Výpověď sml. plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod svatava2015 21. 9. 2023 20:51

Ahoj máme plyn u Innogy, fixovanou cenu do konce září, nabídli nám prodloužení, ale za cenu co jsme nechtěli. Tak jsme podepsali smlouvu o odběru s Centropolem, ale včera mi volali z innogy a nabídli mi ještě o dost zajímavější cenu pokud tu výpověď zruším a zůstanu u nich.
Poslali mi novou smlouvu a tvrdí, že když to podepíšu tak tu smlouvu co jsem uzavřela s Centrololem zruší a nebudu prý platit žádné penále. Odběr na tu novou smlouvu ještě neběží, je to až od 1.10.
Chci se zeptat, zda je to pravda a mohu to prodloužit u innogy a Centropol po mě nebude chtít žádný storno poplatek za zrušení již podepsané smlouvy.
Předem děkuji za informaci pokud s tím máte zkušenosti Sváťa.
svatava2015
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 21. 9. 2023 21:52

Ano, v zásadě je to pravda. Kdy a kde jste tu novou smlouvu s Centropolem uzavírali? Bylo to před více než 14 dny nebo před méně než 14 dny? Uzavírali jste smlouvu na pobočcce nebo na dálku (po internetu nebo po telefonu)?

Jinak podle paragrafu 11a, odstavce 3 energetického zákona spotřebitel může podat výpověď smlouvy uzavřené mimo obchodní prostory ještě 15. den po zahájení dodávek. Výpovědní doba činí 15 dnů a počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi.

Zde jsou kdyžtak uvedeny všechny možnosti, kdy lze ukončit smlouvu s dodavatelem bez sankce https://www.eru.cz/jak-ukoncit-smlouvu- ... bez-sankce
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 22. 9. 2023 08:52

Jakou ti v Innogy nabídli cenu v Kč za 1 MWh bez DPH?
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod svatava2015 22. 9. 2023 12:10

Milos: díky za informace
čulibrk: 1572,50 Kč bez DPH/MWh, po celých 12 měsíců fixace
svatava2015
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tonddy 24. 9. 2023 12:04

Pražská plynárenská ma teď "Nově nabízíme plyn i elektřinu s fixací ceny na 1 rok. Cena plynu za 1 MWh je 1 490 Kč bez DPH."
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 9. 2023 18:14

Dnešní ČERNÉ OVCE na ČT změna dodavatele plynu.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/223452801080927
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování