Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2021 18:51

@Taki: Ta věta "Uvedené osoby stejně jako společnost Kolibřík Energie a.s tímto uplatněný nárok odmítají, a to tím spíše, že s Vámi nebyly a nejsou v žádném smluvním, ani jiném právním vztahu." je tak blbě napsaná, že se dá chápat a vykládat tak, že v žádném smluvním vztahu ani jiném právním vztahu s tebou nebyly jen ty uvedené osoby a nikoliv i společnost Kolibřík Energie a.s. Ale všichni dohromady odmítají tvůj uplatněný nárok.

Nevím jak ty, ale já mám se společností Kolibřík Energie a.s. sepsanou smlouvu (zprostředkovaně přes společnost Občanům s.r.o.), proto s ní jsem s jistotou ve smluvním vztahu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fdsa45 10. 11. 2021 18:55

To se evidentně vztahuje na ty osoby uvedené předtím.
fdsa45
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Taki 10. 11. 2021 18:56

Taky s nimi mám sepsanou smlouvu přes Terra Group Investment.
Asi to je, jak píšete.. Že mají na mysli jen ty mimokolibri osoby..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod fdsa45 10. 11. 2021 19:30

Mají to jen nejednoznačně napsané. Ale dá se to logicky odvodit.

Zajímavější je ale ta informace, že z toho ty osoby neměly žádný zisk nebo odměny, z toho mi plyne, že jediný kdo profitoval, byli skauti.
fdsa45
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 10. 11. 2021 19:46

Na to jim odpověz, že smlouva číslo XY mezi tebou a Kolibřík energie je dostatečný smluvní vztah, ty jsi se plnou mocí nezbavil svéprávnosti a práva jednat přímo s Kolibříkem.

Každopádně nevím, jak chceš vymáhat neurčitou škodu a s tou vyšší mocí má pravdu :-).

Jedině snad nárokovat nedbalost, když ukončili takhle pozdě a až po pádu bohemia energy, měli informovat včas, aby si komunitní klienti včas mohli zafixovat jinde.

Ostatně věta “ tento neziskový projekt od počátku dotovala a umožňovala tak jeho fungování, a to i v době stoupajících cen energií v průběhu roku 2021” je zvláštní - to by mohlo znamenat dumping a nedbalost.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rejca 10. 11. 2021 22:06

Potvrzuji završení přechodu od Skautů k ČEZ jak plyn, tak i elektřina na dobu neurčitou...

Smlouva podepsána na pobočce ČEZu 18.10. a ČEZ dodržel od začátku slibované termíny (elektřina 5.11. a plyn 8.11.).

Třeba bude zajímat lidi s větším odběrem plynu jako máme my: měsíc pro odečet plynu je říjen, tj. nemusí se nastavovat vysoké zálohy na dubnové zúčtování...

Za mne ČEZ 1*, věřím, že ty fixace půjdou brzy dolů a klidně to pak i zafixuji... Za ty nervy už mi to příště nestojí.

Díky všem za konzultace, spolupráci a ať se taky dočkáte rychle přechodu z DPI...
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2021 22:14

@rejca: Gratuluji, taky jsem k ČEZu převedl plyn i elektřinu, ale na zahájení dodávek ještě čekám.
Tomu odečtu plynu v říjnu a vyúčtování v dubnu nerozumím. Obvykle se pravidelné roční vyúčtování dělá po pravidelném ročním odečtu, nebo ne?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaischa 10. 11. 2021 22:16

Dodavatele Armex hájí i analytik společnosti ENA Jiří Gavor. „Nákup energií byl integrovaný za celou skupinu. Nejde tedy o vyvedení energie z Kolibříku, jen ji Armex použil pro své klienty a stabilizoval portfolio. Kolibřík navíc svému hlavnímu odběrateli Skautské energii nabídl pokračování dodávek, z čehož je patrné, že chtěl na trhu dál působit. Nabízená cena byla sice vyšší než původní, ale oproti současným nabídkám jiných dodavatelů výhodná,“ uvedl Gavor.
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rejca 10. 11. 2021 22:18

@Milos: Já jsem měl odečet u plynu zatím vždy v dubnu po topné sezóně, jak u MND tak i u Skautů. Následovalo vyúčtování. Tak jsem si říkal, jestli to bude i u ČEZu, že budu muset nastavit velké zálohy na zimu.

U ČEZu mám odečet a vyúčtování až v říjnu. Takže zálohy můžu nastavit mírnější...

Asi jsem to napsal neobratně.

Díky, ať to jde už všem rychle...
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2021 22:30

aaischa píše:Dodavatele Armex hájí i analytik společnosti ENA Jiří Gavor. „Nákup energií byl integrovaný za celou skupinu. Nejde tedy o vyvedení energie z Kolibříku, jen ji Armex použil pro své klienty a stabilizoval portfolio. Kolibřík navíc svému hlavnímu odběrateli Skautské energii nabídl pokračování dodávek, z čehož je patrné, že chtěl na trhu dál působit. Nabízená cena byla sice vyšší než původní, ale oproti současným nabídkám jiných dodavatelů výhodná,“ uvedl Gavor.

Tomu se mi nechce nějak věřit. Proč tedy Kolibřík ty vyšší ceny nezkusil nabídnou přímo nám, jakožto svým zákazníkům a raději to rovnou zabalil? Většina z nás by na to určitě kývla.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod rejca 10. 11. 2021 22:37

Bylo by velmi zajímavé vědět, jaká byla ta údajná nabídka...

Také mi to od Skatů nepřišlo zvládnuté... I to čekání na "výhodné" nabídky", které nepřišly. I to neinformování o problémech před "krachem" BE, kdy šlo přejít ještě na mnohem lepší ceníky. Už tenkrát bylo jasné, že Kolibřík to nedá...

Hlavně aby přišel přeplatek a nedá se nic dělat, jede se dál... Snad cena ještě klesne a půjde naskočit na rozumnější fix než jsou ceny teď.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 11. 2021 00:02

Prislo vam od Cezu pri zahajeni dodavek i neco jineho nez obecny dopis? Oznameni o terminu, objevilo se neco v Cez online?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 11. 11. 2021 00:56

Největší zmetek je Slavík a jeho souhlas s podpisem 30 tisíc klientů u uměle smyšlené společnosti Kolibřík energie. Mám sto chutí poslat předžalobní výzvu zejména Skautům.
Naposledy upravil dr._lukas dne 11. 11. 2021 13:55, celkově upraveno 1
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fdsa45 11. 11. 2021 03:55

Jestlipak skauti někdy zveřejní, na jak vysoké provize si přišli?
fdsa45
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Taki 11. 11. 2021 07:36

Kolibřík poslal přeplatek s denním zpožděním.
Taki
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka