bado píše:Já jsem poslal reklamaci emailem na Kolibříka, dovolat se tam nedá. A Čez jak jsem tam pochopil to nezajímá, ty stavy jim nahlásil Kolibrík. Paradox je ten, že jsem se opakovaně ptal slečny při sjednávání smlouvy jestli je vše vpořádku včetne odečtu. Prej ano. Jenže tohle byla Čez prodej. a na Čez distribuce jiná slečna tvrdila, že odečty evidované u nich jsou ty platné a data tam dodal kolibřík. Takže nevím jak to dopadne , neměl jsem věřit té slečně s Čez a raději všude ty odečty zadat sám. Teď je už pozdě. Takže si zaplatím navíc 800kW už za ceník DPI jako věčnou památku na Skauty.
Co vím, tak odhad spotřeby dělá DISTRIBUTOR, pokud k danému dni nedostane samoodečet. Samoodečet lze hlásit tuším do 5 prac. dnů. Tj. v Tvém případě ČEZ distribuce udělala odhad (na to jsou přesná pravidla, jak se vypočte), protože žádný samoodečet nedostala. Kolibřík to vyfakturoval a ČEZ prodej pak vyjde z toho.
Teď už distributor samoodečet zpětně akceptovat nebude. Chyba byla, že jsi to nenahlásil distributorovi. ČEZ Prodej to za tebe evidentně neudělal...