Cena foukané izolace

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jerry7650 11. 2. 2024 00:07

Dobrý den,
známá si objednala v rámci NZU Light foukanou izolaci střechy.
Jedná se o dům s podlahovou plochou zhruba 12 x 10 m2, tzn 120 m2. Jde o rovnou střechu, kde mezi samotnou střechou a druhým patrem je celkem bez problémů přístupný rovný prostor o výšce od 40 cm do 1 metru (dá se jím prolézt na střechu). Do těchto prostor by se izolace foukala.
Já jí tedy rozmlouvám, že to pro ni nemá cenu vůbec, jelikož druhé patro je neobydlené, topí se tam minimálně a přes zimu je tam tak 10-15stupnů a podle mě už ono funguje jako izolace, ale budiž, když to jde udělat v rámci dotace, proč ne.
No ale co je dotaz - byla zde firma IP Polná a z toho nacenění jsem se zděsil.... To zateplení totiž vychází na 170 000 Kč, takže by ještě doplácela. Otázka tedy zní - je tohle vůbec reálná cena nebo se ji snaží natáhnout?
Nacenění je 5460Kč (bez DPH) na m3 materiálu (mel by to být Grandrock super nebo Paroc) a já ať se snažím najít jakýkoliv ceník zateplení, všude se dostávám, že cena by měla být tak třetinová... Výška bude 30 cm.
Jaké jsou vaše zkušenosti s cenou? Je to reálná cena a já někde něco zapomněl započíst nebo to "zkouší na důchodce"?
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 11. 2. 2024 08:08

Proc to nacenovala jen jedna firma?
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 2. 2024 10:22

Ono pokud je na to dotace, tak většina firem to bere jako dotaci pro ně, ne pro zákazníka a podle toho to naceněj. Tady mi taky novou(plochou)střechu s dotací všichni nacenili 300-500t a nějakej dědek bez papíru za 140.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry7650 11. 2. 2024 12:20

Naceňovala to jedna firma, protože to prý dělala sousedce. Že na dotacích natahují je mi jasné.
Jde o to, jaké máte zkušenosti vy s cenou. Na internetu jsem nenašel nikoho, kdo by za 30cm měl cenu vyšší než 2000Kč. I ten materiál stojí asi 1900 za m3.
Takže spíš bych potřeboval vědět, za kolik to vám udělali se střechou zhruba 120m2.
Poptávku v pondělí rozešlu a smlouvu hodlám zrušit, ale rád bych věděl v jakých cenách se pak taková střecha může pochybovat....
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jichaj 11. 2. 2024 18:42

A je problém to poptat na sebe a pak té známé vyřídit dotaci? Ta firma ani nemusí vědět,že to někdo bude dělat na dotaci
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 11. 2. 2024 19:05

Foukaná izolace je vždy výrazně dražší než položení minerální vlny (Rockwool, Isover, Orsil, apod.)

U vlny platíš za cenově dostupnou izolaci (tl. 20cm do cca 330 Kč/m2 s dph +folie), není zde spec. technologie pokládky (žádný stroj), práce je za běžnou cenu a doprava dodávkou (levně). Izolaci lze pak kdykoli vyměnit/opravit např. při opravě střechy. Pokud se pod ten nízký profil pod střechou lze dostat např. lištami na umístění izolace, tak je to řešitelné. Materiál na 120m2 okolo 50 tKč + práce 2 lidi 1 den (cca 10 tKč ?? asi jak kde). Z celk. částky je materiál přes 2/3 (až 3/4) :nenapadne

U foukačky si platíš za dražší izolaci (polyuretan), drahou technologii (odpis stroje), dražší práci spec. technici (např. nad 1000 Kč/h), dražší doprava (náklaďák). Navíc získáš nerozebiratelou izolaci tj. životnost střechy a izolace musí být shodná. Zásah do střechy je pak značný a drahý problém... Z celk. částky je materiál asi okolo 1/3 :hm
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jerry7650 11. 2. 2024 23:11

Díky, tohle jsem potřeboval vědět. Jejich plán chápu tak, že prostě nastrikaji 30cm na úplně rovnou střechu (respektive tu rovinu na druhém patře pod střechou). Nepotřebujete tam dávat jakékoliv bednění, jen to nafoukaji do té výšky. Aneb 180 tisíc za 110m2 je prostě prestrelenych...

-- 11. 2. 2024 23:11 --

Díky, tohle jsem potřeboval vědět. Jejich plán chápu tak, že prostě nastrikaji 30cm na úplně rovnou střechu (respektive tu rovinu na druhém patře pod střechou). Nepotřebujete tam dávat jakékoliv bednění, jen to nafoukaji do té výšky. Aneb 180 tisíc za 110m2 je prostě prestrelenych...
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EmPí 12. 2. 2024 09:22

DrumSession píše:U foukačky si platíš za dražší izolaci (polyuretan), drahou technologii (odpis stroje), dražší práci spec. technici (např. nad 1000 Kč/h), dražší doprava (náklaďák). Navíc získáš nerozebiratelou izolaci tj. životnost střechy a izolace musí být shodná. Zásah do střechy je pak značný a drahý problém... Z celk. částky je materiál asi okolo 1/3 :hm

Nezaměňoval bych termíny foukaná se stříkaná ;-) jde o dva naprosto jiné způsoby provedeni.
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry7650 12. 2. 2024 10:06

Tady prostě strojem rozfoukají na rovnou plochu 30cm té minerální vaty. Je to tam volně, trvá to tak 3 hodiny se vším všudy. Žádný zásah to není, když bych to nakrásně nechtěl, vezmu lopatu a všechno vyhodím
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ... 12. 2. 2024 12:24

No to si nemyslim, ze budes moct v omezenem prostoru s vyskou 40 cm neco delat s lopatou.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jerry7650 12. 2. 2024 18:10

Drtivá většina je přístupná při klečení, tím prostorem se prolézá uplně na střechu. Jde ale hlavně fakt o to, jaké máte cenové zkušenosti z poslední doby...
Jerry7650
Návštěvník