obecne znam vic lidi, co prodavaji za vic jak 100 litru a nebo pred 3 roky drzeni a v zivote nic do priznani nedali a zatim jsou v klidu - tak se mi uplne nechce stresovat kvuli teto veci
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
xsadvfr píše:Pak jsem ale narazil na tuhle diskuzi a musím říct, že mě informace o peněžním fondu dost vyděsila.
Něco takového mě vůbec nenapadlo, ale zřejmě to bude tak, jak psal chovanecm.
Zatím jsem toho nenakoupil moc a akcie chci držet dlouhodobě, takže pokud hodnota akcíí nějak raketově nevzroste, měl bych být v pohodě.
Ale představa toho, že bych si zde vybudoval portfolio, držel akcie více než 3 roky, a stejně je pak musel danit jen kvůli tomu, že si při prodeji koupím a hned prodám podíl ve fondu, je děsivá.
jednadva píše:xsadvfr píše:Pak jsem ale narazil na tuhle diskuzi a musím říct, že mě informace o peněžním fondu dost vyděsila.
Něco takového mě vůbec nenapadlo, ale zřejmě to bude tak, jak psal chovanecm.
Zatím jsem toho nenakoupil moc a akcie chci držet dlouhodobě, takže pokud hodnota akcíí nějak raketově nevzroste, měl bych být v pohodě.
Ale představa toho, že bych si zde vybudoval portfolio, držel akcie více než 3 roky, a stejně je pak musel danit jen kvůli tomu, že si při prodeji koupím a hned prodám podíl ve fondu, je děsivá.
Proč - děsivá? Jak velký základ daně bys na tom fondu peněžního trhu měl?
čulibrk píše:@MikeS24: Jaké máš pořadové číslo? Je to už přes 300? Já se za týden posunul o 10 pozic. Takže tímhle tempem nám otevřou účet nejdříve na podzim 2020.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků