Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod broooo 28. 10. 2021 11:54

Marek Lutonský: že by E.ON dal všem zálohu 1800? Já mám totiž taky tolik :)
broooo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ladda Li 28. 10. 2021 12:04

michalkobelka píše:Vyčkával jsem, s čím přijde Skaut. Nepřišel s ničím zajímavým, takže jsem dnes vyřídil elektřinu přes online formulář na 1 rok u ČEZu.

Co myslíš tím "na 1 rok"? Pokud tím myslíš produkt jménem "Elektřina – na 1 rok v akci", tak ten je u Čezu dražší než s čím přišel Skaut (MND).

D02 (MND)...3919 Kč/MWh
D02 (ČEZ na 1 rok v akci)...4 299 Kč/MWh
Ceny bez DPH.
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 28. 10. 2021 12:25

broooo píše:Marek Lutonský: že by E.ON dal všem zálohu 1800? Já mám totiž taky tolik :)

Mám to úplně stejně - 2 odběrná místa s různými spotřebami a také záloha 1800 Kč.

Pak mám ale jedno odběrné místo s D01D, kde je spotřeba pouze cca 200 kWh ročně a tam je záloha jenom 500 Kč.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod andreasbaader 28. 10. 2021 12:28

Ja mel zalohu 1500 Kc a u eon 3000 Kc. Cekal jsem to mnohem horsi.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omgf 28. 10. 2021 12:33

Ten bezdodavatele je na poplatku pro topení fajn, ale pozor na to, že píší že nakupují zelenou elektřinu, takže je otázka, o kolik bude dražší MWh oproti bidli, které bude fakturovat cenu podle OTP
omgf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod powery 28. 10. 2021 12:58

Tak jsem s plynem i elektřinou u ČEZu na dobu neurčitou. V poledne to narozdíl od ranního hovoru šlo. Je potřeba mít štěstí na operátora, paní velmi příjemná, bez problému. Vše jsem nadiktoval, zálohy zvolil dle sebe. Smlouvy mám v mailu. Ted´ už jen doufat, že ceny nenapálí od nového roku 4x dražší ;)
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladda Li 28. 10. 2021 13:10

Marek Lutonský píše:https://www.bezdodavatele.cz/cenik/ ...Je to na dobu neurčitou a přijde mi férovější, když si za své služby berou měsíční paušál, než když to počítají ze spotřeby jako Bidli.

Nevím jestli je to férovější, každopádně u domácnosti se spotřebou 4 MWh, tě ten paušál vyjde u "bezdodavatele" cca 2x dráž než u Bidli. Každopádně je dobré mít spotové ceny na dobu neurčitou a moc nechápu, proč Skauti vyjednali Bidli s ročním závazkem. :hm
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 28. 10. 2021 13:14

Kvůli vyšší provizi, to je snad logické. ;-)
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 10. 2021 13:22

powery píše:Vše jsem nadiktoval, zálohy zvolil dle sebe. Smlouvy mám v mailu. Ted´ už jen doufat, že ceny nenapálí od nového roku 4x dražší ;)

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... .seznam.cz

jde to dolu pohoda 8-)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Osobnee 28. 10. 2021 13:37

Nikdo neorganizuje podobnou hromadnou zalobu na Kolibrik Armex?

https://www.irozhlas.cz/ekonomika/bohem ... 280710_tzr
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ladda Li 28. 10. 2021 13:41

powery píše:Tak jsem s plynem i elektřinou u ČEZu na dobu neurčitou. .... Ted´ už jen doufat, že ceny nenapálí od nového roku 4x dražší ;)

Napálí je o 30% dražší (počítáno z celé faktury) - viz rozhovor s šéfem ČEZu. Třeba při počítané spotřebě v sazbě D25d (2 MWh VT; 1.6 MWh NT) mně to vychází takto (cena za rok včetně DPH; vycházím z kalkulačky na tzb):

Kolibřík - 15 529 Kč
ČEZ (ELEKTŘINA smlouva na dobu neurčitou) nyní - 17 507 Kč
ČEZ (ELEKTŘINA smlouva na dobu neurčitou) od ledna (+30%) - 23 284 Kč
Skaut (MND) - 26 000 Kč
E.on (DPI) (spotová cena) - 26 520 Kč
Skaut (Pražská Plynárenská SEN) - 29 698 Kč

Když pominu tu poslední nabídku od Pražské Plynárny, která je úplně mimo realitu, tak je to dilema. Sice ČEZ vypadá o pár tisíc levnější než Skaut (MND), ale pokud ČEZ zvedne ceny podruhé třeba v dubnu, tak to už tak výhodné nebude.

Pokud křišťálová koule ukáže, že ceny elektřiny za 2 měsíce půjdou dolů, tak je výhodný ČEZ nebo i E.on (DPI). Ale když koule ukáže, že ceny půjdou nahoru, tak ta nabídka od Skautů (MND) může být nejvýhodnější. Jen kdybych věděl kam se mi ta křišťálová koule zakutálela :-)
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cinematic 28. 10. 2021 13:49

Zrovna zkoumám ceník elektřiny bez závazku u Pražské plynárenské...je o něco levnější než ČEZ bez závazku.. a mají tam už i ceník, který bude platit od prosince :hm
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ladda Li 28. 10. 2021 14:05

@cinematic: Pokud u Pražské plynárenské myslíš produkt se jménem "ELEKTŘINA BEZ ZÁVAZKU (platnost od: 01.12.2021)", tak to mi při mé spotřebě v kalkulačce tzb ukazuje 24 063 Kč /rok. Takže +- stejná cena jakou bude mít asi ČEZ od ledna.
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cinematic 28. 10. 2021 14:08

@Ladda Li: koukám na ceník, který aktuálně platí (od 1.7.2021)
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka.2 28. 10. 2021 14:25

Vzhledem k tomu jak s náma *****, tak bych taky trochu přehodnotil férovej přístup. Ono se ten fix dá totiž napsat na někoho koho kdo s vámi třeba žije-kamarád, nájemník, manželka. No a když budou ceny stoupat, tak ok, když klesat, tak se holt manželka odstěhovala a smlouva ende 8-)
Jirka.2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka