Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
astrapa píše:Tak mě docela nepříjemně překvapil ČEZ - dal jsem si k němu na zkoušku jedno odběrné místo, chtěl jsem vyzkoušet, jestli se s nima bude dát dojednat nějaká individuální cena. Podle platebního kalendáře chtějí splatnost vždy do 21. aktuálního měsíce.
V srpnu jsem zaplatil až 24.8. (tento den byla platba na jejich účtu) a poslali mi upomínku spolu se smluvní pokutou 95 Kč.
Nijak si nestěžuju, chápu, že splatnost je třeba dodržovat a holt jsem porušil smlouvu, ale spousta lidí je, myslím, zvyklá běžně platit SIPO na konci měsíce (trochu běžného uživatele mate pokyn na přední straně SIPO, že je možné "platbu na poště uhradit i poslední pracovní den měsíce") a myslím, že žádný z dodavatelů, ať už je to UPC nebo O2 s tím nemá problém, tiše to akceptují. A ČEZ kvůli 3 dnům prodlení hned posílá písemnou upomínku a účtuje si smluvní pokutu. Dost zajímavý přístup.
astrapa píše:
Naopak Fosfa má jedno velké minus, je to už tři týdny, co jsem jim poslal přihlášku a dosud mi neposlali ani smlouvu, po dvou urgencích mi jen sdělili, že toho teď mají hodně, protože přecházejí na nějaký nový systém a že stejně dodávky začnou až 1. ledna, tak stačí poslat smlouvy měsíc předem
A přepis odběrného místa řeší 6 týdnů a ještě si musím s distribucí sjednat smlouvy sám, Europe Easy Energy to byli schopni vyřešit za 2 týdny a distribuce vyjednali sami. Musím se modlit, aby mi neodpojili elektroměr.
Ach jo, tady prostě není firma s rozumnými cenami a aby to šlapalo. U každé firmy drhne něco...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků