Dobrý den,
známá si objednala v rámci NZU Light foukanou izolaci střechy.
Jedná se o dům s podlahovou plochou zhruba 12 x 10 m2, tzn 120 m2. Jde o rovnou střechu, kde mezi samotnou střechou a druhým patrem je celkem bez problémů přístupný rovný prostor o výšce od 40 cm do 1 metru (dá se jím prolézt na střechu). Do těchto prostor by se izolace foukala.
Já jí tedy rozmlouvám, že to pro ni nemá cenu vůbec, jelikož druhé patro je neobydlené, topí se tam minimálně a přes zimu je tam tak 10-15stupnů a podle mě už ono funguje jako izolace, ale budiž, když to jde udělat v rámci dotace, proč ne.
No ale co je dotaz - byla zde firma IP Polná a z toho nacenění jsem se zděsil.... To zateplení totiž vychází na 170 000 Kč, takže by ještě doplácela. Otázka tedy zní - je tohle vůbec reálná cena nebo se ji snaží natáhnout?
Nacenění je 5460Kč (bez DPH) na m3 materiálu (mel by to být Grandrock super nebo Paroc) a já ať se snažím najít jakýkoliv ceník zateplení, všude se dostávám, že cena by měla být tak třetinová... Výška bude 30 cm.
Jaké jsou vaše zkušenosti s cenou? Je to reálná cena a já někde něco zapomněl započíst nebo to "zkouší na důchodce"?