Tak 30. listopadu už by třeba letos bylo pozdě
Tady to funguje poněkud jinak:
Jsou tu 2 věci:
- plná moc pro Terra, která je na dobu neurčitou
- smlouva s dodavatelem, která je vždy na dobu určitou do 31.12. a podepisuje jí Terra za odběratele.
Jde tedy o to, kdy Terra za mě uzavře smlouvu u dodavatele na další rok
Takže když Skaut oznámí nové ceny na další rok, tak nevím, za jak dlouho uzavřou novou smlouvu s dodavatelem mým jménem... Ano, doufám, že bude dost času, ale nevím, zda je nastaveno nějaké pravidlo termínů... Letos mi např. poslali podepsaný dotatek smlouvy s dodavatelem na další rok někdy koncem listopadu a dodatek je datovaný 15.11. Takže nějaký čas tam byl, ale nevím, zda to bude 15.11 vždy nebo ne...
Teoreticky, když oznámí v září, že na další rok bude dodavatelem někdo a cena nějaká, tak můžou za mě podepsat smlouvu hned ten den.... Já můžu sice plnou moc odvolat, ale pokud už mezi tím oni podepsali novou smlouvu nebo dodatek na další rok, tak mám problém... Pokud by šlo o nového dodavatele, předpokládám, že je tam asi ještě nějaká možnost odstoupit pak od smlouvy (jde v podstatě z pohledu zákona o změnu dodavatele), ale pokud to zůstane jako letos u stejného dodavatele a jen se podepíše dodatek, tak asi těžko. V dotatku je jasně dána cena (ceník Skautu je přílohou) a doba určitá od 1.1. do 31.12 bez prolongace.
Proto mě zajímalo, zda mají Skauti nějaký stanovený termín mezi oznámením cen a podpisy smluv s dodavatelem... Nikde jsem to nenašel. Dokážu se přizpůsobit i této nejistotě, ale zajímalo mne to...