Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rejca 18. 3. 2022 07:56

Situace je natolik bezprecedentní a neočekávaná, že se mluví i o problémech Pražské plynárenské a. s...

Nemyslím si, že jakákoliv žaloba uspěje. Kdybych nepřešel ke skautům, tak by byl u MND, tam bych měl teď ještě větší ceny, než mám po konci skautů...
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 18. 3. 2022 09:25

Já na to kašlu. Paradoxně vlastně krach Skautů se pro mne ukazuje jako výhodný. Sice to byly nervy, ale mám fix na tři roky u Čezu. Otázka jestli ten fix vzhledem k současné i budoucí situaci dodrží.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 3. 2022 10:34

Já na to kašlat nechci, protože se chovali jako ***** a ještě se nám klientům SE vysmáli. Ale chci mít jistotu, že když to neklapne tak mě to nebude nic stát. Moje ztráty na 2 odběrných místech budou kolem 20 litrů a za těch 25% by mi to stálo. Ted buď odepíšu 100% z těch 25 litrů a nebo 25% když to klapne a nebude mě to stát ani korun ikdyž to neklapne. To mi přijde jako dobrý byznis.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rejca 18. 3. 2022 11:00

Bylo to tvrzení proti tvrzení. Kolibřík psal, že už věděl dopředu, že je to neudržitelné, ale Skauti nechtěli věci řešit.

Místo toho doporučovali a doporučují SPOT, který může chtít jen blázen... A kolik takových lidí na to přišlo? A jaké budou nedoplatky, až přijde vyúčtování?

Nic není černobílé, nechci se nikoho zastávat, ale obě firmy budou mít svůj díl viny a rozhodující situace ve světě.

Jestli chce někdo žalovat, ať žaluje, ale měl by být připraven i na to, že každá sranda něco stojí a primární odpovědnost nebude na zastupující firmě, ale na něm. Protože vždy tam může být nějaká klička či zádrhel.
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andreasbaader 18. 3. 2022 11:00

bado píše:Já na to kašlu. Paradoxně vlastně krach Skautů se pro mne ukazuje jako výhodný. Sice to byly nervy, ale mám fix na tři roky u Čezu. Otázka jestli ten fix vzhledem k současné i budoucí situaci dodrží.

Jestli fix nedodrží ČEZ, tak už nikdo.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 18. 3. 2022 11:23

Co kdo tvrdí je mi jedno. Pro mě je důležité fakta co jsem měl ve smlouvě a tu nedodržel Kolibřík.

Čez mít problém nebude, pokud vůbec nějaký plyn bude. Díky krachu Kolibrka jsem u nich fixoval v prosinci také na 3 roky do konce roku 2024 za supr cenu pro stálé klienty čezu (návod Satan) tak snad ty turbulence do té doby ustanou. :hm
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 3. 2022 18:32

rejca píše:Situace je natolik bezprecedentní a neočekávaná, že se mluví i o problémech Pražské plynárenské a. s...

Můžete teď lidem garantovat dodávky plynu?
V současné době je pro domácnosti zásoba dostatečná, takže do konce topné sezony se obávat nemusí.
Naším úkolem je postarat se o domácnosti v Praze. Jsme primárně městská firma vlastněná hlavním městem. Naším úkolem je zajistit stabilní dodávky plynu pražským domácnostem a organizacím v Praze.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... e-40389392
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 3. 2022 06:54

V podstatě se dá řict ,že pan Sagan správně odhadl bezprecedentní růst cen energii na roky 2023 a 2024 a umožnil nám svým ohleduplným ukončením dodávky pro rok 2022 zafixovat nízké ceny na roky 2023 a 24 :) nechápu proč chce někdo toho lidumila žalovat.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 3. 2022 07:09

Takže on už v té době věděl, že Putin zaútočí na Ukrajinu? Kam se na něj hrabou všechny rozvědné služby?
:hm
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 3. 2022 09:50

Tak Ukr už to hlasili loni někdy v řijnu listopadu že útok začne po vánocích.
https://refresher.cz/106513-Rusko-pred- ... ske-sluzby
Ale Sagana jsem samozřejmě myslel ironicky.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 3. 2022 15:49

jjrr: ano vsak i zde clovek s nickem neosobne vedel, psal tu jasne ze nas ceka 30x horsi krize!
viewtopic.php?style=2&f=305&t=1288949&start=990
na dezinformacnich webech lidi vedeli davno
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bufalobil1 21. 3. 2022 09:53

bufalobil1 píše:No mě se to nezdá. Smlouvu o podstoupení pohledávek bych měl podpsat se společností LitFin SPV 3 s.r.o základní kapitál 10 litrů.

Bod 6)
Postupník je oprávněn vypovědět Smlouvu s okamžitým účinkem po doručení písemného oznámení o ukončení Postupiteli, pokud je Nárok částečně nebo zcela nevymahatelný nebo pokud má dle názoru Postupníka vymáhání Nároku malou šanci na úspěch. Postupník je povinen informovat Postupitele nejméně 30 dnů před výpovědí Smlouvy o skutečnostech, které byly rozhodující pro její ukončení a výrazně snížily šanci na úspěšné vymožení Nároku (např. zamítavé rozhodnutí soudu v daném nebo obdobném případě, znalecký posudek). Náklady (ať již soudního řízení, či jiné) do té doby vzniklé postupem Postupníka při vymáhání Nároku nese Postupník svým nákladem a budou-li uplatňovány vůči Postupiteli třetími osobami, zavazuje se mu je obratem k výzvě Postupitele uhradit.

Co když to postupník zabalí , klekne a na mojí výzvu uhradit něco třetí straně se vykašle.

-- 17. 3. 2022 12:35 --

https://www.startupjobs.cz/newsroom/lit ... udni-spory

zatím jsou asi v mínus eséroček mají založeno asi 10 pro různé spory předpokládám, že když jim to klekne tak to zavřou a ručí těmi 10 litry.
Nevím nejsem odborník třeba se pletu ,ale stejně by mě zajímal odhad možných nákladů takového sporu.

Tak jak to vidíte? Nikdo nic? Tak ještě jednou.
Já postoupím svojí pohledávku za 25% z ceny LitFinu a ten se bude soudit. A když to klapne já dostanu 75%. Když to neklapne, tak nechápu proč by na mě jakákoli třetí strana uplatňovala nějaké náklady? Z jakého titulu? Já se přece nesoudím.

Poplatkyzpet byl jiný případ tam to nebylo formou postoupení pohledávky.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zvirek 21. 3. 2022 10:38

bufalobil1
přesně, dělám to stejně, sice od toho moc nečekám, ale aspoň je snad trochu potrápí.
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 3. 2022 11:30

No v tom případě by asi nemusel do smlouvy psát, že hradí pouze náklady do okamžiku odstoupení od smlouvy.
;-)
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dave_no 21. 3. 2022 12:49

Hromadné žaloby neexistují, takže podle mého bude za každého zvlášť žaloba, nebo minimálně bude více žalobců v jedné, a pak se může stát, že soud bude chtít poplatky za jednotlivce. Nebo se bude soudit LitFin svým jménem? Pak by to bylo v pořádku a nemuselo by nic dalšího hrozit.
dave_no
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka