Taki píše:Ti jsou rádi, že zaplatí člověka, co to jednou za rok dojde fyzicky odečíst.
Maximálně mi egd odepíše automatický mail, že se jim odečet nezdá a nemusí být použit do vyúčtování.
(Taková je moje dosavadní zkušenost).
Hmm, dodavatel nic neplati za periodicky odecet. Ale muze si objednat u distributora odecet mimoradny, o tom jsem mluvil. A v dobe, kdy se ty ceny budou menit nekolikanasobne… Ty nemas zkusenost s tim, kdy ceny z 1,50 sly na 7 Kc a nevis, jak se dnes (dodavatel) zachova!
Ze to s tvym odbernym mistem jeste nikdy neudelal, kdyz bylo elektriny dost a ceny v zasade beze zmen neznamena nic do budoucna.
Druha vec je, kdyz odecet udela ze sveho popudu distributor, tomu to muze byt putna (jeho cast ceny se nemeni nez 1x rocne a to jeste nepatrne), presto to delaji v urcitych situacich. Oni tam poslou rozvodaka, takze pro ne je to 3-5 minut casu (ve meste) nevytizeneho zamestnance.
-- 2. 10. 2022 06:58 --Taki píše:Rozhodnutí ERÚ budu samozřejmě respektovat
rozhodnutí ERU v této věci na 99,9999% neziskas, tahle vec neni v jeho kompetenci a nazor ERU (ne v rozhodnuti) bude v neprospech Taki, protoze to je jednoduzsi
Ps: posloupností BUDE / JE jsem se nezabyval, protoze mi prislo, ze BUDE smeruje k urceni zmeny ceniku a ne k jeho nemoznosti aktualizace. Ja jsem totiz zvykly, ze ve vsech cenikach a VOP vzdy byla veta, ze novy cenik rusi ten stary.
Podstatne podle me ale je urcit, zda tam v tom odstavci nezbytne musi byt formulace “ který je ke dni uzavření této Smlouvy zveřejněn na
http://www.eon.cz a Dodavatel je oprávněn jej jednostranně měnit.” jako je v jinych jejich smlouvach, ale to se obavam, ze
bez soudu uz nezjistime, coz je skoda a jak pise vlkoslav, je mozne, ze by mohl byt donucen za chybu platit, kdyz tedy spotrebitel zahraje, ze si k okamziku smlouvy vytisknul i zverejneny cenik a predpokladal, ze po konci smlouvy bude mit tamten cenik.
Kazdopadne oblibena floskule advokatu, ktera by se zde jiste uplatnila : Přepjatý právní formalismus