Dluzil by mi hadam cca 5000czk u plynu, pokud jsem udelal vic na elektrice napr ze bych dluzil ja 1500czk tak pak rozdil bude mensi
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
xls píše:Statutární orgány zaměstnavatele nemají a sami po sobě určitě škodu vymáhat nebudou.
ripper6 píše:Ladda Li: jak to vlastne je u techto dodavatelu, do kdy mi Kolibrik musi dat to vyuctovani a vratit pripadny preplatek?
Dluzil by mi hadam cca 5000czk u plynu, pokud jsem udelal vic na elektrice napr ze bych dluzil ja 1500czk tak pak rozdil bude mensi
Ladda Li píše:"Tj. chce to, dle mého názoru, při prázdném Kolibříku vymáhat peníze po FO."
Ale to není právně možné, protože ty jako klient nemáš s FO nic společného. Ty s nimi nemáš uzavřenu žádnou smlouvu a vždy jsi jednal s právnickou osobou jménem "Kolibřík Energie a.s.". Akorát když je např. jediný majitel SROčka zároveň jediný jednatel, tak tam mám dojem, že mohou být vymáhány dluhy i po jednateli SRO. Tento článek o tom asi pojednává: https://www.pravniprostor.cz/clanky/obc ... m-majetkem
"tj. nakoupené kontrakty, už určitě vyvedli."
Pokud by je vyvedli a tím poškodili věřitele, tak to může být další trestný čin Poškození veřitele. V podstatě klasické tunelování.
Ladda Li píše:@xls: Ale podle mne se vymáhání škody za porušení povinností řádného hospodáře vztahuje na vztah SPOLEČNOST vs. JEDNATEL (nebo člen představenstva či dozorčí rady). V tvém článku na epravo.cz se píše:
"Jedná-li s péčí řádného hospodáře, není povinen hradit společnosti škodu, byť by v důsledku takového jednání vznikla."
Z toho mně vyplývá, a oprav mě jestli se mýlím, že by jsi se jako klient Kolibříku musel nejdříve stát majitelem (spolumajitelem) společnosti "Kolibřík Energie a.s." a až potom vymáhat škodu po členech představenstva. Takže by nejdřív musel proběhnout soud, který by klientům Kolibříka přiznal nějaké odškodnění a až poté co by "Kolibřík Energie a.s." neměla na zaplacení by se klienti stali majiteli společnosti (dostali by nějakým podílem akcie v exekučním řízení). A až potom bys už jako jeden ze spolumajitelů akciovky mohl žádat odškodné po členech představenstva. Je to tak?
qxdxqxdx píše:Však to nejde nakoupit 100% dopředu, skutečnou spotřebu dopředu neznáš. Část prostě nakoupili a zbytek počítali, že levně dokoupí, jenže ono se už levně dokupovat nedá, tak na to reagují takto.
Markil píše:Takže ČEZ se asi bude snažit podržet to v režimu DPI co nejdéle. Vymlouvali se, že je toho moc, ale od jiného dodavatele (plyn) to stihli a v rámci ČEZu to nejde... Je vůbec nějaký zákonný limit, do kdy musí dodavatel vyřídit ten přechod od podpisu smlouvy?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků