Taki píše:Obracejte se klidně i na markila..
Limit není..
[/quote]
Pokud není limit, tak máš přednost... Moje nabídka je jen záložní, kdyby to nešlo přes tebe.
Dopadnout by to snad mělo. Aspoň mě to také tvrdila.
res judicata píše:To nevim, co delate? Ja uz vystridal tolik dodavatelu, menil jsem je snad kazdy rok, abych mel nejlevnejsi elektrinu, vzdy to slo bez problemu a vetsinou to za me vyridil novy dodavatel.
S rušením Bohemia Energy mám zkušenost ze širší rodiny. Spadli tam s Right Power. Smlouva na dobu neurčitou, výpověď nového dodavatele v BE neakceptovali bez vysvětlení a odmítli sdělit proč, že to sdělí jen odběrateli. Takže dotaz od po odběratele. 3 týdny čekání na odpověď, sdělení, že smlouva je na dobu určitou. Pak dosahování, že ne, že uzavírali smlouvu na dobu neurčitou. BE chtěla kopii. Pak po delší době odpověděli, že to sice ano, ale později se to změnilo dodatkem. Žádost o kopii dodatku z BR, opět asi dva týdny čekání, a pak přišel poštou dodatek, který byl údajně podepsán před 2 lety a jeho jediným smluvním ustanovením bylo, že se smlouva mění z doby neurčité na dobu určitou na 3 roky s automatickou prolongací vždy o 3 roky. Na argument, že o této smlouvě odběratel nic neví a podpis je evidentně úplně jiný a falešný a že neví, proč by vůbec někdo takovou věc jen tak bezdůvodně dobrovolně uzavíral, když za to nic nedostane, BE ani nereagovala. Než to nějak složitě řešit a domáhat se neplatnosti dostatku, rozhodli se necelý rok počkat a dodržet tedy tu falešnou smlouvu. Na dotaz, k jakému datu lze tedy smlouvu ukončit, BE po další době čekání sdělila datum, to bylo posláno novému dodavateli, který k němu smlouvu vypověděl. Odpověď BE, výpověď neakceptujeme, důvod opět odmítli sdělit, že jen odběrateli. Takže další kolečko a další týdny. Jako důvod si tentokrát vymysleli, že byl uveden nesprávný datum ukončení. Na argument, že to datum určila sama BE a že odpovídá té 3 leté smlouvě už nereagovali. Takže e-maily a telefonáty, tam jen odbytí, že to zaurgují, ale přepojit na kompetentní lidí nemůžou atd atd. Už jsme i hrozili, že to budeme řešit přes ERU, stejně už žádná reakce z BE nebyla, jen asi za měsíc, se ozval nový dodavatel, že najednou přišlo přehodnocení z BE a že tu výpověď akceptovali. Celé se to táhlo dlouhé měsíce stálo ti čas a nervy a byli tam skoro o rok déle, než chtěli. Za tu falešnou smlouvu ale asi nemohla BE, to se asi muselo stát ještě v Right Power, to byla ještě jejich smlouva. Nicméně bezdůvodné zdržování a neochota BE je z toho taky zřejmá a snadno se díky ní dá prošvihnout termín na výpověď a prolongací smlouvy. Kdyby to náhodou nevypovědi skoro rok před výročím, ale třeba jen 3 měsíce před řádným termínem, tak se ta smlouva díky zdržování prodloužila... Myslím, že se to celé táhlo asi 5 měsíců, než přišla akceptace.