Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Stosun 29. 10. 2021 19:22

Jo to je ono.
Stosun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flightmax 29. 10. 2021 20:01

Faktura s přeplatkem za elektřinu mi přišla už ve středu.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 10. 2021 21:41

Mi teda žádná faktura za elektřinu ani plyn od Kolibříka nepřišla. Byly u nich 2 odběrné místa. Do portálu se bohužel nedostanu, protože žádný email není soudě dle ztraceného hesla "ten správný". Vidím ho navíc poprvé. To posílali nějakým vyvoleným? Kde jste se tam registrovali?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jan_21 29. 10. 2021 21:57

Mufinmufi píše:Mi teda žádná faktura za elektřinu ani plyn od Kolibříka nepřišla. Byly u nich 2 odběrné místa. Do portálu se bohužel nedostanu, protože žádný email není soudě dle ztraceného hesla "ten správný". Vidím ho navíc poprvé. To posílali nějakým vyvoleným? Kde jste se tam registrovali?

Napravo nahoře se dá heslo obnovit. Ale mě to tedy nešlo. Pravděpodobně jsem tam ani neměl přístup.
Jan_21
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 29. 10. 2021 22:02

@Mufinmufi: Mě faktura za elektřinu s přeplatkem 3000Kč přišla taky ve středu, za plyn zatím ne. Nejsem vyvolený ani nemám přístup do jejich portálu. Pokus o obnovu hesla mi taky neprošel, ale nijak mě to netrápí :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Stosun 29. 10. 2021 22:24

Mufinmufi píše:Mi teda žádná faktura za elektřinu ani plyn od Kolibříka nepřišla. Byly u nich 2 odběrné místa. Do portálu se bohužel nedostanu, protože žádný email není soudě dle ztraceného hesla "ten správný". Vidím ho navíc poprvé. To posílali nějakým vyvoleným? Kde jste se tam registrovali?

O přístup sis musel požádat emailem na začátku.
Stosun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Osobnee 30. 10. 2021 07:43

https://www.vasenaroky.cz/

Berou jen procenta z vyhraných sporů a soudů.

Ale myslím, že nejschůdnější řešení bude najmout UK vymahače dluhů a Mafii Sagana a spol. pořádně zmáčknout zimou jako oni nás. :D :D :D
Osobnee
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod yowie 30. 10. 2021 09:58

Je tu někdo, kdo převedl plyn do bidli na spot? Cena půjde určitě dolů, nicméně jestli se to vzhledem k poměrně vysokým stálým platům vyplatí. A dále kde je pls odkaz na aktuální spotové ceny plynu? Na bidli to mají jen do září, takže ten největší průser tam ještě není vidět, chtěl bych si to propočítat pro spotřebu něco nad 10MWH, co vyjde líp, jestli pražská plynárenská, nebo bidli.

https://www.bidli.cz/energie/
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladda Li 30. 10. 2021 10:28

yowie píše:A dále kde je pls odkaz na aktuální spotové ceny plynu?

https://www.ote-cr.cz/cs/kratkodobe-trh ... odenni-trh
Tu URL mají i v ceníku, ale mají tam překlep.

Řeším jen elektřinu a pohrávám si s myšlenkou zda využít SPOT, ale nejsem ochoten jít do ročního závazku co nabídli Skauti u Bidli. Zase na druhou stranu jak se dívám do smlouvy, tak tam mají uvedeno:

"b) smluvní poplatek za jednostranné ukončení Smlouvy před uplynutím sjednané doby jejího trvání ze strany Zákazníka podle čl. 7.8. OP, a to za každé OM ve výši 300,- Kč za každou započatou MWh roční předpokládané spotřeby uvedené ve Smlouvě, min. však 1000,- Kč."

Takže při předpokládané roční spotřebě 4MWh by pokuta byla 1200 Kč. To není taková katastrofa.
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod flightmax 30. 10. 2021 12:52

Pokud někdo zůstáváte u skautské energie tak odvolání plné moci pro Občanům není třeba. Nová plná moc např u MND se vztahuje k připojení odběrného místa k distribuci přímo pro MND ale v rámci skautské energie. Systém nových plných mocí pro další roky… a poskytovatele skauté řeší neb spolupráce s občanům bude ukončena. Nová plná moc pak zruší dodávku např pro výše zmíněné MND a zajistí dodávku od budoucího poskytovatele. Nicméně pokud někdo chce mít jistotu tak odvolat plnou moc u občanům lze na adrese info@setrimeobcanum.cz a to klidně volnou formou.

Takže pokud zůstáváte tak jste např u MND uzavřeli smlouvu na dobu neurčitou s garancí ceny do konce roku 2022. Plnou moc obcanům jste odvolali nebo za vás byla odvolána. A novou plnou moc pro skauty nemáte. A pokud ji ani neudělíte máte možnost kdykoli od MND odejít s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Tak lze třeba zafixovat cenu jen na nezbytně dlouhou dobu a např na jaře až budou ceny klesat prostě od skautů odejít. Toto mi sdělili na chatu skautské energie.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 10. 2021 13:10

Budete někdo nějak řešit, pokud to má nějaký význam a pokud ano tak jak samoodečty kvůli zrušení DPH na elektřinu a plyn za listopad a prosinec?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 30. 10. 2021 16:28

To nemá vůbec smysl. Prominutí DPH je:
a) ze záloh,
b) z doplatku
v období od 1. 11. do 31. 12.
K reálné spotřebě za toto období se to vůbec nevztahuje. Viz samostatné téma: viewtopic.php?f=334&t=1318899
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod jayD 30. 10. 2021 16:35

Tak už se mně objevilo odběrné místo v ČEZ online, zatím jen jako DPI.
17.10. zaslána smlouva emailem, 18.10. ještě ověření přes telefon (byl problém s adresou.)
Záloha splatná 11.11. 7910Kč, předtím 2400Kč, kde byl přeplatek po vyfakturování do 100Kč
Jsem zvědavý, kdy si to převedou do normálního režimu. Zvlášť vzhledem k ceníku DPI na listopad
jayD
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka