Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod blackwork 20. 1. 2022 09:24

Jak jsem čekal tak to byla zase nějaká jejich chyba která mi vzala naštěstí jen 30 minut. Poslali původní fakturu kterou jsem nezaplatil jelikož jsem měl přeplatek ze záloh a naopak mi vraceli vzájemným zápočtem ... >:-(
na infolince mrtvo asi dlouhej kouř a kafe - bych to liskal ... 8-)
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 2. 2022 10:32

Vypadá to, že Litfin vytvořil skořápku LitFin SPV 3, s.r.o. prostřednictvím které vybere od ex-klientů Skautské Energie osobní a další údaje a pak teprve pošle návrh smlouvy za 25% provizi. Může zde někdo hodit tu smlouvu pak veřejně? Zajímal by mne její obsah. Samozřejmě bez osobních údajů.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 2. 2022 12:30

Vůbec se v tom nevyznám a nevím co takové připojení se k hromadnému uplatnění nároku na náhradu škody od Kolibřík Energie pro nás bývalé klienty této firmy znamená a co všechno je pro to třeba udělat tak aby to mělo nějaký význam. Stačí pouze se do toho zapojit (asi zaregistrovat), dodat potřebné doklady (asi faktury nebo vyúčtování) a o vše se pak postará už firma LitFin? Nerad bych dokládal nějaké důkazy ohledně výše škody a chodil po soudech na možná druhý konec republiky na nějaké soudní jednání. Vůbec se v něčem takovém nevyznám a tak bych nerad řešit z mého pohledu nějaké komplikované záležitosti s asi nejistým výsledkem. Má vůbec význam do toho jít? Jaký máte kdo na to názor?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Simas01 21. 2. 2022 12:31

Zrovna dnes vysel clanek na idnes.cz ze LitFin nekomunikuje a ze se vic lidi obraci na penizezbohemky.cz. Ti chcou jen 10%. Tak ted nevim.
Simas01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 2. 2022 12:47

My jsme ale lidi z kolibříka a rádi bychom dostali peníze z kolibříka a ne z bohemky.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 2. 2022 12:51

vlazy: Tohle vše by mělo jít vyčíst z té smlouvy, kterou si zuby nehty drží dokud jim neposkytneš veškeré osobní údaje a údaje k odběrnému místu. Zkoušel jsem z nich tu smlouvu dostat, ale odmítají ji vydat.

Já to chápu tak, že půjde o smlouvu o "postoupení pohledávky", protože s hromadnými žalobami to v ČR skutečně není tak divoké jak novináři proklamují na Seznamu a spol..
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 21. 2. 2022 12:54

@vlazy: KPS Advisory (penizezbohemky.cz) zastupují i zákazníky jiných dodavatelů energií, nejenom Bohemky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 2. 2022 13:19

Milos: Máš k dispozici návrh smlouvy od penizezbohemky.cz ?
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 21. 2. 2022 13:22

Nemám, zatím jsem se do žádného "spolku" nepřidal :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 2. 2022 13:40

Nechci strašit, ale aby tato "hromadná žaloba" nedopadla podobně slavně jako před pár lety projekt "Poplatky zpět" advokátů Tomana a Němce (kdo nepamatuje, tak šlo o žalobu na údajnou nezákonnost poplatků za správu hypotečních úvěrů vůči unijnímu právu, také jsem se tehdy zapojil). Snad všichni víte jak to dopadlo: soud to smetl a na klientech zůstaly náklady na úhradu nákladů řízení v jednotkách tisíc na osobu (přesněji na jednu žalovanou hypotéku), přišla soudní výzva k jeho úhradě a hotovo. Mně osobně tehdy naštěstí projekt Poplatky zpět tyto náklady zpětně uhradil na základě jejich veřejného příslibu, ale byl jsem jeden z mála, komu to proplatili (protože jsem byl mezi prvními, kdo se o to hned po obdržení soudní obsílky u nich přihlásil) - projekt pak po hromadném zamítání žaloby "zavřel krám", ostatní žalující klienti tedy nedostali nic a tento hromadný soud tak pro ně skončil ztrátou v jednotkách tisíc na osobu (hypotéku) za ty náklady řízení. Pokud to zde ty firmy Litfin či KPS pohnojí (projedou) podobně (a navíc bez veřejného příslibu, že náklady řízení za klienty uhradí), pak opět všem jen zbydou oči pro pláč. A že dokázání reálné ztráty a úmysl dodavatele je těžké, to snad už zde napsalo více lidí (to už ten projekt Poplatky zpět byl jistější, protože v Německu podobné soudy dopadly pro klienty dobře, u nás bohužel ne). Tedy za sebe zapojení do tohoto sporu rozhodně nedoporučuji, riziko pro klienta nikdy není nulové, ty náklady soudního řízení někdo zaplatit musí a že je to téměř vždy strana poražená je myslím nasnadě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 2. 2022 13:52

Tohle všechno by mělo být patrné z té smlouvy + zákon (postoupení pohledávky). Za sebe rovněž doporučuji ostražitost. Existuje totiž ručení postupitele za dobytnost pohledávky. Může to být další "dáreček", co nám Skauti nadělí hned po Kolibříkovi. Jen nemá tak přiléhavé ptačí jméno (prozatím).

Taky by mne zajímalo kolik z těch 25% od Litfinu jde pak ke Skautům jako "dohozné". :nenapadne

Nebylo by špatné sehnat ty smlouvy a buďto se najde někdo ochotný na právní rozbor, nebo to můžeme zkusit poposunout třeba kolegům z dTestu.

Již zmiňovaná entita LitFin SPV 3, s.r.o. s 10 tis. Kč základním kapitálem a podmíněné zaslání smlouvy působí opravdu důvěryhodně. :pozor
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 2. 2022 14:06

minarjo píše:Pokud to zde ty firmy Litfin či KPS pohnojí (projedou) podobně (a navíc bez veřejného příslibu, že náklady řízení za klienty uhradí), pak opět všem jen zbydou oči pro pláč.
V tom e-mailu který dnes Skautská energie rozeslala píšou, že "Řešení, které jsme zajistili, je pro zákazníky bezplatné. Všechny advokáty i soudní poplatky hradí LitFin.". Na kolik se tomu dá věřit to ale nedokážu posoudit. V případě, že by firma LitFin neuspěla tak by mohlo být zajímavé jestli by to všechno byli ochotní nebo schopni uhradit tak jak to slibují.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 2. 2022 14:16

Podobně se sliby to bylo u Poplatky zpět také. Ale zde jsem nepsal o poplatcích souvisejících s podáním žaloby na soud (ano ty mohou uhradit), ale o poplatku, který vyměří soud těm, kteří se zúčastnili a prohráli (úhrada nákladů řízení, advokátům vítězné strany atd), a na tom projekt Poplatky zpět skončil - když to soud začal lidem na základě prohry u soudu účtovat a rozesílat (přesněji to nebyl přímo soud, ale firma zastupující advokáty protistrany, tedy příslušné žalované banky, kteří mohli náklady řízení dle usnesení soudu vyúčtovat), tak pár lidem vyplatili (naštěstí i mně) a pak zabalili krám a projekt ukončili. U mě tedy náklady cca nula (když nepočítám poštovné při zaslání dokumentů), u většiny ostatních kolem pěti tisíc Kč.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 2. 2022 16:10

Tady by to mohlo být ještě horší. Avizovali již zmiňované postoupení pohledávky, což je něco jiného než zastoupení o kterém píše minarjo. Vzhledem k tomu, že spamují už i SMSkama počítám, že z toho pro Skauty bude určitě nějaká pěkná provize.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod JumpingJackFlash 21. 2. 2022 18:56

Zcela klíčové bude info, jestli se dá/bude žalovat i Armex v čele se zmr.dem Saganem, nebo jestli to je sólo akce jen na Kolibříka. Pokud by to měl být jen Kolibřík, tak to asi nebude mít příliš valný význam a bude to jen akademické cvičení. V téhle skořápce už bude zřejmě leda úplné ho.vno, a ne 750 míčů až třeba 1 miliarda, jaké by mohly být škody způsobené klientům. Čímž se oklikou vracíme k tomu, jaký byl Slavík trotl, když nejenže nepodepsal s Yello, ale ještě se nechal oblafnout i podruhé a nepodepsal ani s Armexem, ale jen s garážovkou Kolibříkem. Celá tahle současná akce, kdy chce něco složitě a nejistě vymáhat, je v podstatě jen snaha, aby se neřeklo, že nic nedělá a zoufalý pokus příliš pozdě žehlit své předchozí faily. Musel bych se opakovat, co už jsem tu před časem napsal, ale Skauti skutečně zcela neomylně pos.rali úplně vše, co při výběru dodavatele po.s.rat šlo. Hrůza. PS: Operativní info, jestli je tu nějaký opozdilec, který ještě nestihl podepsat včas ten ČEZ, kam asi většina přešla, tak má další pech navíc. Od února totiž ČEZ nebere na staré smlouvy, ani na neurčito, ale na úplně nové tarify, kde je to ještě o desítky procent dražší. Přičemž na předchozí výhodnější tarif na neurčito vás převedou nejdřív po roce na novém vyšším tarifu, a to se vyplatí...
Naposledy upravil JumpingJackFlash dne 21. 2. 2022 19:11, celkově upraveno 2
JumpingJackFlash
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka