Jak čtete toto (z mého pohledu pro e.on nešťastné) znění ustanovení ve smlouvě z 12/2020 (doslovný přepis):
"... Pro následující období se sjednává produktová řada ElektřinaTrend a cena za dodávku elektřiny bude stanovena Ceníkem ElektřinaTrend LISTOPAD, který je ke dni uzavření této Smlouvy zveřejněn na http // www eon cz."
Já to čtu tak, že by pro následující období (tj. pro mne 1.11.2022-31.10.2023) měli uplatňovat ceník ElektřinaTrend LISTOPAD 2020, resp. 2019 nebo 2018... (prostě některý z těch, které byly zveřejněny ke dni uzavření mé smlouvy na stránkách e.onu /já jim navrhuji 2020/), nikoliv 2022, do kterého mně teď tlačí. To, že to napsali jako tataři není moje chyba. U podobného obchodníka bych čekal, že se k tomu postaví čelem.
Správnosti mé úvahy nahrávají i jejich odpovědi ze zákaznického centra, podle kterých buď mohu akceptovat LISTOPAD 2022 nebo táhnout; za všechny zejm. "Je nám líto, ale tyto podmínky skutečně dodržet nemůžeme". WTF?? To jako e.on se fakt taky přidává k energošmejdům?