Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod medzin 8. 11. 2021 09:55

bufalobil1 píše:Tak aktualizacuji. Právě jsem dostal info v portále PPAS, že smlouva DPI je neaktivní. Tedy vypadá to že jsem se stal plynovým klientem Čezu. :)

A kdy jsi sepisoval smlouvy s ČEZ? Díky
medzin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 8. 11. 2021 09:59

17.10. jsem posílal podepsané mailem
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod medzin 8. 11. 2021 10:12

Já podepisoval 19.10 tak jsem zvědav kdy mě přepojí. Teď mám plyn od innogy dpi. Zajímalo by mě jak budou účtovat když innogy často mění ceny.Jestli budou počítat podle ceny v den ukončení DPI nebo jak?
medzin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 8. 11. 2021 10:20

Jo u nich je to fakt cenový guláš, ale přišlo by mi fér a logické, kdybychom do DPI vůbec nespadli. Pokud byly smlouvy podepsané nejpozději 19.10. včetně
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 11. 2021 11:05

Také mi dnes ráno přišlo od Kolibříka to Oznámení o zápočtu pohledávek a nevím co to je a o jaké pohledávky se jedná. Já jsem ode ních žádnou pohledávku nepožadoval a ani nevím co a kolik bych měl po nich pohledávat, ale když nějaké peníze chtějí zaslat tak ať zasílají a je to jen dobře. Můžete mi to někdo nějak vysvětlit? Už je těch papírů a e-mailu v souvislosti s krachem Kolibříka tolik, že se v tom přestávám orientovat.
V tom oznámení mi mj. píšou:
Oznámení o zápočtu pohledávek č. ZAPXXXXXX

Vážený zákazníku,

ve smyslu ust. § 1982 a násl. zákona 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, provádíme zápočet pohledávek a závazků ke dni 07.11.2021 ve výši 225,00 Kč.
………
Rozdíl 3 920,00 Kč Vám zašleme na Váš účet v termínu splatnosti.

S pozdravem
Kolibřík Energie a.s.
Vystavil/a: XXXXX XXXXXXXX
O jaký rozdíl (rozdíl čeho) se jedná?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 8. 11. 2021 11:20

@vlazy: Asi jsi tam měl nedoplatek (pohledávku) 225Kč a zároveň přeplatek (závazek) 4145Kč, takže to vzájemně započetli a budou ti vracet 3920Kč. A ty jim těch 225Kč nemusíš platit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 11:42

medzin píše:Já podepisoval 19.10 tak jsem zvědav kdy mě přepojí. Teď mám plyn od innogy dpi. Zajímalo by mě jak budou účtovat když innogy často mění ceny.Jestli budou počítat podle ceny v den ukončení DPI nebo jak?

Ceny pochopitelne rozpocte pomerove podle casu a otopne krivky, z pocatecniho (s kterým tě vyfakturoval Kolibrik) a koncoveho stavu (ktery nahlasis ke zmene dodavatele do 5 dnu).
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 11. 2021 12:01

Milos:
Děkují za vysvětlení, ale i tak to příliš nechápu. Teď jsem se díval na fakturu za elektřinu a mám tam doplatek 225 Kč, takže to s tím asi nějak bude souviset. Jak ale mohu mít nedoplatek a zároveň i přeplatek? To mi nepřipadá být příliš logické. O tom, že jim ten nedoplatek 225 Kč nemusím platit se nikde nezmiňují. Nemám to ještě zaplacené (splatnost do 16.11.2021), ale co kdybych se unáhlil a už to měl zaplacené? To bych pak musel já po nich požadovat vrácení těch 225 Kč? Nemůže to celé nějak souviset s mojí reklamaci faktury za elektřinu kde jsem reklamoval rozdíl spotřeby v můj neprospěch mezi tím co jsem nahlásil samoodečtem a tím co vychytrale provedli a zaúčtovali sami odhade a požadoval jsem po nich novou opravenou fakturu s přepočtem? Na to prozatím od nich nepřišla žádná reakce.
Mám už v tom všem dost velký zmatek.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 12:10

V zákoně lhůtě uplatni námitku - reklamaci a řeš se svým dodavatelem a ne tady, když nejsi schopen naskenovat vyúčtování!
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 8. 11. 2021 12:23

@vlazy: U Kolibříka máš jen elektřinu nebo i plyn? Pokud jen elektřinu a zároveň jen jedno odběrné místo na tvé jméno, tak to s tou reklamací faktury za elektřinu může souviset. Reklamoval jsi, že ti účtovali víc peněz (větší spotřebu) než měli? Jestli ano, tak možná už v rámci reklamace vystavili dobropis na 4145Kč (rozdíl mezi odhadnutou spotřebou a skutečnou spotřebou), který se k tobě ještě nedostal.
Kdyby ses unáhlil a ten nedoplatek 225Kč už zaplatil, tak bys jim to oznámil a oni by ti poslali na účet celých 4145Kč a nikoliv jen 3920Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 11. 2021 12:45

vpe:
Námitku proti čemu? Proti tomu, že mi chtějí zaslat nějaký rozdíl 3 920,00 Kč který bych měl podle tebe odmítnout? To snad nemyslíš vážně. Proč bych něco kde ani nevím co měl řešit s dodavatelem. Je tu ohledně toho diskuze tak to řeším tu a hledám vysvětlení. K čemu by mělo být dobré to naskenované vyúčtování?

Milos:
Opět děkují za snahu to vysvětlit. U Kolibříka jsem byl jak s elektřinou tak i s plynem a oboji s pouze jedním odběrným místem evidovaným na moje jméno. V té reklamaci jsem reklamoval, že mi uvedli menší spotřebu než kterou jsem distributorovi nahlásil samoodečtem a který mi distributor potvrdil jeho přijeti. Spíše mi účtovali méně peněz za jejích levnější cenu a nyní ten rozdíl budu muset zaplatit DPI za mnohem vyšší cenu.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 12:51

Vlazy nevi, co (jaký objem) reklamoval a co je to zapocet pohledavek ?

zjevně ti opravili na ten stav co si jsi namítl, a vzajemne zapocetli pohledavky. Není jediný důvod, aby ti po reklamaci nenaúčtovali to, co jsi nahlásil - tedy splnili tvoje tužby.

Ty kluku usata pises same oxymorony, jeden za druhym.

U Kolibříka jsem byl jak s elektřinou tak i s plynem a oboji s pouze jedním odběrným místem evidovaným na moje jméno

Ne, plyn je jedno odběrné místo a elektřina je druhé odběrné místo? Ty máš celkem 2 OM. 2 vyúčtování.

A Kolibřík nezkrachoval, to by ti žádné peníze už neposlali.

Kdyby jsi vzal tužku a papír, tak bys na to přišel sám. Nicméně reklamovat kvůli 225 Kč? Omg. Prostě lidi ty jejich odhady více méně přesně sedí jak vidíte, jednomu o 100 a druhému o 225 Kč a jen zahlcujete kanály.

Ps: jakému distributorovi jsi stav nahlásil a k jakému datu (správně mělo být k 18.10.) a jakého přesně dne jsi dostal potvrzení? že ti to vyúčtovali jinak? Jen pro zajímavost. Buď jsi to nahlásil pozdě, anebo k datu 19.10. anebo jaké území? Gasnet mi to provedl bezchybně.
Naposledy upravil vpe dne 8. 11. 2021 13:04, celkově upraveno 1
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 8. 11. 2021 13:03

vlazy:

1. Máš doplatek za elektřinu 225 Kč.
2. Máš přeplatek za plyn 4 145 Kč.
3. Kolibřík využil zákonné možnosti a ty mu ten doplatek za elektřinu nemusíš platit a on ti o to pošle méně na přeplatku za plyn.
4. Kdybys to měl zaplacené, tak zápočet neudělají.

vpe: já jednou reklamoval 3,50 Kč. :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 13:06

3,50 ? Ale vlazy reklamoval stav měřidla a ne peníze, chápeš? Tím se do toho zapletl že neví, co se teď děje.

Musí počkat na dobropis, nebo spíš do účtovací fakturu
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 8. 11. 2021 13:08

Však on reklamuje taky peníze. Já jsem taky nereklamoval peníze, ale měření, abych dostal svých 3,50 zpět.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka