PRE & PPAS (+distribuce + měření)

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tulum 17. 10. 2024 15:13

Vypovědět musíš Ty a nebo tvůj nový dodavatel nejpozději 20 dní před výročím smlouvy u stávajícího dodavatele.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod eskimo7 17. 10. 2024 15:25

Díky za odpovědi.

Nebude tedy problém, když toto vyřeším až příští týden (podle toho, jak se retenční vytáhne), pořád to bude více než měsíc před koncem stávající smlouvy.

Výpověď si dám sám, s tím počítám.
eskimo7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eskimo7 18. 10. 2024 09:43

update: tak ještě mi odepsali přímo z PPAS, dávám sem pro doplnění:

těší nás Váš zájem o naše služby. Dle novely energetického zákona mají všechny smlouvy uzavřené na dobu určitou výpovědní lhůtu 20 dní.

Pokud si podáte výpověď sám, je prostor na zpracování změny dodavatele delší a o odběrné místo si můžeme požádat 10 dní před koncem platnosti stávající smlouvy.

Pokud budeme vypovídat smlouvu za Vás, musíme obdržet žádost nejpozději 30 dní před koncem platnosti smlouvy.
eskimo7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 10. 2024 14:16

Resil nekdo aktualne, kdo ma fixnuty ele Komplet Eko Flexi s 0.- za stalou platbu (v kombinaci odebirani i plynu od PPAS), ze presel s plynem jinde a na ele mu nechali nulovy pausal?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 31. 10. 2024 15:34

Nevíte zda se převádí nevyužitý bonus do dalšího období pokud ho nevyčerpám? Na jednom OM mám 0 spotřebu. Jedná se o smlouvu ppas el. 2 roky s bonusem 3000,-
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Heroinaction 31. 10. 2024 16:07

Nemohu slíbit, že to tak bude i u tebe, ale nemusel by to být problém.

Mamka přešla k PPAS letos 1. března, zaplatila jednu zálohu a 17. března proběhlo pravidelné roční vyúčtování. Na OM byla spotřeba 0, ale ve faktuře započítali poměrnou část stálého platu + cenu distribuci a odečetli celý bonus (2500), výsledkem vyúčtování byl přeplatek 2600,- který poslali.
Naposledy upravil Heroinaction dne 31. 10. 2024 16:09, celkově upraveno 1
Heroinaction
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 31. 10. 2024 16:08

PPAS nově (od října) vyplácí odměnu přímo na bankovní účet klienta do 2 měsíců od zahájení dodávek. Neřeší to až v rámci pravidelného vyúčtování, tak jako dříve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod m.x. 11. 12. 2024 21:22

Objevil jsem toto (sub)fórum, protože jsem objevil PPAS s jejich nabídkou el. Vánoce 24. Tak kdyby tam byly výrazné zádrhele... (např. specificky oproti nejmenované konurenci, kde si můžu s jejich slavnou mob. aplikací innosvět dělat průběžné odečty, ale naštvali mě jinak)

AHA.. už to vidím v podmínkách apod., za opožděnou platbu ¼ tisíce, za předčasnou výpověď (bez ohledu kolik zbývá), nebo dokonce už nedokončení přepisu, mnoho tisíců pokuta; žádná zelená tel. linka; asi žádná mob.app. (ale nic z toho asi pro mě není zatím tzv. šou-stopr)
(mmch., dozvím se nějak, od koho vlastně tu elektřinu nakupují? nebo si to vyrábějí sami?)
m.x.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 20. 12. 2024 08:12

Může mne někdo navést, jak zaplatit zálohy PPAS kartou? V nápovědě se sice o platení bráně dočtu, ale v moje PPAS ji nevidím. Způsob platby mám nastaveno na "Příkaz k úhradě", ale jediná další možnost je "Příkaz k Inkasu". Díky
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 20. 12. 2024 09:36

Nemáš sjednané inkaso nebo SIPO? V tom případě totiž platba kartou není v portálu dostupná.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod pulmann 20. 12. 2024 10:10

dozvím se nějak, od koho vlastně tu elektřinu nakupují? nebo si to vyrábějí sami?

Myslím, že jako většina dodavatelů, jsou to jen dodavatelé, né výrobci.
Většinu od ČEZu, zbytek od těch soukromých uhelek.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 20. 12. 2024 15:15

retron píše:Nemáš sjednané inkaso nebo SIPO? V tom případě totiž platba kartou není v portálu dostupná.

Pro blbé - když to teda změním na svolení k inkasu, tak se možnost platby kartou objeví? Ať to nemusím zkušebně měnit tam a zpátky, díky
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 20. 12. 2024 18:37

Při platbě inkasem není platba kartou k dispozici
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 20. 12. 2024 20:22

Také mě to zajímá, přešel jsem před pár dny mám nastaven příkaz k úhradě (nikoliv inkaso, nebo sipo) a platba zálohy kartou nelze. Splatnost mám ale až za 26 dní, tak jestli to není tím a je potřeba počkat.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 12. 2024 00:09

V lednu se objeví možnost uhradit lednovou zálohu kartou.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka