Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ladda Li 15. 12. 2021 16:48

vpe píše:@libol to neni skoda, ale smluvni pokuta a pochybuju, ze ve smlouve byla oboustranna

Nebyla, hned jak Kolibřík oznámil konec tak jsem smluvní pokutu ve smlouvě hledal. Smlouvu Kolibřík nevypověděl, ale přestal ji jednostranně plnit.
Ladda Li
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 12. 2021 13:58

Jo presne smejd, ted kdybych nezaplatil zalohy treba PRE kdy mi je napsali na zaklade uzavrene smlouvy to je asi taky smlouva i kdyz rezim DPI (uz ho nemam jsem jinde), tak to bude vedeno jako pohledavka.
A nedej boze kdyby zakaznik chtel po nich nejakou pokutu nekde treba po Kolibrikovi, smula to se nedocka.

Tudiz zapomelo se rict a dost lidi resilo zalohy ale tady priletelo ted zalohy + nedoplatek DPI rezim a uz to lita. Jsem to zaplatil a sup hned dalsi.
Nechci videt jak tohle zaplati nekdo s barakem, nejak rodina.
Az jim prijde neco jako text...
Dobry den, zde na zaklade smlouvy (rezim DPI ani nepisou) zaplatte zalohy treba 30 tisic.

Tak to zaplati treba 2x zalohu rovnou jako nekdo zde... 60 000czk. To je hotovo ne?
Houby pak jim pristane ze od 19.10.2021 byla spotreba u smlouvy a vznikl nedoplatek a ma ho uhradit a u baraku to muze byt dalsich treba 20tisic... :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod JumpingJackFlash 16. 12. 2021 15:30

Teď se Skauti snaží hasit požár, na který sami zadělali, když kompletně, ale jako totálně podělali výběrko na roky 2021-2022. Kruciální moment byl, když přistoupili na garážovku místo hlavní firmy, kdy místo nepotopitelné dcery PRE, která nabízela totéž, šli do dcery energošmejda a ekonomického zm*rda Sagana, kde kamarádíček Hofírek dělal jak pro toho, kdo vybíral, tak pro toho, kdo byl vybrán. To je opravdu unikum. Žaloby na Sagana a jeho firmičky jsou běh na x let. Takový cca H-System 2.0, to je bývalým i současným klientům Skautské, nechci říct, že úplně na ho*vno, ale o moc větší cenu to pro ně nyní nemá. Oni musí těžce klopit teď. Jestli něco, a bůh ví jestli vůbec, dostanou za řadu let, naprosto neřeší jejich současnou situaci. Jinak fakt super se teď dozvědět, že Skauti už od 24. září věděli, že Kolibřík s pravděpodobností hraničící s jistotou jde do pr*dele, ale nechali klienty vyhnít až do konce, až po pádu BE, kdy bylo milion lidí bez dodavatele na trhu. A ještě nabírali až někdy do 9. října nebo do kdy, nové smlouvy za ty staré fixní ceny, které věděli, že končí. Tvl, to už je snad úplně bez komentáře. Kdyby Kolibřík zdechnul už koncem září, tak jsme všichni, těch 30 tisíc míst, měli naprosto parádní smlouvy od jiných dodavatelů a ne to Scheiße, co bylo k dispozici po pádu BE. Totální selhání od výběru dodavatele, přes vyjednávání před pádem vybraného dodavatele až po nabídku "výhodných" podpultovek co tam za 14 dní zbastlili. Co šlo pos*rat, to naprosto neomylně po*srali.
Naposledy upravil JumpingJackFlash dne 16. 12. 2021 15:46, celkově upraveno 1
JumpingJackFlash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 12. 2021 15:45

JumpingJackFlash: aneb nechci usetrit zadarmo :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Simas01 16. 12. 2021 16:06

Caute, tak mi dnes doslo vyuctovani od EOnu (DPI) za obdobi 19.10.-22.11. kdy jsem presel k CEZu. Smlouvu s CEZem jsme uzaviral hned 21.10. a stav elektromeru v dobe uzavirani smlouvy jsem hlasil stejny jak pro DPI. EONu mam platit za spotrebovanych 0MWh jen cca 550kc za systemove sluzby za to obdobi. Za me tedy spokojenost a nakonec to DPI nebylo tak hrozne.
Simas01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rejca 17. 12. 2021 11:45

Tak jsem to nakonec zafixoval u ČEZu na tři roky (jak plyn, tak elektřinu). Ty ceny na burzách jsou masakr... Do neakčních cen se mi nepodařilo již naskočit.

...Skauti doporučují Bidli a SPOT, je možné, že ten kdo to tam podepsal propálí za tuhle zimu tolik, kolik ty fixnutí u ČEZu i v akčních cenách za roky dva.

Nevím jestli si to vůbec lidi umí spočítat. U Skautů jsem propálil za prosinec cca 6000 Kč jen za plyn, u ČEZu počítám dvojnásobek a na spotu by to byl minimálně čtyřnásobek. Tj. za jeden měsíc 24 tisíc z původních 6...

Masakr co se děje.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 12. 2021 11:59

rejca: uff to je mozne tohle propalit? Jo ten CEZ neni uplne top, ale radeji fixnout i to drazsi treba elektrika 3 roky tam je bez dph 3229 nez pristi rok koukat jak leti vzhuru do voblak :D
A nebo v lednu jeste vecne volat na infolinku zda neco nemaj levnejsi :D

btw Skauti to drahy nebylo, tam nemusim nic pocitat. Je Kolibrik za ten rok co to prevzal dosud nez padnul stala elektrika celkem malo... cca 12 000czk, asi jako v pripade Yello (predchozi) a byl jsem spokojen.
Plyn ten neresim, pac to me vraceli skoro vse.
Bohuzel na tak levne energie uz ted mohu pristi 3 roky zapomenout i kdyz to neni tak hrozne.
Za DPI rezim nedoplatek 2000czk jen - el, plyn 70czk. Za rok se mi el zdrazi o cca 8000czk, plyn no trochu, tak zaplatim misto 1000 pak treba 2500 / rok.

Smlouvu i kdybych to tusil, jsem nemohl zrusit, jelikoz jsou tam pokuty, tudiz jsem byl za to ze snad to vydrzi :(
Bohuzel to dopadlo dle meho ocekavani, mam na tyto veci tak trochu smulu. Ze jak neco sverim nejake agenture / firma co ti neco pripravi nebo vysoutezi... nedopadne to moc dobre.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 17. 12. 2021 12:43

Ripper6: s DPI to NENI smlouva a vymahat mohou DPI pouze odebrane plneni a dodane sluzby. Zalohy vymahat nemohou, nicmene mohou te nechat odpojit (po x mesicich neplaceni zaloh).

Klasicky dodavatel ma smlouvu s pokutami za pochybeni odberatele, nevidel jsem oboustrannou pokutu. Coz samo o sobe je nevyvazena smlouva, ale nikdo vas nenutil takovou smlouvu uzavirat. Podobne ani neni povinnost dodavatele smlouvu uzavrit, klidne muze trzni dodavatel rici bez duvodu, ze smlouvu s Ripper6 neuzavre.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rejca 17. 12. 2021 13:01

ripper6 píše:rejca: uff to je mozne tohle propalit?

6000 propálit za prosinec až únor je mít zálohy kolem 3800 Kč celý rok... U nás to tak bylo. Což u plynu a velkého domu bylo v pohodě... :-) Bylo... :-D

Teď vím i o větší bytovce z cca 12 byty, co jedou plyn na spot. Nájemníci se asi budou divit (cihlová, nezateplená). Ta ale nebyla u skautů, ale u BE. Dali na doporučení, že spot je výhodný a rychle to půjde dolů.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 12. 2021 13:06

vpe: me PRE napsalo na zaklade uzavrene smlouvy obdobi 19.10. - 18.11. nedoplatek cca 2000 kdy byla spotrebovana elektrina.
Zadnou smlouvu jsem neuzavrel.
Jeste pred tj 11.11.2021 mi prislo, na zakladne uzavrene smlouvy jsme vam predepsali zalohy a to na dva mesice splatnost:
13.12.2021 - 3870czk
13.01.2022 - 3870czk

to je tedy potom co kdyz ne smlouva?
Mam za to ze i DPI je vedeno pod cislem jako smlouva, alespon takove cislo jsem nasel jak v PRE tak v systemu PPAS. S tim ze treba u PPAS kdyz jsem presel hned pryc.
Dostal jsem za plyn nedoplatek 70czk a pak tam sviti v systemu ze cislo, smlouva neaktivni.
Tudiz potom mi uzaviraj smlouvy o kterych nevim? :D

-- 17. 12. 2021 13:13 --

rejca píše:Teď vím i o větší bytovce z cca 12 byty, co jedou plyn na spot. Nájemníci se asi budou divit (cihlová, nezateplená). Ta ale nebyla u skautů, ale u BE. Dali na doporučení, že spot je výhodný a rychle to půjde dolů.

Jo tak to potom ok, samozrejme barak ma vyssi spotrebu, takze to moje placeni kdyz zminim asi musi pusobit smesne :D
CEZ fix, nove budu platit 1950czk / mesic elektriku a pred tim jsem platil za Kolibrika 1400czk :)
Plyn jsem snizil ze 750 na 650czk. Nechci mit pak moc nedoplatky, takze mi potom zase min 5000czk vrati.

Spis tomu taky nerozumi, ale pokud lidi na to daj ze jim staci SPOT nebo kopirovani trhu, potom se nebudou stacit i v tom byte divit az prijde vyuctovani :( Ja se ridil spis pocitove, ze kdyz to skoncilo, ze to urcite dobry nebude a kdyz psali ze 6 mesicu mam cas, ze to je urcite podvod od medii (je pravdou ze ja moc mediim a vlade neverim kdyz neco tvrdi).
Takze jsem rychle zacal resit, jen jsem byl z toho zmaten co s tim a kam to dat jelikoz fix ceny nebyl bezna nabidka. PRE - ze muzou dat jen na dobu neurcitou, PPAS - ze to se nedela, jen doba neurcita.
Vedet tu figl ze treba mohu pozadovat starsi cenik 3 roky u CEZ ten 1.10. a ze mi ho daj, tak ho davno mam.
Bohuzel pozde.

-- 17. 12. 2021 13:27 --

na to ze jsem nevyhodne dal fix CEZ tak zde rozdil
3299 bez dph / 1MWh u CEZ

ale tady
Průměrná cena tzv. silové elektřiny vzrostla z 3587 korun za megawatthodinu (MWh) bez DPH v říjnu na 3611 korun za MWh bez DPH v listopadu.
Zatímco v současnosti nakupují dodavatelé elektřinu kolem 200 euro (asi 5000 Kč) za MWh u spotových (okamžitých) cen a cena za rok 2022 se blíží 150 eurům (3790 korun) za MWh, tak elektřina pro rok 2023 se pohybuje kolem 110 eur (2780 korun) za MWh a v dalších letech je ještě levnější.
https://www.e15.cz/finexpert/setrime/pr ... wh-1386335

no co tak potom rok preziju na tej drazsi a potom ten fix dam do pryc kdyz bude mit clanek pravdu :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rejca 17. 12. 2021 13:43

ripper6: já klidně taky fix odpálkuji, kdyby to významně propadlo (což první dva roky nečekám). To penále ve smlouvě je směšných 310 Kč za každý měsíc... V době kdy létají desetitisíce (aspoň u nás) by to bylo na rok směšných 3700 Kč... U elektřiny ještě méně, ale tam moc neplatíme, to mě netrápí.

Ale raději jsem to zafixoval, protože situace je nevyzpytatelně chaotická... Kdo ví, kam se to pohne. Směrem dolu nějakou dobu ne.

V pondělí mi přivezou 10m3 rovnaného dřeva za 7000 Kč... Ještě přikoupím jednu várku a plyn bude na polovině (máme v přízemí cca uprostřed výkonné krbovky). A je možné, že se to ani neztopí.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 12. 2021 17:57

rejca: jj taky to tak vidim, to by uz slo (3700) kdyby bylo nejhur a chtel bych zrusit pak :)
Jo ale to drevo zase musis resit, tedy uskladnit, potom s tim musi nekdo pritapet a resit to. Neni to vec uplne bez starosti a samozrejme nekde v baraku kde to lze, tak verim ze to lidi vyuziji. Nastesti jde uhli nebo drevo mimo me, takze nemusim mit starosti s kominem, slozenim kam a kolik toho potrebuju :)
Me vic trapila ta elektrika, jelikoz toho provozuju trochu vic a tak tam spotreba je trochu nad bezny pomery bytu. Pocitam s nedoplatek, dam pak na nej to co prijdu z plynu nebo z vody. Me puvodne bylo jen zahada kde lidi brali takove castky za plyn, takze diky foru uz jsem to pochopil :D 25tisic zaloha mesicne je brutal a zvlast ve vlastnim :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod D.roak 17. 12. 2021 20:53

pokd SE vědělo už o tom Kolibříkovi 24. září. A tajilo to před zákazníky co mají SE i členy skauta. Vedení co tohle zavinilo by měli vyházet. Ale uvidíme zda skautům to jak je značka a pověst organizace poškozena a jaké budou mít učty za energie bude nebo nebude vadit- [youtube][/youtube] I členy Poku
JumpingJackFlash píše:Teď se Skauti snaží hasit požár, na který sami zadělali, když kompletně, ale jako totálně podělali výběrko na roky 2021-2022. Kruciální moment byl, když přistoupili na garážovku místo hlavní firmy, kdy místo nepotopitelné dcery PRE, která nabízela totéž, šli do dcery energošmejda a ekonomického zm*rda Sagana, kde kamarádíček Hofírek dělal jak pro toho, kdo vybíral, tak pro toho, kdo byl vybrán. To je opravdu unikum. Žaloby na Sagana a jeho firmičky jsou běh na x let. Takový cca H-System 2.0, to je bývalým i současným klientům Skautské, nechci říct, že úplně na ho*vno, ale o moc větší cenu to pro ně nyní nemá. Oni musí těžce klopit teď. Jestli něco, a bůh ví jestli vůbec, dostanou za řadu let, naprosto neřeší jejich současnou situaci. Jinak fakt super se teď dozvědět, že Skauti už od 24. září věděli, že Kolibřík s pravděpodobností hraničící s jistotou jde do pr*dele, ale nechali klienty vyhnít až do konce, až po pádu BE, kdy bylo milion lidí bez dodavatele na trhu. A ještě nabírali až někdy do 9. října nebo do kdy, nové smlouvy za ty staré fixní ceny, které věděli, že končí. Tvl, to už je snad úplně bez komentáře. Kdyby Kolibřík zdechnul už koncem září, tak jsme všichni, těch 30 tisíc míst, měli naprosto parádní smlouvy od jiných dodavatelů a ne to Scheiße, co bylo k dispozici po pádu BE. Totální selhání od výběru dodavatele, přes vyjednávání před pádem vybraného dodavatele až po nabídku "výhodných" podpultovek co tam za 14 dní zbastlili. Co šlo pos*rat, to naprosto neomylně po*srali.
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Disident 17. 12. 2021 21:24

Naštěstí, naštěstí jdou energie pekně optimalizovat, a naštěstí to moc spotřebitelů neví a pekně platí za mě, na ja, richtig, ja, ja.... :D :D :D
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod thomasero 23. 12. 2021 14:05

Ex-skautská energie, od 25.11. u ČEZ. Stále nemám vyúčtování DPI. Průběžně urguju. Je na tom někdo podobně, kdo stále nedostal vyúčtování DPI, navzdory uzavřené smlouvě s ČEZ koncem listopadu, začátkem prosince?
thomasero
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka