Mám dotaz na zkušenější uživatele SIPO, kteří možná řešili podobnou životní situaci.
Sám mám SIPO a platím ho z CSOB. Otec, který je vážně nemocný a nelze vyloučit nejhorší, má své vlastní SIPO u své banky. V případě, ze by došlo k nejhoršímu, nerad bych, aby se náhodou nestalo, ze by nedoslo k uhrazení SIPO napr proto, ze na jeho úctě bude málo peněz apod.
Můj dotaz je, zda jde zajít na postu a to otcovo spojovací číslo SIPO sparovat s mým uctem? Pošta to strhává automaticky z posledního nahlaseneho účtu a tím pádem zůstatek jeho stareho účtu obstavenem v dědickem řízení nemusím řešit. Cele jeho SIPO by šlo na mě.
Můžou byt dvě různá spojovací čísla napojena na stejný ucet? Nemám problem to dat na kterýkoliv ze svých mnoha účtu, ale raději bych to měl ba tom hlavním, kam chodi výplata.
Nechce se mi přehlasovat nějakých 10 různých položek z jeho SIPO na své SIPO a chtěl bych to ideálně vyřešit jedním vrzem najednou, aby v tom bytě a na chatě byla samozřejmě dal hrazena elektřina, plyn, pojištění atd. i v případě náhlého úmrtí.
Díky