PRE & PPAS (+distribuce + měření)

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mrusnok 16. 3. 2024 10:01

Zkouším PPAS poprvé. Výpověď jsem si podal sám a přeposlal jim její akceptaci od stávajícího dodavatele. Tak doufám, že PPAS zahájí dodávky včas, abych neměl neoprávněný odběr, když jsou údajně tak neschopní.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 16. 3. 2024 10:53

No jo jenže to byli samý malý dodavatelé, na PPAS je teď nával, jelikož je to jediný velký dodavatel s konkurenceschopnými cenami a lidi už nechtějí příliš riskovat s neznámými dodavateli. Základ je vypovídat smlouvu sám, a to platí všude, jde o jeden mail navíc. Mě stihli připojit asi 6 dní po termínu, takže v normě. A jednání PPAS je velmi transparentní na rozdíl od PRE, kde se vyvázat je očistec. Konec smlouvy najdeš v jejich portále pod smlouvou, od tohoto data můžeš být jinde, když jim to oznámíš asi 6 týdnů předem.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 7. 2024 23:20

PRE ma udajne ted tarif Klasik 24 ale na webu to nikde nevidim, zatim co udajne po emailu lze sjednat. Zkousel nekdo?

Elektrika za 1 MWh
PRE 2640 bez dph a 3194czk s dph, D02d, VT, 1x25A
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M4Touch F1 29. 8. 2024 10:12

Když mi končí koncem listopadu u PPAS roční fixace, musím to nějak vypovídat (třeba aby to automaticky neprodloužili)?
M4Touch F1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pulmann 29. 8. 2024 10:16

To asi končí jen fixace. Smlouva nejspíše běží dál, pokud nebyla sjednaná na dobu určitou. Což asi nebyla, to oni nedělají. Po skončení fixace dají jiný ceník.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 29. 8. 2024 10:49

pokud chceš přejít jinam tak ano, nejpozději 6 týdnů před koncem fixace
po konci fixace obvykle přechází na ceník Standard, mě už nabídli jejich FIX na 2 roky 5/24
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod eur.martin 30. 8. 2024 21:11

Jak řešíte u PRE mimořádnou fakturaci,
pokud na webu mají informaci, že mimořádnou fakturaci provádějí pouze pro odběrná místa, která se nacházejí na území hlavního města Prahy a Roztok u Prahy?*1

Je možné toto obejít, pokud o mimořádnou fakturaci požádám u distributora přes jejich aplikaci "EG.D Distribuce24"?

Děkuji za vaše zkušenosti.

*1 "Mimořádná fakturace
Vystavení faktury za elektřinu mimo termín běžné fakturace. Služba je určena pouze pro odběrná místa, která se nacházejí na území hlavního města Prahy a Roztok u Prahy."
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yndezit 9. 9. 2024 18:44

Ppas je tak zoufalá firma.
Před létem jsem všude nastavil inkaso z účtu, místo předchozího sipa. Přes ten jejich portál.
Chvíli se nic nedělo, vše se tvářilo zaplacené, aha, říkám si, umořují vstupní bonus.
A teď, pic kozu do vazu, přijde z ničeho nic sipo poštou, na jednu elektřinu z osmi.
Bože, za co mě trestáš.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gman 6. 10. 2024 06:17

retron píše:pokud chceš přejít jinam tak ano, nejpozději 6 týdnů před koncem fixace
po konci fixace obvykle přechází na ceník Standard, mě už nabídli jejich FIX na 2 roky 5/24

Stačí jim napsat zprávu přes portál ppas?
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 6. 10. 2024 09:07

mělo by
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod tom brava 7. 10. 2024 21:33

Mám dotaz ohledně sml.podmínek ECO FLEXI od PPAS, páč si nejsem jistý: Když se zvýší cena, budu mít odstoupení provedené dle VII. bez sankce nebo se sankcí kvůli předčasnosti ukončení dle VI. ?? mate mne totiž slovíčko "či" mezi neoprávněně a předčasně...jako kdyby bylo cokoli předčasně (i když oprávněně dle VII) sankcionováno. Děkuju

V. Délka trvání závazku
1.Závazek se uzavírá na dobu určitou 24 měsíců od data uzavření Smlouvy.
VI. Sankční ujednání
2.Zákazník je povinen Obchodníkovi zaplatit smluvní pokutu za každé jednotlivé odběrné místo 5 000 Kč v případě kategorie Maloodběratel - domácnost pokud:
a) ukončí neoprávněně či předčasně Smlouvu či odběr elektřiny,
b) neumožní Obchodníkovi provedení procesu změny dodavatele elektřiny do odběrného místa.
VII. Změny smluvních podmínek
1.Smluvní strany sjednávají, že z důvodů vývoje trhu s elektřinou, změny předmětných právních předpisů (v rámci legislativy ČR či i jiných států Evropské unie, které mají vliv na konečnou cenu komodity), z důvodů provozních a technologických změn či změny situace ohledně ceny služeb a výše poplatků na poli vymáhání pohledávek, je možné, aby z podnětu Obchodníka došlo ke zvýšení obchodní cenydodávky elektřiny produktu ELEKTŘINA BEZ ZÁVAZKU, předepsaných záloh, ke změně OP nebo CNS (dále společně jen jako „změna“).
2.Obchodník je povinen Zákazníkovi změnu oznámit nejpozději třicátý den přede dnem účinnosti změny. Obchodník oznámení, ve kterém uvede konkrétní popis změny a datum její účinnosti, provede písemně. V případě, že Zákazník s navrhovanou změnou nebude souhlasit, má právo bez uvedení důvodu nejpozději desátý den přede dnem účinnosti změny vypovědět Smlouvu. V případě, že Zákazník Smlouvu platně nevypoví, dojde ke změně ve znění návrhu Obchodníka, a to s účinností stanovenou Obchodníkem v jeho oznámení.
Naposledy upravil tom brava dne 8. 10. 2024 08:14, celkově upraveno 4
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavels84 8. 10. 2024 00:08

Ta formulace není moc povedená, ale držel bych se toho, že základním zákonným předpokladem vzniku práva na smluvní pokutu je porušení povinnosti, v důsledku čehož smluvní pokutou nelze trestat výkon práva.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 8. 10. 2024 09:10

myslím, že to akorát teoretizujeme, jelikož si toho jsou vědomi a dojde spíš ke snížení ceny, jako už to proběhlo za poslední rok tuším dvakrát, než ke zvýšení
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod eskimo7 17. 10. 2024 12:15

Zdravím,
jsme nyní u ČEZu, smlouva končí 30.11. - chystám se přejít sem k PPAS, volal jsem na ČEZ, že mě zaujala konkurence a že odejdu, bouchli mi tam termín, kdy se mi ozve retenční oddělení - a to 22.10. s ještě nějakou nabídkou. S tím jsem souhlasil, uvidíme co z nich vypadne.

Můj dotaz, do kdy nejpozději můžu zažádat u PPAS o přechod k nim, aby ten přechod stihli zprocesovat?

Četl jsem tu něco o 6ti týdnech, což nevím, jestli platí pro smlouvy u PPAS, které chtějí jít jinám, nebo naopak :) Těch 6týdnů by vycházelo přávě na ten příští týden, takže nevím, jestli na to retenční vůbec čekat.

ČEZ mi řekl, že u nich to mohu vypovědět max. 2týdny před koncem smlouvy.

Díky moc.
eskimo7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 17. 10. 2024 12:21

Moje zkušenost: chtěl jsem k 30.9. skončit u Fonergy a od 1.10. začít jinde. Někdy kolem 29.8. jsem zavolal do PPAS a zeptal se jich, jestli stihnou přechod k 1.10. Řekli ano, tak jsem hned vypověděl Fonergy a sjednal si PPAS. Dne 1.10. opravdu začala běžet nová smlouva. Takže reálně to vychází cca na 4,5 týdne, ale dopředu jsem to s nima zkonzultoval. Důležité je dodat, že výpověď u Fonergy jsem si zařídil sám a PPAS tohle nemusela řešit. Věřím tomu, že zpracování na straně PPAS může být delší, pokud řeší výpověď s předchozím dodavatelem na základě plné moci.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka