Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 9. 11. 2021 11:14

No vzhledem k tomu, že není jednotná nabídka a člověk si MUSÍ vybrat…

Ale zase stačí jenom kliknout a nemusí nic řešit. Tak to nedokážu ani odhadnout. Tipoval jsem tak do 10 000 maximálně
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 9. 11. 2021 11:36

To je jak ze Šimka s Grossmannem: "Telegrafista Williams už týden vysílal do éteru lákavé výzvy k okolním eskymákům k obeslání této vrcholné soutěže a způsobil tak hádky v nejednom iglů. Skutečně, domorodci nepřistupovali k naší akci s důvěrou, neboť měli špatné zkušenosti s minulou výpravou P. T. Taylora, která pod průhlednou záminkou očkování proti moskytům zneužila ženy a dívky ze širokého okolí. A tak se v den finále shromáždilo v našem táboře pouze pět uchazeček, z nichž jedna přišla omylem a ostatní čtyři proto, že se jim posledně očkování proti moskytům líbilo."

Jsem rád, že se některým ojeb ze strany skautů líbil a zkusí si to znova.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 11. 2021 11:46

xls: tak jestli nekdo za 3 - 4 roky tam uspori treba 10 000czk / rok na baraku, tak to nemusi vyjit tak spatne a muze to byt vyhodne za predpokladu ze ma nasporeno na pripadny rezim DPI :)
u bytu ale kde uz to moc slevu neudela, to pak je spis horsi a spadnuti do rezimu DPI muze vyjit bud nula od nuly pojde a nebo i do minusu :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rejca 9. 11. 2021 14:19

bufalobil1 píše:17 000 kusů kolem půlky bych tipnul

Na webu u skautů je info: Již více než 15 tisíc zákazníků si během prvních 7 dní vybralo z nové nabídky Skautské energie. Děkujeme za Vaší důvěru.

Přidat se můžete i vy.

Co koukám na ceník, tak je u plynu skoro stejný jako poslední DPI ceník od Innogy... Nechápu, kde je nějaká výhodnost té fixace na rok? :-) Nejlepší by bylo, kdyby to s ostudou zabalili...
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 11. 2021 14:29

Souhlas. Ta nabídka je katastrofa. Nečekal jsem už od nich nic, tak jsem hned 16.10. řešil smlouvy s čezem. Přiznám se ale jsem si myslel, že alespoń o kousek něco lepšího než pultovku seženou.

1. Podělali dokonale výběr dodavatele (Kolibřík)
2. Podělali záchraný výběr, kdy 15 tisíc a více chudáků uvázali na rok za brutální cenu. Jen aby si zachovali kmen. Byl bych zvědavý za jeké čísla jedou jejich OM.
3.Neudělali nic ve vztahu k podvodníkům, kteří způsobili mnohamilionové škody jejich klientům. Prý to stále vyhodnocují kecy prdy. Čas plyne a na vše bude pozdě.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rejca 9. 11. 2021 14:37

Vidím to úplně stejně, navíc nulová omluva, sebereflexe. Kolibřík je informoval a jednal s nimi o tom, že ty tarify jsou neudržitelné prý už dlouho před "krachem". Což je tvrzení Kolibříka, ale asi na tom něco bude.

Kdybychom o tom věděli, mohli jsme dávno zafixovat jinde za mnohem výhodnějších podmínek. Nejhorší termín byl pár dní po BE.

A co nabízí teď je výsměch úplný. Rychle opustit DPI a naskočit na skoro úplně stejné ceny...

Kozel zahradníkem. Hlavní je asi provize? Kolik z těch příšerných cen mají? Jak to polovina lidí mohla prodloužit? Jsou na hlavu padlí?
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 11. 2021 14:53

Jsou to šmejdi. Já jsem babičce zajistil po pádu BE 8.10. fix na 30 měsíců u Innogy dle ceníku z 1.7. kdybych to jen tušil , že ti šmejdi taky kleknou.
Oprava: BE ještě fungovala ale vnucovala spot
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod CTR-OFFLINE 9. 11. 2021 14:59

bufalobil1 píše:17 000 kusů kolem půlky bych tipnul

To je ale hrozné zjištění. :D Vzhledem k cenám, kterým defacto moc lidí nerozumí, je to komix. Ty ceny nejsou výhodné !!!!

Jo holt když je někde "nesvépravnej", tak je z toho tohle. Ufff, no co už...
Politici a novináři všech zemí, vyližte si *****.
CTR-OFFLINE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 11. 2021 14:59

Tak mi přišla poslední faktura od Kolibrka na přeplatek 90 Kč :
-3215 doplatek
3114 přeplatek
90 přeplatek

Hlásil jsem 44172(skutečnost mám fotku) Kwh na faktuře je 44 034 kwh to jsou mrtky.

-- 9. 11. 2021 15:03 --

CTR-OFFLINE : hodně lidí fakt vůbec netuší, je to smutný Skauti je znovu napálili já počkám do konce roku jestli Puťka začne posílat plyn (domluvěj se na Nord streamu) a pak to poletí dolu doufám
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod CTR-OFFLINE 9. 11. 2021 15:07

Skauti neměli jinou možnost....ono je potřeba na to koukat pouze finančně a nedělat z toho vědu. Skauty taky Kolbřík napálil. Kapitalismus je v tomto jednoduchej...

Průšvih je, že ty co šli opět ke "Skautům" jsou troubové, co platí více než by museli. Asi to nevědí....Sehnat plyn za 1490 kč bez DPH není problém...
Politici a novináři všech zemí, vyližte si *****.
CTR-OFFLINE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 11. 2021 15:10

Za 1490 ale jedině s dlouhým fixem a nebo na neurčito a tam nevíš kam se to zhoupne. Na tom to SE staví.

-- 9. 11. 2021 15:11 --

Asi jo ale šli tomu až podezřele hodně naproti
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 9. 11. 2021 15:17

Spousta lidí prostě Skautům i nadále slepě důvěřuje a věří, že ty tři předložené nabídky jsou výhodné. Skutečnost je ale bohužel jiná.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 9. 11. 2021 16:06

Hmm, tak Kolibřík dneska poslal finální fakturu, samoodečet proveden nebyl, takže za 3 měsíce od posledního odečtu mám naúčtovanou stejnou spotřebu, jako za předchozích asi 7-8 měsíců...

Teď by mě zajímalo, když jsem u DPI, odkud budu přecházet, jestli to tak nechat a nereklamovat? Právě nevím přesně, jak probíhají ty jejich odhady, když Kolibřík si provedl výpočet odhadem, DPI pak nějak vychází z konečného stavu Kolibříka, nebo si to taky počítá odhadem a pokud ano, tak z čeho? A jak se to pak celé vypočítá, až se za 9 měsíců udělá odečet a fakturu pošle nový dodavatel?

Je to tak, že teď bych si vlastně u Kolibříka "předplatil" levnou elektřinu, anebo mě Kolibřík s DPI oholí haluz odhadama a až nový dodavatel se bude muset krotit podle pravidelného odečtu jednou za rok?

Jestli do toho někdo vidí, docela by mě zajímalo, jak to je, protože i odhadem by to mělo vycházet, tedy by podle mě nemělo dojít k tomu, že zaplatím různým dodavatelům 3MWH, zatímco spotřebuji reálně 1MWH.

Jestli tu je někdo, kdo do toho vidí, budu velmi rád za vysvětlení. Díky.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fdsa45 9. 11. 2021 16:07

Milos píše:Spousta lidí prostě Skautům i nadále slepě důvěřuje a věří, že ty tři předložené nabídky jsou výhodné. Skutečnost je ale bohužel jiná.

Jsou i tady mezi námi lidé, kteří jsou rádi, že platí navíc i provizi skautům. Jejich nabídka pak nemusí být levná, stačí jim, když je jen dobrá.

Marek Lutonský píše:Provize pro skauty je pro mě jeden z důvodů, proč jsou mi jako zprostředkovatel sympatičtí. A když k tomu byly sazby jedny z nejnižších na trhu, byl jsem s jejich nabídkou spokojený. Jestli přijdou s dobrou nabídkou, nemám důvod o ní nepřemýšlet.
Naposledy upravil fdsa45 dne 9. 11. 2021 16:09, celkově upraveno 1
fdsa45
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 9. 11. 2021 16:10

Odečty i odhadem, na sebe vždy navazují. Záleží teď kdy máš pravidelný periodicky odečet. Pokud by přišel dříve, než stihneš spotřebovat vyúčtované, tak bude problém:) někdo by ti musel dobropisovat.
Naposledy upravil vpe dne 9. 11. 2021 16:20, celkově upraveno 1
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka