Náhrada za skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 26. 9. 2018 20:41

Taky jsem k EONu přešel kvůli výhodné nabídce na dobu určitou. Nejdřív mi pár měsíců před koncem volali, že pro mě mají super nabídku a abych souhlasil s přechodem na nějaký "ještě výhodnější" nabídku - odsouhlasit po telefonu jsem to odmítl, nechal si to poslat a s díky odmítl. Před výpovědí jsem se s nimi pak pokoušel domluvit na nějakých rozumných cenách - bez výsledku. Pak jsem podle smlouvy vypověděl, poslali dokonce potvrzení o přijetí výpovědi a pak stejně převod k novému dodavateli s nějakým vymyšleným důvodem zablokovali a poslali mě radostný dopis o prodloužení o další rok. Řekl jsem jim, co si o nich myslím, obrátil se na ERÚ po dalších pár měsících mě nakonec pustili.
Takže to chce stejně jako u BE extrémní opatrnost a nenechat se nachytat jako (asi) většina.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod jichaj 27. 9. 2018 06:57

jo, to muzu potvrdit... par let zpet jsem od nich taky nemohl jen tak lehce odejit..
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Taki 27. 9. 2018 07:40

Markil píše:Na EON už budu moci dát také doporučení, kdyby někdo potřeboval. Odměnu rozdělíme 50/50. Ale nechci to brát Takimu, který to objevil, takže pokud to ještě může (nevím, jaký je limit) a chce zařizovat, má přednost ;-)

Obracejte se klidně i na markila.. ;-)
Limit není..
Stejně je otázka, jak to dopadne, když podle podmínek to není soudně vymahatelné.
Myslím ale, že to dopadne podobně jako u těch reklamací kartiček se slevou 500 Kč do Datartu, nakonec všem přišly, někomu vícekrát :-D

jichaj píše:jo, to muzu potvrdit... par let zpet jsem od nich taky nemohl jen tak lehce odejit..

Ja v tomto smeru tedy s e.onem nikdy problem nemel.. Ale treba zase nekdo nemel problem s Bohemkou. Asi se to neda pausalizovat (i kdyz, kdyz jsem se bavil po telefonu s pani s ERU /kam jsem dal podnet na BE/, tak mi potvrdila, ze u teto spolecnosti maji hodne stiznosti)

res judicata píše:To nevim, co delate? Ja uz vystridal tolik dodavatelu, menil jsem je snad kazdy rok, abych mel nejlevnejsi elektrinu, vzdy to slo bez problemu a vetsinou to za me vyridil novy dodavatel.

Spíše co dělají Ti noví dodavatelé, kterým dáš plnou moc.. Asi je lepší si to vypovídat sám a s novým dodavatelem řešit jen novou dodávku
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 27. 9. 2018 09:05

Ve výpovědi to nebylo, tu jsem jim dal sám a i dostal potvrzení, teprve pak to všechno dostal nový dodavatel.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 27. 9. 2018 10:06

tak eon je třeba stihnout zhruba do 15.10. odeslat podepsaný smlouvy, bude nový ceník , zatím jsem si objednal variant pro duben 2018. je hlavně potřeba k tomu přiložit akceptaci výpovědi stávajícího dodavatele, případně akceptaci výpovědi plné moci u Skauta.
Aby to do 19.10. stihli na eonu vyřídit a zaevidovat. jinak už vám tam daj novou smlouvu a novej dražší ceník asi jak tu někdo psal variant pro říjen 2018.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 28. 9. 2018 00:17

Co se myslí akceptací výpovědi stávajícího dodavatele? EON mi poslal návrh smlouvy a zřejmě plnou moc (už si nepamatuju přesně), k tomu jsem jen přiložil výpis stávající smlouvy s ČEZem a toť vše. Snad to proběhne dobře, nic víc se po mně nechtělo a výpověď by snad měl vyřídit EON.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 28. 9. 2018 08:53

To jako skrz bonus 1500Kč u Eonu, tu takhle vyvádíte, pochopil jsem to správně? Nebo je Eon výrazně levnější než Skaut? U např. dvojsazbových tarifů se spotřebou kolem 3-4-5MWh?
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 28. 9. 2018 09:38

Tak já hlavně nejsem u Skautů, já odcházím z ČEZu, kde platím 51k ročně a volím mezi EON za 43k ročně + 1500 bonus nebo Skauty za 45k ročně. Kdybych byl smluvně zavázaný u Skautů, tak bych to až tak neřešil, trojka ročně je mi jedno, ale když musím přejít tak jako tak a volím mezi úsporou 9k nebo 6k, tak si vyberu toho levnějšího.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neosobně 28. 9. 2018 14:06

Dneska se nejvíce vyplatí mět v rodině či u velmi dobrého kamaráda řidiče nákladáku s hydraulickou rukou a podmazat revírníka či protislužbou oplatit a kácet si vesele listnáče "postižené kůrovcovou kalamitou smrků" :D :D :D Jen je třeba opravdu velký pozemek na skladování stovek kubíků takového "legálního kůrovcového" tvrdého dřeva...Znám z okolí takové "podnikatele privatizátory"
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 28. 9. 2018 14:53

res judicata píše:Tezis crypto nebo co? To by se ti vyplatilo koupit auto na el. pohon a ziskat tim tu jejich specialni sazbu pro elektromobily ne?

Normální moderní RD 300 m2, roční spotřeba kolem 18 MWh. Mně nepřijde 3500-4000 měsíčně nákladů za komplet energie jako nějaký mega náklady za třípodlažní RD. To bych řekl, že většina lidí v bytech platí víc :D V bytě 80 m2 jsem platil kolem 4000 za teplou vodu, topení a elektřinu, takže teď jsem v RD spíš ještě ušetřil.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 28. 9. 2018 22:27

audiobullys píše:tak eon je třeba stihnout zhruba do 15.10. odeslat podepsaný smlouvy, bude nový ceník , zatím jsem si objednal variant pro duben 2018. je hlavně potřeba k tomu přiložit akceptaci výpovědi stávajícího dodavatele, případně akceptaci výpovědi plné moci u Skauta.
Aby to do 19.10. stihli na eonu vyřídit a zaevidovat. jinak už vám tam daj novou smlouvu a novej dražší ceník asi jak tu někdo psal variant pro říjen 2018.

Když už se telefonicky domluvíte a EON pošle smlouvu k podpisu, tak je v ní smluvně uvedený ceník. Takže pokud smlouvu podepíšeš a pošleš zpět, nemůžou dát jiný ceník, i kdyby mezitím přišli s novým... Maximálně by se mohlo teoreticky stát, že smlouvu pak nepodepíší oni a smlouva nevstoupí v platnost, ale to je dost nepravděpodobné. Dávají 10 dní na podpis a odeslání zpět, takže kdo to pošle v tomto termínu, neměl by mít problém.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 28. 9. 2018 22:38

Taki píše:
Obracejte se klidně i na markila.. ;-)
Limit není..
[/quote]

Pokud není limit, tak máš přednost... Moje nabídka je jen záložní, kdyby to nešlo přes tebe.
Dopadnout by to snad mělo. Aspoň mě to také tvrdila.

res judicata píše:To nevim, co delate? Ja uz vystridal tolik dodavatelu, menil jsem je snad kazdy rok, abych mel nejlevnejsi elektrinu, vzdy to slo bez problemu a vetsinou to za me vyridil novy dodavatel.

S rušením Bohemia Energy mám zkušenost ze širší rodiny. Spadli tam s Right Power. Smlouva na dobu neurčitou, výpověď nového dodavatele v BE neakceptovali bez vysvětlení a odmítli sdělit proč, že to sdělí jen odběrateli. Takže dotaz od po odběratele. 3 týdny čekání na odpověď, sdělení, že smlouva je na dobu určitou. Pak dosahování, že ne, že uzavírali smlouvu na dobu neurčitou. BE chtěla kopii. Pak po delší době odpověděli, že to sice ano, ale později se to změnilo dodatkem. Žádost o kopii dodatku z BR, opět asi dva týdny čekání, a pak přišel poštou dodatek, který byl údajně podepsán před 2 lety a jeho jediným smluvním ustanovením bylo, že se smlouva mění z doby neurčité na dobu určitou na 3 roky s automatickou prolongací vždy o 3 roky. Na argument, že o této smlouvě odběratel nic neví a podpis je evidentně úplně jiný a falešný a že neví, proč by vůbec někdo takovou věc jen tak bezdůvodně dobrovolně uzavíral, když za to nic nedostane, BE ani nereagovala. Než to nějak složitě řešit a domáhat se neplatnosti dostatku, rozhodli se necelý rok počkat a dodržet tedy tu falešnou smlouvu. Na dotaz, k jakému datu lze tedy smlouvu ukončit, BE po další době čekání sdělila datum, to bylo posláno novému dodavateli, který k němu smlouvu vypověděl. Odpověď BE, výpověď neakceptujeme, důvod opět odmítli sdělit, že jen odběrateli. Takže další kolečko a další týdny. Jako důvod si tentokrát vymysleli, že byl uveden nesprávný datum ukončení. Na argument, že to datum určila sama BE a že odpovídá té 3 leté smlouvě už nereagovali. Takže e-maily a telefonáty, tam jen odbytí, že to zaurgují, ale přepojit na kompetentní lidí nemůžou atd atd. Už jsme i hrozili, že to budeme řešit přes ERU, stejně už žádná reakce z BE nebyla, jen asi za měsíc, se ozval nový dodavatel, že najednou přišlo přehodnocení z BE a že tu výpověď akceptovali. Celé se to táhlo dlouhé měsíce stálo ti čas a nervy a byli tam skoro o rok déle, než chtěli. Za tu falešnou smlouvu ale asi nemohla BE, to se asi muselo stát ještě v Right Power, to byla ještě jejich smlouva. Nicméně bezdůvodné zdržování a neochota BE je z toho taky zřejmá a snadno se díky ní dá prošvihnout termín na výpověď a prolongací smlouvy. Kdyby to náhodou nevypovědi skoro rok před výročím, ale třeba jen 3 měsíce před řádným termínem, tak se ta smlouva díky zdržování prodloužila... Myslím, že se to celé táhlo asi 5 měsíců, než přišla akceptace.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 29. 9. 2018 10:57

res judicata píše:No nevim, dvoupodlazni RD a platime zalohy 1500 Kc mesicne za elektrinu, pritom jsou ty zalohy o cca 400 Kc nadsazene, protoze pri rocnim vyuctovani jeste nekolik tisic Kc vraci.

Jako fakt včetně topení, teplé vody atd.? To jsi úkaz, protože já 1500 propálím jen počítačem a svícením určitě :)
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 9. 2018 17:34

Mr.scully: elektrinou netopim, pouze sviceni + provoz veci v domacnosti a stejne mam spotrebu 7 MWh. Nechapu, jak nekdo muze mit zalohy mesicne 1400, to by mi nestacilo ani na tu elektrinu :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 30. 9. 2018 08:32

Mám také D25d sazbu a VT jsem stáhnul na 365kW, šlo by jistě i níže. NT je problematičtější, jede na něj bojler, ostatně ohřev vody je v drtivé většině domácností největší žrout. I tak se lze dosatat na 3 MW i pod. Pohotovostní režimy elektroniky a kuchynských spotřebičů žerou také v součtu až stovku-y kW ročně. Sporák jedině s plotnama na plyn.
redhaven
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka