Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zvirek 11. 11. 2021 08:46

To proto, že nedoplatky jsme mu posílali taky s denním spožděním, takže čekali až přijdou prachy, aby na to měli :-).
Resp. nejdřív jsem měl chuť to nedoplácet vůbec, ale aby mě někde tahali po soudech .... Běžný občan na rozdíl od s.r.o. jen tak činnost ukončit nemůže, resp. leda tak skokem z mostu.
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rejca 11. 11. 2021 08:54

octaviampi píše:Prislo vam od Cezu pri zahajeni dodavek i neco jineho nez obecny dopis? Oznameni o terminu, objevilo se neco v Cez online?

Nepřišlo mi vůbec nic, až na e-mail rozpis záloh s dvoudenním zpoždění od zahájení dodávek. Jak u plynu, tak u elektřiny. Ale podepisoval jsem to na pobočce, po týdnu jsem volal na infolinku, kde mi řekli termín přepojení - ten pak byl dodržen.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sabai 11. 11. 2021 09:45

octaviampi píše:Prislo vam od Cezu pri zahajeni dodavek i neco jineho nez obecny dopis? Oznameni o terminu, objevilo se neco v Cez online?

Zahájení dodávek elektřiny mám plánované ode dneška 11/11 (podepsaná smlouva zaslána emailem 18/10) a zatím nic jiného než obecný dopis nepřišlo. V ČEZ Online je vidět odběrné místo, ale zálohy se zatím nezobrazují.
U plynu došlo k zahájení v pondělí 8/11 (podepsaná smlouva zaslána emailem 17/10) a zálohy se objevily v ČEZ Online až včera 10/11, tedy za dva dny po zahájení dodávek.
sabai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dave_no 11. 11. 2021 11:51

Tak já u smluv odeslaných meilem 18.10. mám aktivaci 12.11., a u smluv z 21.10. až 19.11.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 11. 11. 2021 12:05

A to jako kde zjistíte ten termín "aktivace" ?
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 11. 2021 12:08

rejca píše:Nepřišlo mi vůbec nic, až na e-mail rozpis záloh s dvoudenním zpoždění od zahájení dodávek. Jak u plynu, tak u elektřiny. Ale podepisoval jsem to na pobočce, po týdnu jsem volal na infolinku, kde mi řekli termín přepojení - ten pak byl dodržen.

Jak to je teda? Znovu delas samoodecet? Tedy ted po pripojeni napr plynu, udelat fotku plynomeru a poslat spotrebu distributorovi PPAS / CEZ / Innogy nebo dle uzemi kde kdo je :)

-- 11. 11. 2021 12:10 --

dr._lukas píše:Největší zmetek je Slavík a jeho souhlas s podpisem 30 tisíc klientů u uměle smyšlené společnosti Kolibřík energie. Mám s sto chutí poslat předžalobní výzvu zejména Skautům.

Tak to urcite, pokud me treba neposle ted dluzne penize ten Kolibrik, tak prijdu o celkem 7000czk (el a plyn), coz bude znamenat ze jsem fakt super usetril :D :tleskani
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 11. 11. 2021 12:29

To má fakt každý jinak. Smlouvy jsem odesílal 18. října a další den volal, abych ověřil, že je všechno v pořádku a v ČEZu je předali dál.

Zatím mi přišla jen zpráva o přepojení plynu od DPI Innogy. Od ČEZu zatím vůbec nic, v online systému nevidím odběrné místo pro plyn ani elektřinu. Asi jim zavolám.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Chercheur 11. 11. 2021 12:30

V mém případě přeplatek na el. dnes uhrazen, plyn je splatný 19. 11.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dave_no 11. 11. 2021 14:44

bado píše:A to jako kde zjistíte ten termín "aktivace" ?

Zavolal jsem na infolinku.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 11. 11. 2021 17:07

No tak zrovna včera jsem tam volal a odpověď byla " do konce měsíce určitě" :-D
Smlouvu jsem po telefonu uzavíral 19.10.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mach.k 12. 11. 2021 08:42

vpe píše:Každopádně nevím, jak chceš vymáhat neurčitou škodu a s tou vyšší mocí má pravdu :-).

Jedině snad nárokovat nedbalost, když ukončili takhle pozdě a až po pádu bohemia energy, měli informovat včas, aby si komunitní klienti včas mohli zafixovat jinde.

Tak rozhodně s vyšší mocí pravdu nemají - vyšší moc jsou kroupy, uragán, záplavy, ale rozhodně ne nezvládnutá obchodní strategie. KDyž někomu nabízím cenu s určitým fixem, tak mám mít zajištěno dostatečné množství dané komodity, to je prostě bez diskuze, to že spekuluji na pokles ceny, abych maximalizoval svůj budoucí zisk, to rozhodně není vyšší moc. A takový kecy, jako dotovaný komunitní projekt, to mi může chvíli někdo tvrdit. Základním znakem podnikání je vytváření zisku!
mach.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 11. 2021 10:17

Teď jsem volal na ČEZ a zjistil, že zrovna dnes mě u elektřiny z DPI připojují k sobě. Přitom nic neposlali, v ČEZ online nevidím žádná odběrná místa. Informace k zálohám prý přijde do pěti dnů od připojení.

Takže se klidně může stát, že u ČEZu už jste, a vůbec o tom nevíte.

Jdu ofotit elektroměr.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 11. 2021 10:24

Totéž Marku u jiných dodavatelů - já se o připojení u Elimon dozvěděl také až z dopisu včera, dva dny po připojení (dřív pak i z jejich portálu), viz vlákno o nejvýhodnějším dodavateli elektřiny.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Kanna 12. 11. 2021 10:51

Dne 19. 10. jsem čez zaslal emailem podepsané smlouvy p+e. Volal jsem nyní na info linku čez a potvrdili mě připojení P na 15. 11. a E na následující den. Opakovaně jsem se ptal zda jsou to plánované data nebo potvrzená a data a prý tedy potvrzená. Čili v době online propojení obchodníků s OTE a distributory Lichváři DPI stejně připojují téměř po měsíci. Hlavně pořádně oškubat na DPI. Další boj bude s nahlášenými stavy měřidel....
Kanna
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod powery 12. 11. 2021 11:07

Přeplatek ELE od Kolibříka dorazil den po splatnosti. Dle infolinky ČEZu z dneška datum aktivace 24.11. (původní info 22.11.)
powery
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka