Finanční gramotnost žen

Diskuze o fóru FinExpert: Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 1. 2016 11:10

osobne2 píše:Tak jasne, to si o sobe mysli kazdy klient CS, ze je financne gramotny. :D Ja take. :oops:

Co je na světě nejspravedlivěji rozděleno? Rozum. Každý si myslí, že ho má dost.

Ona i ČS umí "ne až tak strašné" produkty, v případě různých kombinací mohou být i zdarma. Uvažuji o Blue, kvůli té vracecí kreditce.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mobilman 21. 1. 2016 11:19

Jasny, vsak ja proti Fio vlastne nic nemam. Mozna tim jak to kazdy neustale omylal mi spis tu banku nejak zprotivili.
Ja byl ted posledni dobu docela spokojeny u Airbank, a i kdyz ted snizuji uroky na vkladech (coz ale delaji vsechny banky) tak bezny ucet je tam stale v pohode.
Nicmene uz jsem presel jinam, nebot mam trochu jine potreby (ucet u Airbank s vybery z cizich ATM byl za 100 Kc pausal, ucet u KB se zlatou debetkou take s vybery zdarma v cizich bankomatech mam ted take bezplatne, stacilo zacit pravidelne investovat a vsechny poplatky za ucet i vybery mi vzdy dalsi mesic vraceji, stejne tak i poplatek za samotnou kartu ve vysi 3000 Kc/rok ).
KB je ale dukaz, ze i kdyz nema velka banka primo v nabice ucet zdarma, lze ho ve finale ruznymi doprovodnymi prodkuty zdarma mit. Nesleduji CS ale skoro bych se divil, kdyby se s konkurenci nejak nesrovnala a zadny doprovodny program na ucet zdarma nemela.
mobilman
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 1. 2016 11:31

Má - Blue a Premier
O Blue kvůli vracecí kreditce
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 21. 1. 2016 11:41

mobilman: u KB mluvis o cem presne? Me ho vedou kuprikladu zdarma pri splneni obratove podminky 1 Kc/mesicne :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 1. 2016 12:07

Tak ČS nemá jen Blue a Premier, i u standardního OÚČS II lze vedení účtu získat zdarma v rámci programu "Za důvěru" (klioš tam má třeba úvěr nebo tu KK Odměna, už i s tím se kvalifikuje) - no a zbývá k němu už jen balíček odchozích transakcí za 39 Kč (ten by měl jít předplatit i z iBodů, 2 výběry z vlastních bankomatů jsou jinak v základu)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 21. 1. 2016 12:13

S474N: Jak si toho dosáhl? Máš v KB známosti?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 1. 2016 12:21

Pokud jde jen o vedení, tak nevidím na tom nic mimořádného - pokud má klient pravidelně investuje do fondů nebo přispívá do stavebka nebo penzijka (anebo už tam má zůstatek nad 100 tisíc Kč), popřípadě má spotřebák, kreditku nebo hypotéku, tak stačí libovolný obrat na BÚ pro získání u základního balíčku vedení zdarma: http://www.sazebnik-kb.cz/cs/obcane/dep ... ucty.shtml

Trochu komplikovanější je to s balíčkem odchozích transakcí - ten se musí skutečně zatím jen "vyhádat"...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 21. 1. 2016 17:03

astrapa: nabidli mi ho v souvislosti se stavebkem u Modre Pyramidy.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 21. 1. 2016 17:19

Slyšel jsem, že když máš současně MPSS a účet u KB, tak časem se ti objeví předschválený limit na překlenovák od MPSS bez dokládání příjmů. Máš to tak? Pokud ano, po jaké době se ti objevil a korespondoval předschválený limit výši cílové částky?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 21. 1. 2016 17:23

To netusim, kde by se to tam melo zobrazit?

Jinak na drivejsi dotaz mi bylo receno, ze daji az 0,5mio bez dokladani prijmu.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 21. 1. 2016 18:04

Dík, možná KB nakonec taky vyzkouším, půl roku zkusím dělat obraty a pak uvidím. O tom předschváleném limitu mi říkala poradkyně MPSS, prý se to má zobrazit v internetbankingu KB, asi je propojeno se stavební spořitelnou.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod ab84 21. 1. 2016 18:08

xls píše:Já musím svou manželku ve finančních otázkách pochválit. Sice prakticky vůbec nemá ponětí o co jde, ale je si toho alespoň vědoma a nechává finanční otázky na mě. Takže ji stačí tak 1-2x ročně vytáhnout po bankách otevřít/zavřít nějaký běžný nebo spořicí účet, kartu, mě přidělit práva na ovládání a pak jí jen dám instrukce, kterou kartu na co při které příležitosti použít a na které je kolik peněz. V podstatě dlouhodobě v pohodě. Já jí kuchyni taky neřídím.

Já to mám téměř identicky a jsem spokojen :) Manželka má vystudovanou VŠE, ale o financích neví vůbec, ale opravdu vůbec nic. Má tedy účet, kam jí chodí příjem, ten účet jsem jí založil já a jako jediný k němu mám i přístup do IB. Ani jí nezajímá, jestli vůbec, kdy a kolik jí přišlo jako výplata. Zařídil jsem jí dodatkovou kreditní kartu, takže když dostane "vycházky", tak mám aspoň přehled za co utrácí. Jo ale uvařit si umím tak jen čaj, ohřev pokrmu v mikrovlnce taky zvládám. Takže opravdu nemusíme všichni umět všechno.
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 21. 1. 2016 18:23

astrapa: bohuzel nikde v rozhrani to neni. Ale jak rikam, kdyz jsem se na to ptal, tak pry az do 0,5mio bez dokladani prijmu.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 1. 2016 18:54

Já sice stavebko u MPSS nemám a u KB mám jen Start účet (takže prakticky nemám u banky ani obrat), ale přesto u sebe vidím předschválené nabídky s celkem vysokými limity - třeba kreditku na 150 tisíc, spotřebák asi na 300 tisíc... akorát teda ten překlenovák zrovna potvrdit nemůžu.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 21. 1. 2016 18:58

Kde to tam presne vidis?

S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka