Prominutí DPH u plynu a elektřiny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 14. 12. 2021 14:49

Tak sem vyfot “fakturu” + cenik.

On uz to to nekdo vysvetli. Pokud jsi hradil zalohy v listopadu a prosinci nebo je doplatek (DUZP) v tomto obdobi, tak ma byt DPH prominuti.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod abyx 14. 12. 2021 15:06

Každý v DPI, kdo nespěchal se zálohou už v říjnu a nechal to na listopad a prosinec a bude mít vyučtování do konce roku, což je myslím případ většiny, má podle mne slevu 17,3 % (sleva proti ceně s DPH 21%). Což si myslím, že není až tak špatné.
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D.roak 14. 12. 2021 21:24

fdaktura za DPI u čezu. vystavena spravně bez DPH
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 15. 12. 2021 02:28

Vsak tam vidis DPH 0 nebo cena bez a s dph identicka…

Tady dph je ale nevidime duzp ani co je to za listinu (konecne vyuctovani nebo zaloha nebo neco jineho) https://postimg.cc/ykF5jFSR
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lexx 15. 12. 2021 07:06

Včera dorazila faktura od DPI ČEZ, v pořádku:
dpi čez.png
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 15. 12. 2021 13:06

tak s tím snad nemohl nikdo soudný počítat ...
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod k41ous 15. 12. 2021 13:57

Ahoj,

na webu ČEZ jsem narazil na článek, který se věnuje prominutí DPH u energií za 11-12/2021 (https://www.cez.cz/cs/dph) a na konci toho článku jsou i odpovědi na otázky týkající se zaplacení záloh dopředu. Myslím, že to tu ještě nebylo a potvrzuje to očekávání, že by u jakýchkoliv záloh zaplacených v prosinci mělo být DPH prominuto také.

1.PNG
1.PNG (9.7 ) Zobrazeno 4635 krát

2.PNG
k41ous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 15. 12. 2021 14:58

vpe píše:Vsak tam vidis DPH 0 nebo cena bez a s dph identicka….
Tady dph je ale nevidime duzp ani co je to za listinu (konecne vyuctovani nebo zaloha nebo neco jineho) https://postimg.cc/ykF5jFSR

To je PPAS faktura, jedna se o konecnou fakturu za rezim DPI.
Tedy komplet spotreba plynu, naklady spojene za tento plyn ktery jsem pouzival dle faktury od 19.10.2021 - 09.11.2021.
Vic k tomu neni, jedna se o kompletni fakturu, kde jsem jen umazal cislo plynomeru a takove ty udaje jako adresa. Zalohy zadne PPAS nevystavilo, jelikoz tam potom uz se preslo na normalni smlouvu, kde uz pochopitelne zalohy jsou.
Mel jsem ale za to ze DPH a odpusteni se tyka pouze tohoto rezimu tj kdy dostanu vyuctovani.
Novy rozpis na bezne smlouve co ted koukam ani zadne dph nema, jen pouze uvedene zalohy, obdobi, castku za mesic.

U elektriky - PRE to treba vubec nezjistis, to prisel jen dopis s tou castkou jako za rezim DPI a zaplatit 2x zalohu.
Takze DPH vubec nevyctu. Komunikace bohuzel moc neni, zase jedine tam volat jak za krale klacka.
V online systemu to nenajdes a email to uz dnes nefrci.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Luke_ 25. 12. 2021 21:52

Zkouseli jste nekdo si navysit v CEZ online zalohu?
Ja jsme zkusil v prosinci zvysit, jde to pouze k nejblizsimu datu splatnosti dle kalendare, coz je u mne 3.1.2022, probehlo to ok.

Pak jsem mel v umyslu v ramci CEZ online zaplatit vsechny zalohy, ktere tam mam s vyssi zalohou, pomoci mimoradneho zaplaceni behem prosince, ale narazil jsem.

Prestoze ve vypisu odberneho mista vidim novou vyssi zalohu, pri akci zaplaceni online se tam nacte ta puvodni.

Jinymi slovy v menu Faktury a platby + ty u kterych je nezaplaceno dat pridat k platbe je porad stara castka zalohy i u vsech budoucich plateb.

Kdyz dam Odberna mista a kartu plan zaloh, tak tam mam za nezaplacene mesice uz tu vyssi sazbu, kterou jsem nastavil. Bohuzel ale, kdyz odskrtam vsechny budouci zalohy a klidnu v teto stejne karte na odkaz "zaplatit online", ktery se objevi az po zaskrknuti jedne z plateb, tak stejne se to v kosiku prepocte na puvodni vysi platby a nezohledni to novou sazbu...jak to obejit? :-)
Luke_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 25. 12. 2021 22:56

Je potřeba myslím počkat do druhého dne, pak se to nějak aktualizuje a nabízí ty zvýšené částky i k zaplacení. Taky jsem na to narazil.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 12. 2021 08:08

Ano tyto věci (jako generování záloh, faktur) se v ČEZ online aktualizují typicky přes noc. Dost možná je třeba noc z/na pracovní den a pak to současné svátky brzdí. Počkej případně do pondělí resp. noci na úterý, pokud to teď ještě není vše aktuální.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod kafcha 26. 12. 2021 10:51

asi to jiz tady padlo, ale trosku se v tom ztracim, tak se explicitne zeptam

pokud do konce roku poslu cezu jednu castku na zaplaceni vsech jiz vystavenych zaloh, tak se tato castka pouzije na zaplaceni zaloh a zaroven se zauctuje bez dph, tudiz usetrim na vyuctovani 21% ?
kafcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cinematic 26. 12. 2021 12:15

cinematic
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka