Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomáš81 16. 8. 2024 07:19

zajímalo by mě, kolik z těch 9 400 účastníků aukce se na poloboha Slavíka vykašle
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod privrat 16. 8. 2024 10:27

Čekal jsem na výsledky s nadějí, odcházím zklamán. Elektřina ještě dejme tomu, nevychází úplně špatně. Ale ten plyn, to je o ničem, je to ještě o něco dražší, než když si sjednám smlouvu s PPAS sám bez skautů.. Takže jdu taky do Epetu a uvidíme za rok.
privrat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 16. 8. 2024 11:44

Elektřina u malých spotřeb vychází lépe než u EPETu, ale je to dvouletý fix. Bůh suď co bude za rok, za dva.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod bado 19. 8. 2024 14:00

Zdravím, tak jak jste na tom vy ? Mám jít zpět do toho při D45 cca 7-8 MWh. Nebo se dá sehnat nejlépe u čez něco podobného, s fixem na co nejdelší dobu.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bado 21. 8. 2024 14:15

Tak dnes přišla smlouva s Yello. Zároveň jsem měl dnes hovor s retenčního s Čezu. Nabídli mi elektřinu na dva roky pro D45d 3,70 s dph. Jiná nabídka údajně nejde. Tak mě asi nezbyde než opět skončit u Skautů za 3,10 s dph. Je ještě nějaká jiná možnost ?
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 23. 8. 2024 10:07

Rop píše:Dvouletý fix bych nebral. Ceny jsou pořád moc vysoko na dvouletý fix.
Vždyť v roce 2021 byla cena plynu 500 Kč / MWh.

Vždyť v roce 1989 bylo skoro všechno levnější, pardon, dražší (Když započítáme inflaci)

Dvouletý fix za 849 Kč, byl v pohodě. Pokud je někdo stále nerozhodný, tak…
Přílohy
IMG_1085.jpeg
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 23. 8. 2024 17:37

vpe: je úžasné jak porovnáváš zdražení / zlevnění nějaké komodity pomocí inflace, kterou zdražení této komodity tvořilo. Co takhle to porovnat s mediánem mzdy?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 23. 8. 2024 18:23

privrat píše:Čekal jsem na výsledky s nadějí, odcházím zklamán. Elektřina ještě dejme tomu, nevychází úplně špatně. Ale ten plyn, to je o ničem, je to ještě o něco dražší, než když si sjednám smlouvu s PPAS sám bez skautů.. Takže jdu taky do Epetu a uvidíme za rok.

No hlavne PPAS naprimo da jeste bonus 2,5k (na 2 roky) nebo 1k na rok :mrgreen: To nikdo pricetnej pres Skauty podepsat nemuze.

-- 23. 8. 2024 19:23 --

tomáš81 píše:zajímalo by mě, kolik z těch 9 400 účastníků aukce se na poloboha Slavíka vykašle

Nevim jak ostatni, ale ja urcite :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 23. 8. 2024 19:05

vpe: Tak jsem to udělal za tebe.

Medián mezd stoupl o 20 %. To by znamenalo cenu plynu 638 Kč
Inflace byla od listopadu 2020 (kdy jsem sjednával Skauty) 35,78 %. To by znamenalo cenu plynu 720 Kč
A ona je 849 Kč

Prostě je to děsně drahý!!!
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 27. 8. 2024 20:18

A spousta jiných věcí je zase levnější, já třeba dneska kupoval vepřový za 89 Kč, přitom by podle těch tabulek na zakomunistu.cz asi vyrazne nad 600 Kc…

Chápej že energie jsou dražší prostě proto, že za těch komunistů se vůbec neřešila ekologie? Dneska je Vysoká část ceny DPH, emisní povolenky, obnovitelné zdroje. Takze 720 vs 840 není zase takový rozdíl, aby se to nedalo vysvětlit tím, že obchodníci si nechávaji větší marži kvůli nejistotě na trhu a že se spotřeba výrazně snížila… ( přitom obchodníci mají fixní náklady a potřebuji vydělat stejný peníze).

Tak schválně zkus zjistit, o kolik se snížila spotřeba v České republice, možná to bylo i o víc než o kolik se zvýšila cena
Přílohy
IMG_7247.jpeg
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 28. 8. 2024 14:39

Kdo tady mluví o komančích? Já porovnával rok 2021 a 2024.
Rop píše:Dvouletý fix bych nebral. Ceny jsou pořád moc vysoko na dvouletý fix.
Vždyť v roce 2021 byla cena plynu 500 Kč / MWh.

Ty jsi úplně mimo. Ostatně jako vždy.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 31. 8. 2024 00:45

Tvrdíš:
“by znamenalo cenu plynu 720 Kč
A ona je 849 Kč
Prostě je to děsně drahý!!!“

Já tvrdím:
“ 720 vs 840 není zase takový rozdíl, aby se to nedalo vysvětlit tím, že obchodníci si nechávaji větší marži kvůli nejistotě na trhu a že se spotřeba výrazně snížila… ( přitom obchodníci mají fixní náklady a potřebuji vydělat stejný peníze).”

No jestli je tohle mimo, tak mě napadá jedině že bys měl zateplit barák po babičce. Protože za normální situace hrotit že tohle je hrozně drahý je trošku zvláštní… Kolik těch jednotek MWh za rok spotřebuješ?

Chápeš jak funguje kapitalismus? Nabídka poptávka?

Edit: nebo tě štve, že ses nerozhoupal uzavřít? Protože si věřil, že cena půjde níž? Aha.

Sorry ale mimo jsi ty když jsi zmínil cenu z roku 21!!! To snad nemůže nikdo myslet vážně tohlencto, že ceny se někdy vrátí na úroveň 2021!!! Tedy ni kdyby na 720 Kč!! To snad každýmu bylo jasný že to se nestane aby se cena jen přiblížila k 800,- Upřímě ani mě nenapadlo že cena může jít pod 850 Kč
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 31. 8. 2024 06:55

vpe: Tak jinak - proč si myslíš, že stadion na Letné se jmenuje epet ARENA? :lol:
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka