Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlkoslav 23. 11. 2021 17:42

zvirek píše:TAk éby mě zajímalo, jakým zpsůbem Vám dali vědět, že jste převedeni z DPI na neurčitou dobu u ČEZ ?

Žádný e-mail jsme nedostali. 20. listopadu jsme dostali dva dopisy o převedení dvou OM ke 12.11. (jedno plyn, smlouva podepsána 19.10., druhé elektřina, smlouva podepsána 20.10.), dneska třetí dopis o převedení třetího OM k 15.11. (elektřina, smlouva podepsána 19.10.). Sledoval jsem cezonline a nevím to přesně, ale zhruba asi ta data převedení mohla odpovídat datům, kdy se v něm objevila ta OM).
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod D.roak 23. 11. 2021 20:16

tak už v portalu čez ditribuce nemam DPI, v čez online zatím ano
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Chercheur 23. 11. 2021 21:56

Chercheur píše:Tak dle infolinky ČEZu mi dnes byly zahájeny dodávky elektřiny i plynu a můžu slavit konec v režimu DPI.

Tak 22. 11. byly zahájeny dodávky a během dneška jsou obě odběrná místa již vidět online s prvními zálohami v příštím měsíci.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 11. 2021 22:26

Nasel nekdo variabilni symbol v CZE online u zaloh nebo je tam nekde? :)
Na smlouve jen cislo uctu a taky VS tam neni. Takze jestli VS pouzit jako cislo zakaznickeho uctu?
Bohuzel na email jsem nic stale nedostal, takze mam jen ucet ten co ma CEZ ve smlouve :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 11. 2021 23:05

D.roak:
Mám to podobně. V distribučním portálu mám uvedené "Dodavatel ČEZ Prodej, a.s. od 19.10.2021". Ještě někdy kolem 17:30 jsem tam měl DPI. V ČEZ ONLINE ale u elektřiny vidím "Distributor ČEZ Distribuce, a. s., Produkt Elektřina DPI" a mám tam už i plyn. Pro jistotu jsem si to ještě ověřil na infoluince ČEZu a bylo mi sdělené, že na standardní smlouvu jsem z DPI k ČEZu převedený s plynem od včera a elektřinou od dneska. Teď ještě nahlásit samoodečet elektroměru, ale u plynu samoodečet bohužel nemohu nahlásit z důvodu který jsem už tu popisoval a budu doufat, že mi to snad nějak rozumně odhadnou.

ripper6:
Já v ČEZ ONLINE mám u plynu plán záloh, ale variabilní symbol ani číslo účtu tam nikde nevidím a ve smlouvě to také nemám uvedené. Mám tam pouze výši záloh a datumy splatnosti. Předpokládám, že ten rozpis záloh ještě zašlou i poštou se všemi platebními údaji.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 11. 2021 23:21

V ČEZ online na to nesmíte koukat jen přes záložku Plán záloh u konkrétního odběrného místa, to je skutečně jen platební kalendář a víc nic. Stačí ale přejít v levém menu do položky Přehled faktur a plateb a tam na konkrétní předepsanou zálohu (pokud už jsou tedy předepsané) kliknout, pak jsou vidět všechny údaje k platbě, i VS, případně i QR kód pro platbu z mobilního bankovnictví. Nebo to lze tamtéž přes odkaz Přidat k platbě a pak Přejít k platbě rovnou i zaplatit, jednu zálohu, nebo i několik naráz, klidně plyn i elektřinu v jediné platbě, prostě co tam označíte, to naráz zaplatíte (kartou či přes online bankovnictví většiny bank). Sám u ČEZ nejsem, ale znám to od rodičů.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod D.roak 24. 11. 2021 10:00

Včera pozdě večer se mi v distribuční portále zmizelo DPI. V čez online dnes Dne i zálohu na prosinec. v částce co jsme se domluvili v čez při podpisu smlouvy. Tak snad odhad udělají rozumně a nebude to třeba 10 násobek reálné. taky mi tam chybí u záloh VS
vlazy píše:D.roak:
Mám to podobně. V distribučním portálu mám uvedené "Dodavatel ČEZ Prodej, a.s. od 19.10.2021". Ještě někdy kolem 17:30 jsem tam měl DPI. V ČEZ ONLINE ale u elektřiny vidím "Distributor ČEZ Distribuce, a. s., Produkt Elektřina DPI" a mám tam už i plyn. Pro jistotu jsem si to ještě ověřil na infoluince ČEZu a bylo mi sdělené, že na standardní smlouvu jsem z DPI k ČEZu převedený s plynem od včera a elektřinou od dneska. Teď ještě nahlásit samoodečet elektroměru, ale u plynu samoodečet bohužel nemohu nahlásit z důvodu který jsem už tu popisoval a budu doufat, že mi to snad nějak rozumně odhadnou.

ripper6:
Já v ČEZ ONLINE mám u plynu plán záloh, ale variabilní symbol ani číslo účtu tam nikde nevidím a ve smlouvě to také nemám uvedené. Mám tam pouze výši záloh a datumy splatnosti. Předpokládám, že ten rozpis záloh ještě zašlou i poštou se všemi platebními údaji.
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zvirek 24. 11. 2021 11:57

Tak už mám také převedeno.
Ale v ČEZ online mám ceník na dobu neurčitou s platností od 3.11.2021, přitom ale na ceníku je uvedeno , že má platit až od 31.12.2021 ( a tedy do té doby by měl platit předchozí ceník na neurčito, který platil od 1.1.2021 a samozřejmě zde byly ceny podstatně nižší ).
Jak to máte vy ?
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 24. 11. 2021 12:04

minarjo:
Děkují za upřesnění jak je to s těmi platebními údaji u záloh. V ČEZ ONLINE je to přesně tak jak to popisuješ. Ono si ne vždy člověk uvědomí, že by něco mohlo být schované i někde jinam. Předpokládám, že ten rozpis záloh zašlou ještě poštou i když nyní je to alespoň pro mne už jedno.

Dnes mi také přišla složenka s penězmi od Kolibříka na základě oznámení o zápočtu pohledávek. Nečekal jsem to až tak rychle když splatnost u toho stanovili na 1.12.2021. Také jsem to čekal, že mi to zašlou převodem na účet když uváděli, že "Rozdíl X XXX,00 Kč Vám zašleme na Váš účet v termínu splatnosti.", ale nyní je mi to už jedno. Hlavně, že ty peníze zaslali a není třeba to reklamovat nebo se těch peněz od nich nějak domáhat. Tím asi mohu považovat záležitosti s Kolibříkem a Skautskou energií za uzavřené a ukončené.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 11. 2021 16:00

vlazy: dorazilo na email, takze CEZ nezapomel a mam to kompletni :)
Ted mi jen chybi uz PPAS tj DPI faktura za plyn v tomto rezimu, to mi i po urgenci nejsou schopni dodat.

To jeste nekdo resi slozenky? :)

pozn. Kolibrik poslal vse co mel, takze uzavreno, zda se ze snad i dalsim dodrzi, ale musi pocitat ze to bude treba po splatnosti 2 - 3dny :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod octaviampi 24. 11. 2021 16:07

Uz je nekdo prepojeny k Prazske plynarenske? Maji ode me smlouvu uz hodne dlouho a ticho po pesine.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 24. 11. 2021 17:45

ripper6 píše:vlazy: dorazilo na email, takze CEZ nezapomel a mam to kompletni :)
Co konkrétně ti na ten e-mail dorazilo?
ripper6 píše:To jeste nekdo resi slozenky? :)
Ano, např. Kolibřík. Peníze mi zaslali složenkou (poštovní poukázkou B ). Nevím jestli mají moje číslo účtu na které to mohli zaslat a pokud ho nemají tak asi neměli jinou možnost jak mi ty peníze zaslat. Jinak jsou i lidí kteří odmítají bankovní převody a vše vyžaduji v hotovosti.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 11. 2021 18:07

octaviampi: Ja jsem u PPAS s plynem z rezimu DPI prevod na normalni tu smlouvu 11% sleva.
Podepsano to bylo s nima online a to 19.10. a od 10.11. zacali. Meli teda driv, puvodne slibeno 06.11. ale doslo k chybe v systemu.
Nutnost je urcite je kontaktovat a urgovat :)

vlazy: CEZ
Převedli jsme Vás na standardní smlouvu
odběrné místo na adrese jsme převedli z režimu dodavatele poslední instance na standardní smlouvu 19. 11.
Vaše měsíční záloha za elektřinu je nastavena
Zálohy plaťte do termínů uvedených v plánu záloh, který Vám posíláme v příloze e-mailu.
Toto jsou údaje pro úhradu záloh, pokud platíte převodem na účet, poštovní poukázkou nebo
zálohy jsou splatné do 25. dne v měsíci
platby hraďte ve prospěch jednoho z následujících čísel účtu:
Váš variabilní symbol
Rádi bychom Vám doporučili převod na inkaso, které Vám usnadní pravidelnou platbu záloh i zúčtovací faktury. S nastavením Vám pomůžeme.
Zasílání faktury máte nastaveno e-mailem. Případný přeplatek Vám vrátíme na Váš bankovní účet.
a v pdf rozpis hezky srozumitelne :)

Cislo uctu jim davam vzdy, kdyz uz teda ty ucty mam :) Resit slozenku jak duchodce na poste bych fakt nechtel :D
Tam to chapu, alternativni lidi co jsou dal a vraceli OP i rusej ucty, ale to zrovna zde ve foru a u tebe bych nepredpokladal :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 24. 11. 2021 18:56

ripper6:
Tak něco takového co uvádíš mi na e-mail nepřišlo. Možná to ještě přijde. Z DPI na standardní smlouvu k ČEZu jsem byl převedený s plynem v pondělí a s elektřinou včera. Podle ČEZ ONLINE mám zálohy splatné do 20. dne v měsíci.
Také mám raději všechny platby tam kde to je možné převodem mezi účty a nebo kartou. V případě toho Kolibříka jsem si tu platbu kterou mi zaslali složenkou sám nevybral a čekal jsem, že mi to zašlou na účet. Možná mi nebudeš věřit, ale minulý týden mi jeden člověk dělal doma jednu věc za větší cenu a odmítnul platbu za to převodem z účtu a trval na platbě pouze v hotovosti. Protože tolik hotovosti jsem doma neměl tak nakonec byl ochoten mne zavézt autem k bankomatu (asi 4 km) abych si peníze mohl vybrat a dát mnu to v hotovosti kterou jako jedinou byl ochoten akceptovat. Měl jsem dojem, že měl panicky strach z bezhotovostních plateb.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 11. 2021 19:31

Na mejl ti dojít ani nic nemusí, v čez online mám veškerou elektronickou komunikaci neaktivní a došel mi u plynu klasický dopis. Nic mě to nestojí, takže to neřeším. Stejný postup očekávám u elektřiny. Splátky a částku nicméně vidím ve fakturách/ zálohách.. Jak řešíte, že chtějí splátky až od prosince? Pošlete sami od sebe dvojnásobnou částku, tak aby byl pokrytý i listopad nebo si rovnou i navýšíte splátku, s tím, že se v lednu upraví?

-- 24. 11. 2021 18:34 --

vlazy píše:Měl jsem dojem, že měl panicky strach z bezhotovostních plateb.

Nejsi tak naivní, že ne? :-D Jediný z čeho měl panický strach, aby z té práce neodvedl ani korunu do rozpočtu, protože platba cash není úplně tak dohledatelná 8-)
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka