dostal od Skautu, s tim ze mohu znovu vlastne udelit plnou moc :)
Zaroven i pred tim potvrzeni, ze odvololani plne moci je potvrzeno a ze ted uz je to na me co si kde sezenu :)

Me spis bude zajmat ten Kolibrik, kdy bude vyuctovani?
Vrati Kolibrik vubec lidem preplatky? Pokud ne, bude mozne to narokovat s pomoci u Skautu a nebo se z toho vyvlecou at si to lidi resi sami? :(
Pripadne Kolibrik uletel do tepla a proto ted lidi zaziji tuhou zimu :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod geodett 27. 10. 2021 21:17

cinematic píše:A řešíte někdo ty plné moci, posílali jste někam odvolání (Kolibřík/Občanům sro)?

Ja to poslal na Skauty a prislo mne po 5 dnech potvrzeni o zruseni plne moci jak od Skautu tak od setrimeobcanum.cz
geodett
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr s 27. 10. 2021 21:42

Marek Lutonský píše:Dnes mi přišel domů ceník elektřiny DPI E.onu. Je zajímavé, že nemá pevnou sazbu za jednotku, používá spotové ceny: https://www.eon.cz/domacnosti/zakaznick ... -instance/

Zajímavá je i ta cena za měsíční paušál 1/3 toho co má ČEZ
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Osobnee 27. 10. 2021 21:42

Aktuální spotřeba plynu v průměru na den u MegaŠmejdů RWE inogy: 230Kč s DPH(3,6-3,8 kč/kW), pro cca 60% plochy RD.
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 28. 10. 2021 00:53

Pokud bych chtěl přejít z DPI s elektřinou a plynem k ČEZu tak na stránkách ČEZu vidím pouze online formulář pro elektřinu. A co plyn, ten online u ČEZu nejde? Co je lepší uzavřít smlouvy online na stránkách ČEZu nebo po telefonu? Nevím na jak dlouhou dobu ČEZ nabízí fixaci, ale na víc jak rok by se mi příliš nechtělo vázat i když i ten rok může být v současné situaci docela dlouhá doba. Je lepší fixace na nějakou dobu nebo lepší bez ní? Já se v tom všem příliš nevyznám a tak se raději ptám těch co se v tom vyznají lépe.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod powery 28. 10. 2021 06:38

Dnes jsem volal, objednali mě hovor na 2.11. Dřív to prý nejde. O dobu neurčitou si musím vysloveně říct (2x opakovala), plyn jen telefonicky, online prý nejde.

Odkaz pro ELE mi přechod neumožňuje, nejspíš protože nejsem na DPI u ČEZu.

Včera mi přišla faktura za ELE od Kolibříka, resp. stáhl jsem si ji z jejich portálu. Plyn zatím ne.
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pobert 28. 10. 2021 08:22

Dnes jsem taky dostal email od ČEZu, že k nim přecházím z DPI na standardní smlouvu (2 - 3 týdny). Ale přišlo to jen na elektřinu.
19. 10. jsem přes infolinku a emailem podepsal smlouvy na dobu neurčitou na elektřinu i plyn. Pak jsem tam ještě ten den volal a potvrdili mi, že obě smlouvy jsou v pořádku a předali je na obchodní oddělení.
Ale email s potvrzením pro plyn nepřišel. A tam mě to "pálí" víc. Máte to taky tak? Mám to řešit a volat na infolinku?
pobert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gman 28. 10. 2021 08:43

Co říkáte na PRE PLYN START? Smlouva na dobu neurčitou a smutné je že cena lepší než aktuální Skauti. Má s tím někdo zkušenost, lze sjednat on-line?
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalkobelka 28. 10. 2021 09:23

Vyčkával jsem, s čím přijde Skaut. Nepřišel s ničím zajímavým, takže jsem dnes vyřídil elektřinu přes online formulář na 1 rok u ČEZu. Kvůli plynu jsem teď volal na ČEZ infolinku, čekací doba cca 50 minut. Plyn mám na dobu neurčitou, paní na infolince se smála "že jsem to já, tak mi to dá", z čehož usuzuju, že o to žádá hodně lidí a není v tom problém.

Smlouva mi přijde za chvíli do mailu a říkala, ať ji pošlu zpět přímo jí na mail, že ji hned dnes zaeviduje. Kdybych to posílal na nějaký hromadný mail, tak by to prý bylo zdržení na několik dní. Dodávky ať počítám okolo 12. 11. Propočítala mi na základě roční spotřeby zálohy na 2900 (u Skautů jsem platil 2500) ale říkala, že se bude od ledna zdražovat => nastaveno na 5000 a budu doufat, že v konečném vyúčtování budu mít přeplatek.
michalkobelka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod broooo 28. 10. 2021 09:51

petr s píše:
Marek Lutonský píše:Dnes mi přišel domů ceník elektřiny DPI E.onu. Je zajímavé, že nemá pevnou sazbu za jednotku, používá spotové ceny…

Zajímavá je i ta cena za měsíční paušál 1/3 toho co má ČEZ

Musím říct ze mě E.ON hodně překvapil a asi jako jediný DPI nabídl férový tarif, na kterém se dá nějakou dobu zůstat.
broooo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.D 28. 10. 2021 09:58

Je to tak. Dokonce mě ani "nechrání" před velkým nedoplatkem a dal mi zálohy poloviční oproti Skautům :-) A hlavně až od listopadu a jednu měsíčně. Ne jak ti šmejdi z Innogy, 2 zálohy během 15 dní...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod broooo 28. 10. 2021 10:03

Dr.D: přesně tak, první záloha splatná do 15.11. a v mém případě je to jen 2,25 násobek původní zálohy u Skautů.
broooo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 28. 10. 2021 10:46

Zálohám DPI Eonu úplně nerozumím. Mám dvě místa spotřeby, v domě jsem Kolibříkovi platil zálohu 1 100 Kč, v pronajímaném bytě 400 Kč, mám to spočítané podle reality. Eon chce teď u obou dvou měsíčně 1800 Kč – to nevypadá úplně jako výpočet podle reálné spotřeby.

Jen si odkládám, až budu hledat náhradu za ČEZ na dobu neurčitou: https://www.bezdodavatele.cz/cenik/ V aktuální situaci mě spotové tarify lákají asi víc než fix a tohle mi přijde lepší než nabídka Skautů. Je to na dobu neurčitou a přijde mi férovější, když si za své služby berou měsíční paušál, než když to počítají ze spotřeby jako Bidli.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod dave_no 28. 10. 2021 10:50

Od Eonu mi taky přišlo 1800 na dvě různý místa.
dave_no
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka