Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2023 09:01

Taky mám v appce jen možnost zobrazit údaje plastové karty. Virtuální karta je asi k dispozici jen do doby, než zákazník obdrží plastovou kartu, viz. https://help.curve.com/what%27s-a-virtu ... -H11WHdnLu
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 31. 1. 2023 15:53

Virutálna karta čo je dostupná po objednaní karty, je dostupná už stále. Je to ihneď kópia fyzickej karty čo príde poštou.

Tu skôr išlo o to, že či sa dá vygenerovať ešte dodatočne nejaká virtuálna jednorázová karta ak som správne pochopil, a to sa práve nedá, existuje iba tento "klon" fyzickej karty.

Inak ja čo som teraz upgradoval na Metal, tak karta akosi dlho chodí. Objednaná 20.1.2023 a aplikácii píše, že by mala byť doručená do 31.1.2023, a akosi zatiaľ neprišla. Je mi to síce jedno kedy príde, ale čo mi dvakrát od Curve karta prišla tak omnoho rýchlejšie. Divné :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 31. 1. 2023 18:57

No ja mam taky v apce ze mi prijde karta 28.1. (tedy krome toho ze to byla sobota), tak kartu stale nemam :D ja ji teda nejak nepotrebuju ,funguje ta virtualni varianta, ale asi jim to nejak nechodi :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 31. 1. 2023 19:13

Díky za info a potvrzení ohledně virtuální karty (která má i u mě v aplikaci shodné údaje jako karta fyzická).
Šlo mi o možnost mít virtuální kartu s jinými údaji (a nejlépe jednorázovou jako má Revolut).
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hlander 2. 2. 2023 21:58

Nevíte prosím někdo, jestli když vyberu v zahraničí z bankomatu 200 Euro přes Curve s mKreditkou Plus jako podkladovou kartou, bere to mBank jako výběr z bankomatu (1 % poplatek, minimálně 49 Kč, nespadá do bezúročného období), nebo je to pro mBank platba na internetu? Mám pocit, že jsem to takhle před lety udělal, ale výsledek si nepamatuju a nemůžu tu platbu teď dohledat.
hlander
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2023 22:09

Ten výběr se bude tvářit jako internetová platba, takže ze strany mBank to bude bez poplatku a bez úročení.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hlander 2. 2. 2023 22:13

Díky moc. Já si myslím, že kdybych tenkrát platil poplatek a měl úročeno, tak bych si to pamatoval. Ale Curve předává MCC, tak jsem si nebyl jistý, jak to je.
hlander
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.D 3. 2. 2023 12:05

Mail přišel:
We want to give you a heads up that as of April 1st 2023 you’ll no longer be able to add Visa cards from outside the UK and EEA to your Curve account. This change will apply to all of our customers’ accounts and is needed for us to remain compliant with new Visa rules.

Don't worry though, if you already have a non-UK/EEA Visa card added to your Curve account, you'll still be able to use it as normal after April 1st.

Plus, when you need to replace any of your already added non-UK/EEA Visa cards in the future, if they expire for example, you'll be able to do that too. This change will only affect any future non-UK/EEA Visa cards that you attempt to add to your account from April 1st 2023.

Worried about something or looking for some extra info? Drop our support team a message through the in-app chat and they’ll be happy to help you with any queries.

Team Curve

Evropských a britských karet se to netýká.
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 2. 2023 13:09

Hej, už som to zistil, som to zle pochopil :D

Ale divné, že mne vôbec mail neprišiel, nenašiel som ho :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 3. 2. 2023 13:26

Koukal ses do spamu?
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2023 13:38

Přitom v listopadu e-mailem oznamovali jako novinku, že lze karty vydané mimo UK/EEA v Curve oficiálně používat:

UNLOCK INTERNATIONAL CARD PAYMENTS ��
We want all our customers to enjoy financial freedom, wherever they are in the world. So we’re changing our Terms of Service to let everyone spend with international cards on Curve – that’s Visa, Mastercard, and Diners and Discover cards from outside the UK/EEA. You can enjoy this new functionality now by adding an international funding card in the app and opting in.


VISA asi nějak zpřísňuje podmínky u svých karet. Jinak teď mi žádný e-mail taky nepřišel.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 2. 2023 14:07

Dr.D píše:Koukal ses do spamu?

pozeral, nič tam nemám, je možné, že to prišlo tam, ale to už nezistím keďže spam sa mi maže každých 10 dní.

Inak, že rušia aj tie Rewards, čo sú dole v lište keď klineš, no reálne sa nedivím, ja keď som to otvoril, tak tam nič zaujímavé nie je :D ani jedno nepoznám čo tam je, jedine eobuv
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod roro3333 3. 2. 2023 20:18

Mám navedenu podkladovou kartu mbank se zapnutou blokací DCC. Bude blokace fungovat nebo ji Curve karta nebere na zřetel?
roro3333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 2. 2023 20:52

George_76 píše:No ja mam taky v apce ze mi prijde karta 28.1. (tedy krome toho ze to byla sobota), tak kartu stale nemam :D ja ji teda nejak nepotrebuju ,funguje ta virtualni varianta, ale asi jim to nejak nechodi :D

Asi to automaticky dá dátum okolo tých 10 dní tuším. Zároveň v maili je napísané doručenie 11-13 dní. V mojom prípade inak stále karta neprišla, ako písala aplikácia, že príde do 31.1. nestalo sa tak.

Snáď budúci týždeň, aktuálne to je zatiaľ od 20.1. - 10 pracovných dní, takže hádam do stredy to príde. Prinajhoršom to vidím písať podpore :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 4. 2. 2023 21:47

No už je týden po předpokládaném doručení a karta stále nikde :D Jsem zvedav jestli nekdy dorazi :D Ja teda tu fyzickou kartu az tak moc nepotrebuju ale kdyby nahohodou, rad bych ji mel...
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků