Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 1. 2022 09:01

zvirek: hec ja to mel jeste levnejsi, me stala elektrika rezim DPI za mesic 2300czk :)
a plyn 74czk, spotrebovano 0 :)
ty tisice co jsem naposilal me za elektriku vraceli hned zpet :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 1. 2022 09:54

Lidi vy s těmi cenami za elektřinu v DPI asi máte doma na elektřinu téměř vše (topení, bojler, sporák na vaření atp.) a využíváte to naplno. :-)
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zvirek 11. 1. 2022 10:00

ano, plyn nemám, takže vše
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaischa 11. 1. 2022 10:14

Ano, 3F sklokeramika, horkovzdušná trouba, bojler, několik PC, truhlarenska dílna, tepelné čerpadlo..
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 11. 1. 2022 15:08

Ladda Li píše: Myslíš, že prodejce stavebnin by mohl bez sankce a bez náhrady škody ukončit dodávky jen se strohým oznámením, že cena polystyrenu šla nahoru a že se mu to nevyplatí?

Asi jinej vesmír :-) Prodejce “stavebnin” zde neukončil dodávky, ale ukončil činnost (z vnějších vlivů). Vnímáš ten drobný, ale zásadní rozdíl? Že ne? Tak je to marný marný marný :hm
Tak nezbyde, než počkat, uvidíme za 5 let kdo měl pravdu, čas ukáže.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zvirek 11. 1. 2022 15:55

no, ale v tomto smyslu ukočení činnosti je to krach a tedy exekuce na zbytek majetku, aby se s dlužníky alespoň torchu vyrovnali, ne ? ( analogie k úmrtí fyzické osoby je krach právnické osoby = úmrtí firmy ). Ale pokud vím, firma stále nevyhlásila úpadek ( není v krachu ), nebo ano ?
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 11. 1. 2022 16:04

Exekuce na zbytek majetku? No to by nejprve nekdo musel poslat firmu do konkurzu, insolvence. A to je prave to, co nikdo neudelal a asi ani neudela :-) A ta firma zadny majetky nema, kde by je vzala, vybrala penize zaplatila energie vyplatila zamestnace vlastniky skautiky… Prutokac. I kdyby mela, tak si to neumim predstavit, asi nejsem dost levicak.

A uz tu nepiste ze ma platit skody, jdete a udelejte pro to neco :-) Vyzva, zaloba… az budete dva, poslete ji do bankrotu a exekuujte jednatele akcionare :lol:
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bufalobil1 11. 1. 2022 17:02

Bylo ve smlouvě s Kolibrkem nějaké ujednání o sankcích co zaplatí, když přestanou dodávat? Myslím, že ne. Byly tam jen sankce, když to zabalíme předčasně my, jako zákazníci jinak nic. Oni vrátili licenci a tedy přišli o légální možnost energie dodávat. Za škodu která nám vznikla prostě nemůžou nemají licenci nemohou dodávat i když by určitě rádi :) Prostě s námi vyjebali, ale zdá se, že v mezích zákonů. Dostaneme z nich kulový. Hlavně, že si platíme vládu a armádu zákonodárců (281 kusů plus stovky jejich poradců), kdyby alespoń zaplatili pár mega za tu licenci sice by nám to bylo na ***** alespon by je to trochu zabolelo a nebo měli nějaké zákonné pojištění proti ukončení dodávek. Asi se dá něco rozumného vymyslet do budoucna.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zvirek 11. 1. 2022 17:09

No tak pokud se nezmění zákony a ERU na to bude kadit zvysoka jako teď, tak jedině brát od toho, kdo si zároveň vyrábí, tedy vlastně od DPI dodavatelů .....
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 12. 1. 2022 12:17

To jsou zase slinty. Je vidět, jak jsou připosraný z náhrad škod.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod bado 12. 1. 2022 13:20

Jak to tak pozoruju, tak to vypadá, že krach skautů bude pro mne ve finále dokonce i přínosem, byt´to na podzim nevypadalo. Podařilo se mi za ještě přijatelnou cenu udělat fix do prosince 24 u Čezu. A vzhledem k topné sazbě d45 to je celkem velký peníz. Kdyby Kolibřík dál dodával a smlouva doběhla do konce roku, nevěřím tomu, že nová cena v prosinci 2022 bude lepší než jsem získal u Čezu. A kdyby nemlžili a zrušili závazek již v září tak to mohlo být ještě lepší a mohli si obě firmy zachovat nějakou čest. A ne zapírat až do konce.

To vyjádření Kolibříka je na webu již delší dobu. Přišlo to od nich emailem. Osobně nevěřím ani jedné straně. A už je mi to jedno. Za mne minulost.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JumpingJackFlash 12. 1. 2022 13:46

Upřímně mě vůbec nezajímá, co kdy Sagan-Hofírek aka Kolibřík navrhovali. Uzavřeli smlouvu do 12/2022, ale už od 6/2021 se to evidentně snažili nedodržet za uzavřených podmínek a podmínky měnit. Ani ne po půl roce !!! I kdyby na to ti matlové od Skauta někdy v průběhu přistoupili, tak by v podstatě kdykoliv ta vykutálená dvojka mohla přijít znova a zase chtít něco upravit, bez ohledu na to, co navrhovali dřív. Se stejnou výhrůžkou, že jinak to pošlou do DPI. Zacyklili bychom se v neustálém vyděračství. Jinak že to sám Kolibřík chtěl prodloužit, za pro klienty horších podmínek až do 2024, jen ukazuje, že to žádný krach nebyl, ale prostě nechtěli dodržet původní smlouvu. Yello by to dodrželo, o tom jsem přesvědčen. Tímto ještě jednou děkuji hovadu Slavíkovi, že si vybral místo takovéhle zaběhlé firmy pofidérní dvojičku Sagan/Hofírek. Jsem zvědav, co za shitskou garážovku vyberou těm nebožákům, kteří tam zůstali, na další dva roky.
JumpingJackFlash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Taki 12. 1. 2022 16:11

Neudržel jsem se a odpověděl na příchozí e-mail:
Ty šmejde saganskej,
měl jsem s tebou uzavřenou smlouvu na dva roky, kterou jsi nedodržel.
Přibližně jsi věděl, kolik budeš potřebovat množství energie a tos měl nakoupit dopředu a nehřešit na neustálý pokles cen jak tvůj smejdskej souputnik pisarik.
Svoje vyblitky si strč do svý manažerský vychytralý p****e.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 12. 1. 2022 16:27

JumpingJackFlash píše:Yello by to dodrželo, o tom jsem přesvědčen. Tímto ještě jednou děkuji hovadu Slavíkovi, že si vybral místo takovéhle zaběhlé firmy pofidérní dvojičku Sagan/Hofírek. Jsem zvědav, co za shitskou garážovku vyberou těm nebožákům, kteří tam zůstali, na další dva roky.

Toto tvrdím od začátku, ale Slavík je stejný *****ček, jako Sagan, tak to dopadlo, jak to dopadlo.
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka