Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gman 6. 11. 2021 18:43

D.roak píše:pre ani prazska plynarenska jeste neposlala rozpis zaloh.nebo vam už přišly?

Rozpis záloh od ppas přišel v pátek na email
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 11. 2021 14:41

D.roak píše:tak poprvé jsem rad že faktura neměla přeplatek

Proc? Kolibrik je v likvidaci?
Pokud neni tak me ma zaplatit do 17.11. :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 7. 11. 2021 15:50

ripper6: vyhledej si rozdíl mezi slovy hrozící úpadek, úpadek, konkurz, likvidace.
Podle toho, jak to kolibřík celé nastavil (nejdřív nám zaplaťte, potom zaplatíme my Vám) to minimálně na hrozící úpadek vypadá.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 11. 2021 17:27

Rop: tomu prave nerozumim, hodne jak uvadis tu bylo zmineno ze lidi dostanou fakturu, kde je nedoplatek. Tedy ze ty zaplatis prvne za svoji spotrebu u jedne te komodity.
Jenze to se nesplnilo, jelikoz ja dostal plyn s tim ze Kolibrik dluzi me a ma mi zaplatit do 17.11. :)
Za elektriku zatim nic. Takze mohu krasne pohlidat, jestli mi Kolibrik to uhradi a dodrzi ;)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 7. 11. 2021 19:10

Za elektřinu máme doplatek a za plyn přeplatek. Splatnost doplatku je čtyři dny před přeplatkem. Pokud to všichni udělají stejně a nedoplatek na elektřině nezaplatí včas, tak je otázka zda kolibřík bude mít na přeplatky na plyn.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod evelista 7. 11. 2021 22:54

Mufinmufi píše:V mém případě je u jednoho OM přeplatek snad 22 tis., takze jestli skočí do insolvence okamžitě posílám přihlášku a budu se modlit.
kombinace vysoke zalohy plus amaterstvi
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 11. 2021 06:50

Evelista: Amaterstvi? Holt byla slabší zima. Na podobné soudy bych si být tebou vzal priste zpátečku. Vysoké zálohy se můžou odvíjet taky od vysoké spotřeby.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 11. 2021 07:29

Dnes jsem od Kolibříka dostal e-mail o zápočtu vyúčtování elektřiny. Mám dvě odběrná místa, na jednom přeplatek, na druhém nedoplatek.

Přišlo to pár dnů před splatností faktur, které dorazily už před týdnem, to mi nepřijde zrovna seriózní. Normálně bych je měl už dávno zaplacené a teď s nimi musel řešit, jak to rozmotat.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod MildaX 8. 11. 2021 07:29

Troufám si odhadnout, že to jestli mají peníze na přeplatky ví u Kolibříka už dávno, protože přeplatků za plyn bude víc než než nedoplatků za elektřinu a nemusí na ně čekat. To spíše začnou posílat zápočty tam kde jsou dvě odběrná místa.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 8. 11. 2021 07:31

Kolibřík mne prokoukl a předběhl - přišlo mi Oznámení o zápočtu pohledávek - tedy přesně to co jsem chtěl provést...

Akorát to má 2 variabilní symboly, jeden nový a druhý z nedoplatku.
Asi použiji ten druhý.

Doplněno:
Nj, Marek má rychlejší prsty :-)
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 8. 11. 2021 07:37

Tak od čezu mi došlo:
Kontrolou bylo zjištěno, že smlouva je již v aktivaci k termínu dne 16. 11. 2021.
A vzbuzuje to ve mne dvě otázky:
- znamená to, že od 16.11. začnou dodávat?
- co se zálohou Innogy splatnou 15.11?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 8. 11. 2021 07:59

Také by mě to zajímalo co to znamená. Podle včerejšího vyjádření info linky čezu jsem s plynem v aktivaci dnes 8.11. Bohužel v aplikaci čez online nevidím odběrné místo pro plyn. A v portále PPAS stále svítí aktivní smlouva DPI.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 11. 2021 09:19

Rop píše:Za elektřinu máme doplatek a za plyn přeplatek. Splatnost doplatku je čtyři dny před přeplatkem. Pokud to všichni udělají stejně a nedoplatek na elektřině nezaplatí včas, tak je otázka zda kolibřík bude mít na přeplatky na plyn.

Zajmave, jsem mel stale za to ze vetsina lidi tu nejvic projede na plynu a tam doplaci zatim co elektrika tam spotrebuji malo ;-)
Ja to tak udelat musim, alespon zatim jsem nedostal zadne info o elektrice :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jirka.2 8. 11. 2021 09:25

Mě taky přišel zápočet vyúčtování. Problém je že v něm jsou jen 2 místa, ale já mám 3 odběrný místa a na jedno ještě nepřišla faktura. Navíc mám 4 místo kde je přeplatek ale je vedený na mojí pani, to bych do toho zápočtu rad taky zahrnul :D
Víte někdo do kdy se musí ten zápočet zaplatit? Není to v něm uvedeno.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 8. 11. 2021 09:51

Tak aktualizuji. Právě jsem dostal info v portále PPAS, že smlouva DPI je neaktivní. Tedy vypadá to že jsem se stal plynovým klientem Čezu. :)
Naposledy upravil bufalobil1 dne 8. 11. 2021 10:00, celkově upraveno 1
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka